Elhunyt Brunszkó Antal, Esztergom utolsó tanácselnöke

Elhunyt Brunszkó Antal, Esztergom utolsó tanácselnöke

2011.02.06. 21:27

2011. február 6-án elhunyt Brunszkó Antal, aki közel 20 évig volt Esztergom város tanácselnöke.

2011-02-06 Brunszkó Antal

Brunszkó Antal (1932. augusztus 11. Dorog - 2011)

Közgazdasági Gimnáziumi érettségit, majd Bányagép- És Villamossági Technikumi oklevelet szerzett, a Politikai Fősikolán államszervezési szakegyetemi diplomát kapott. Dolgozott a Dorogi Bányagépgyárban, a Medicor esztergomi gyárában, politikai munkatársa az MSZMP Esztergom városi bizottságának, végül Esztergom Városi Tanács Elnöke volt. Az ő tanácselnöksége idején ünnepelte Esztergom ezeréves fennállását 1973-ban. A Műszaki- és Természettudományi Egyesület vezetőségi tagja, a Szervezési- és Vezetési Tudományos Társaság városi elnöke volt.

2011.02.17. 20:55

Minden Kedves részvétnyilvánítónak köszönjük szépen!

2011.02.09. 11:51

Tisztelt Gyászoló Család!

Fogadják részvétem.

Brunszkó Antal úr tiszteletreméltó, jó ember volt, szerencsémnek tartom, hogy ismerhettem.

Nyugodjék békében, álma legyen könnyű!

2011.02.08. 14:04

Brunszkó Antal volt az utolsó városvezető aki vasárnaponként a "zártkerti" részekre is kigyalogolt.

Körülnézett, szót váltott a "zemberekkel", és ezeket az utakat is karbantartatta. Ezért például tiszteltem ezt az embert.

2011.02.08. 12:38

Toncsi bácsi embersége, tisztessége, városvezetési stílusa követendő példa lehet bárki számára. Teljesen mindegy, hogy valakit tanácselnöknek vagy polgármesternek hívnak. A fő, hogy köztiszteletben álló személy maradjon.  Ezt ő halála napjáig meg is őrizte. Nyugodjon békében. A hozzátartozói gyászában őszinte szívvel osztozom!

2011.02.07. 22:45

A temetés péntek délután 14:30 kor a szentgyörgymezei temetőben lesz!A parti cédulák holnapi nap folyamán elküldésre kerülnek aki nem kapott elnézést nem volt a listán de szeretettel várjuk! Az hogy mi volt régen mindegy úgyhogy töredelmesen kérem az illetőket hogy valahol máshol fejtsék ki nem tetszésüket!Mint nagypapa és mint köztiszteletnek örvendő személy is fantasztikus volt!Minden rendszernek vannak hibái de ezt nem itt és nem most kell megtárgyalni!Aki rágalmakat ír ide annak csak azt kívánom hogyha majd meghal a szülője,nagypapája ugyanezt olvassa róla!

A védelmezőknek pedig köszönet!

 

 

Az egyik unoka

2011.02.07. 15:25

Én még dolgoztam Brunszkó Antal Úrral. Azt tudom emlékeim közül elmondani, hogy Ő megbecsülte a kollégákat, elfogadta véleményünket, ha azt másabbnak találta a magáénál. Lehetett vele konzultálni, ha éppen erre volt szükség.

Komoly és céltudatos volt, megkívánta a tisztes megjelenést és a szükséges protokollt.

 Búcsúzom én is Tőle, nyugodjék békében, legyen könnyű álma!

 

2011.02.07. 12:16

Idősebb korosztály lévén, én még emlékszem arra, hogy személyesen kérdeztem meg a  tervező iroda volt vezetőjét, a rendszerváltás után, hogy miért kellett a városközpontot lerombolni, és ezt a betonförmedvényt megcsinálni, lakásokkal telerakni? ő azt felelte, hogy abban az időben Tatabányán döntöttek mindenben, tehát meghatározták, hogy ott hány lakást és egy árúházat kell tervezni, ill. építeni, ő csak azt dönthette el, hogy a tervező iroda vállaja, vagy sem, ezt a feledatot. Érdemes megnézni , a szlovákok az Északkomárom esetében mit alkottak, itt is lerombolták a városközpotot, de legalább ami készült helyette, az nagyon szép.

Emlékszem, hogy amikor B. A. indult  a választáson , neve után "hegesztő" volt írva, pedig  régen hegeszthetett, de legalább, nem emlékszünk vissza rá undorral, mint M1+9 -re.

Nyugodjon békében.

2011.02.07. 10:50

A régi városközpontot kár volt szétrombolni. Maradhatott volna a régi város patinája.  Ez volt a dózeros épitkezés időszaka. A szocreál építészet kockaházai. Ez van. Romok nem maradtak és ami épült működik, feltételezhetően mind a mai napig gazdaságosan. ...

/Széchenyi gondolata nyomán: - az élőről, ha lehet jót, a halottról az igazat -. /

Azóta is volt rombolás és építkezés. Az esztétika és a gazdaságosság csak zengzetes szavakban és nem a jelen életünk terén valósul/t/ meg. Erzsébet-ház a mintapélda ! Ott vannak a torzók és a romok. Mindezek középpontjában pedig a nagyon gazdaságosnak megálmodott élményfűrdő.

Sajnos csak tudnánk a jelenben jót mondani, de nem megy ! És ez a még élőre vonatkozik.

Akinek nem inge, az ne vegye magára, de akinek az , az vegye már magát észre.