Becsokizva!

Becsokizva!

2011. 02. 07. 11:52

Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a testületi üléseket és nem elvakult megyesista, tisztán látja, hogy valami nem stimmel a Nagy Vezér körül.

A biztosíték kiverése és az első csík a naciban október 3-án történt. A fülkeforradalom után, mikor a „nagy megbékélés” hirtelen rátört az országra, a „mi Tomink” újra parlamenti képviselő lett, mégis az önkormányzati választáson az esztergomiaktól olyat kapott, melyre még a Strategopolis sem számított közpénzen fizetett felmérésén. Sportcsarnokbeli beszédében, - amelyet párás tekintetek kereszttüzében mondott, - nem az jött le, hogy egyenes derékkal áll a hallgatósága előtt és bátran fogadja vereségét. Egy kisstílű piti ember erőlködése látható, aki szinte remeg a hatalom megtartásáért! Ha valaki jobban odafigyel a beszédben elhangzottakra, és végigszemléli az azóta eltelt időszakot, annak egyértelmű, hogy Meggyes nem azért akadályoz meg minden normális ügymenetet a városházán és a testületi üléseken, mert az általa oly nagyra becsült „értékek” kerültek veszélybe.  Nem. Felborult a bili, és kiderült kétes tartalma. Több városházi tanú állítása szerint még azon az éjszakán beindult az iratmegsemmisítő hadművelet. Aki éjszaka arra járt láthatta, hogy a polgármester szobájában szorgos munka folyik. Egy ilyen hadművelet nem normális munkamenet és nem az addigi legális iratok bezúzását jelenti. Még csak a fűtésszezon elején jártunk, de a Védvár irodáiban teljes gőzzel fűtöttek a papírokkal. Miért? Mert a csoki egyre jobban gyötörte őket!

Az újabb csoki az iroda átadásától és a hivatalból való kiköltözéstől csúszott ki. A hatalmától megfosztott és elzavart ember nem tudja reprezentálni hívei előtt erejét.  A képviselői eskütétel is komoly próbatétel volt Meggyesnek. Igazából ott szembesült először a lakossággal veresége óta. Sunyi módon le is koptak idő előtt. Az első testületi ülésen, melyet kivetítőn lehetett végigkövetni szép bizonyítéka Meggyes félelmének. Nem szokott hozzá az ellentmondáshoz, pláne nem egy általa gyengének aposztrofált nőtől, mellyel szemben azóta is rendszeresen alulmarad! Az ülések végén sorozatosan kérnek rendőri segítséget az őket megválasztóktól, „akikért” bátran kiállnak!

Nézzük meg az adósságrendezési eljárásnak Meggyesre milyen hatásai lehetnek. Már 2007 végén törvényt sértett Meggyes azzal, hogy nem indította el az eljárást. Ennek elkerülése céljából kötvényt bocsátott ki, amit szintén nem arra használt fel amire kellett volna. A hiteleket is hitelből történő fizetésnek a felelőtlen és hanyag kezelésnek az árra a fejenkénti több mint 600 ezer Ft egy főre eső adósság.  A Szent Miklós alap, - mellyel telekürtölte a világot- kiderült, hogy kampánylufi volt csupán. A Mikulás zsákjából is kivette, amit csak lehetett.

Ezek mellett nem lehet behunyt szemmel elmenni, még akkor sem ha Meggyes Tamásnak is hívják az illetőt. Kifizetések sora bizonyítja, hogy enyhén szólva is hanyag kezelés folyt a városházán, melyet az Állami Számvevőszék vizsgálata is megállapított. Persze hátradőlhet Tamásunk nyugodtan, és közben készülhet újabb nagy ívű parlamenti felszólalására. Arra a három másodpercre, míg újra egy határozott nemet mond a mentelmi bizottság kiadatási kérdésére! Meggyes a mentelmi jogot az egyik legjobban kihasználó és ezzel visszaélő képviselő! Reméli, pártja a Fidesz, megvédi hű katonáját, egyik legjobb szállítóját. Viszont ha a Fidesz számára is kezd a pasas ciki lenni –és egyre inkább mutatkoznak ennek a jelei,- szépen kihátrálnakj mögüle, és dobják be a lecsóba. Egy ilyen jövőkép előrevetítésekor a normális emberek is berezelnek, nem csoda hát Meggyes jelenlegi viselkedése.

