A Suzuki Swift francia sikere
Gazdaság
2011. febr. 4.

<p>Az AUTO PLUS francia autós folyóirat éves megbízhatósági rangsorában a Suzukit az első helyre, a Kia és a Peugeot elé sorolta. A L'argus folyóiratnál 2011 legjobbnak tartott autói között az egyik 1,3 literes Suzuki Swift modell a városi autó kategóriában bizonyult nyerőnek.</p>

A francia AUTO PLUS szaklap a Franciaországban legkeresettebb húsz autómárkát minden évben megbízhatóság szerint rangsorolja az olvasók levelei alapján. A lista élén 2011-ben a Suzuki végzett. A sorrendet az elmúlt nyolc év során bekövetkezett meghibásodások száma és a 2003 óta forgalomba helyezett gépkocsik számának aránya alapján határozzák meg. „A termékek kiváló minősége mindig is a Suzuki elsődleges célkitűzése volt” – jegyzi meg Jean-Luc de la Ruffie, a Suzuki France kereskedelmi igazgatója.

A Suzuki 2009-ben még az ötödik helyen volt, 2011-re azonban a ranglista élére ugrott: úgy fest, most érik be a minőség folyamatos javítását célzó politika gyümölcse. Az új Swift tökéletesen illusztrálja ezt a szándékot. „Az elismerés a folyamatos figyelem és a járművek teljes életciklusában a tervezéstől a mindennapos használatig végzett munka megtestesülése” – teszi hozzá Luc Malnoury igazgató, a műszaki és szervizszolgáltatások vezetője.

A másik elismerést szintén egy autós szaklaptól, a L'argus folyóirattól kapta a Suzuki. A 2010-ben Franciaországban kapható gépkocsik közül öt személyautót és egy haszongépjárművet díjaztak. A kocsikat költséghatékonyság (vételár, fenntartási költségek, újraeladás) szempontjából vizsgálták három év, illetve 60 ezer megtett kilométer után. A L’argus a városi kategóriában a SUZUKI SWIFT 1.3 DDiS GLX ötajtós modelljét ítélte a legjobbnak. A modell így kategóriájának legjobb ár-érték arányú autója lett Franciaországban.

(forrás)