A mostani testületi üléseken is szemmel követhető: rá nem vonatkoznak a mindenkire érvényes szabályok, és a polgármester-asszony sorozatos figyelmeztetéseinek ellenére sem tartja be a felszólalási időkorlátokat. Felszólalásainak minősíthetetlen stílusa az olyan kocsmák világában is bicskanyitogató, ahonnan Meggyes 11 éve a testületbe került. Steindl Balázson keresztül irányítja a Fidesz frakciót, próbálja visszalopni magát a város élére, megfélemlíteni a hivatal és az intézmények dolgozóit.

És a mumus, Tétényi Éva higgadt, nyugodt viselkedése, racionális gondolkodása neki felfoghatatlan. Meggyes mindenkit leuraló és lealázó taktikája itt csődöt mondott. Neki az is elképzelhetetlen, hogy Tétényi fényévekkel jár előtte a gondolatmenetben. És Ő nem félelemtől vezérelve végzi dolgát, hanem tudással, lelkesedéssel abban bízva: talán sikerül ezt a várost újra rendbe hozni, régi elveszett fényét visszaszerezni.

2011. 02. 07. 17:34

Néztem a közvetitést és elgondolkodtam megkell adni Meggyes Tamásnak és  fideszes képviselőknek hogy elmondják és tényekkel bizonyitsák érveiket,miszerint ha nincs adóságrendezési eljárás hogyan alakul a város sorsa.

 Tartani kell egy lakossági fórumot mert ez igy igazságtalan.

2011. 02. 07. 17:14

Voltam a legutóbbi testületi ülésen, emberek élőben még gusztustalanabb mint a képernyőt nézve. Sok apró megmozdulást nem lehet látni csak élőben, érdekes hogy milyen stilusban beszélnek képviselők és megjelent vagy meghívott emberek. Öröm volt látni hogy Pál György arca ismét a régi " persze ez betudható az úszásoktatás újabb millióinak", erősen gesztikulálva kérdezte egy copfos férfitől " ÉN VAGYOK A KÖCSÖG A SEGGNYALÓ?" Majd távoztak mind a ketten a folyósóra. Meggyes Tamás pedig megint hozta a formáját szépen lassan hergelte magát és pörgöt mint a búgócsiga, ő a mindenttudás CSIMBORASZÓJA.

2011. 02. 07. 16:48

Nekem egy vicces mondás jut az eszembe: amikor a sün lemászik a soroló keféröl azt mondja tévedni emberi dolog de ez az ember erre sem képes!!!!!!

2011. 02. 07. 14:59

Azért azt sem szabad figyelmen kívűl hagyni, hogy Meggyes Tamás és Stendl Balázs is benne van az adósságrendezési bizottságban.

Talán ők ott első kézből tudnak valamit tenni a rendezés érdekében.

Szerintem, <bár minden ellenük szól, és mindenki ellenük van,> előfordulhat, hogy csupán hozzá nem értésük és tudatlan tanácsadóik vitték félre őket. Lehetséges, nem csak azok tettek rosszat, akiket láthatunk, hanem azok is, akik mögöttük állnak. Őket nem tudjuk bírálni......

Mert a banki szektor sem az igazak igaza! Mert kinek jó a hitel valójában? Aki adja, és akinek befizetik....

Aki egyszer bekerül a "spirálba", nem igen mászik ki onnan saját erejéből.

Én nem akarom védeni azt, aki gyenge volt, és azt sem, aki még mindíg oly gyenge......

2011. 02. 07. 13:12

A próféta szóljon belőled!

2011. 02. 07. 13:00

Ideges, van is miért, ez már a végjáték.

pj

2011. 02. 07. 12:40

Az is érdekes momemtum, hogy - a látszat szerint- nem tudta, hogy konkréttan mi van az  jelentésben. Nem kapta meg! Ez azt is mutathatja, nem hogy nem kozmetikázták a kedvéért, hanem még ahhoz sem segítették hozzá, hogy felkészülhessen a fogadására. Nem tudnak hülyeségeket dumálni róla amíg nem olvasták, mert nagyon nagy a veszélye, hogy egy két hét alatt bedőlnek vele. Az hogy nem kapta meg nagyon tetszik nekem, bár kicsit félek nincs - e duplacsavar a dologban.