A 2010-es év tíz legfontosabb eseménye a Vatikánban

2010.12.29. 15:45
A RomeReports multimédiás hírügynökség felsorolja és videoösszefoglalóban ismerteti az elmúlt esztendő legjelentősebbnek ítélt vatikáni eseményeit.

A lista tizedik helyére az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának felállítása került. A Szentatya e testület felállításával kíván válaszolni a keresztények létszámának csökkenésére Európában és Észak-Amerikában. A pápa 2012-re zsinatot is hirdetett, amely e témával foglalkozik majd.

A kilencedik helyen a međugorjei Szűzanya-jelenések kivizsgálásával megbízott vatikáni bizottság létrehozása áll. A testület a legszigorúbb titoktartás mellett dolgozik; az eredményekről kizárólag a Hittani Kongregáció kap tájékoztatást.

A nyolcadik legjelentősebbnek ítélt esemény: a Szentatya az azóta bíborossá kreált Velasio De Paolist delegálta arra a feladatra, hogy rendet teremtsen a Legio Christi Kongregációban, miután fény derült az alapító életének botrányaira.
  
A lista hetedik helyén a torinói lepel kiállítása áll. A katolikus egyház legjelentősebb ereklyéjét a kiállítás 44 napja alatt kétmillióan látták.   

A hatodik a novemberi konzisztórium, amelyen a pápa 24 új bíborost kreált. Velük együtt a bíborosi testület létszáma 203-ra nőtt, akik közül 121 rendelkezik pápaválasztói joggal.     

Ötödik helyen áll a közel-keleti püspökök szinódusa, melynek során a szentföldi vallási vezetők és a pápa azt vizsgálták, hogyan lehetne megakadályozni a keresztények tömeges elvándorlását Jézus szülőföldjéről.

A lista negyedik helyére került a pápával készült interjúkötet, a Világ világossága, valamint a Bibliáról szóló, Verbum Domini című dokumentum megjelenése. Az interjúkötet személyes jelleggel mutatja be a Szentatyát és ismerteti véleményét korunk egyes kérdéseiről; a Verbum Dominiben XVI. Benedek pápa a számára egyik legizgalmasabb témáról, a Szentírásról értekezik.

A harmadik helyen a papság évének lezárása áll. A pápa mintegy tizenötezer pappal koncelebrálva a Szent Péter tér történetének legnagyobb szentmiséjét mutatta be. Bocsánatot kért Istentől és a papi szexuális bántalmazások áldozataitól, és ígéretet tett, hogy az egyház mindent megtesz azért, hogy ilyesmi „soha többé ne fordulhasson elő”.  

A lista második helyén a pápának a papi szexuális bántalmazásokkal kapcsolatos válaszlépései állnak. Miután Írországban napvilágra került két jelentés, amelyek több száz, számos egyházi személy által elkövetett gyermekbántalmazási esetről számolnak be, a pápa elrendelte ezek őszinte kivizsgálását és lezárását, hogy soha meg ne ismétlődhessenek. A Szentatya az ír katolikusokhoz írt levelében személyesen kért bocsánatot az áldozatoktól. Hangsúlyozta: helytelen az ilyen ügyeket elhallgatni azért, hogy védjék az egyház jó hírnevét.

A RomeReports listavezetője XVI. Benedek pápa nagy-britanniai látogatása, melynek során idei legfőbb gondolatai kerültek elő. Edinburghba tartva a repülőgépen elismerte, hogy az egyház éberség és határozottság híján nem tett megfelelő, gyors intézkedéseket a gyermekmolesztálásokkal szemben. Ezért, mint mondta, a legfontosabb, hogy segítsük az áldozatokat a trauma feldolgozásában és életük újjáépítésében. Az ökumené terén, miközben katolikus ordinariátusok alakulnak a kiábrándult anglikánok befogadására, a pápa meglátogatta Rowan Williams anglikán érseket. Személyében az első katolikus egyházfő tett látogatást a Westminster-apátságban, a legfontosabb anglikán istentiszteleti helyen. A Westminster Hallban 1800 politikus, üzletember és brit értelmiségi előtt beszélt a politika és a vallás kapcsolatáról. Ezen útja során avatta boldoggá az általa igen nagyra becsült John Henry Newman bíborost, a lelkiismereti szabadság szószólóját s egyben a II. Vatikáni Zsinat egyik előfutárát.

Rigo Jancsi
2010.12.29. 15:53

Mi lesz az anglikán egyházzal? Visszalépnek a katolikus egyházba? Nagyon úgy néz ki! Vigyor

hasonló fórumok

Esztergomban szeptembertől az önkormányzati általános és középikolákban minden évfolyamon heti tíz testnevelési órát vezetnek be-közölte a település polgármesteri hivatala.    Meggyes Tamás 40 perces  tanórákat akar bevezetni a tanintézetekben.

 

Forrás:www.fn.hu

A képviselő testület támogatta Esztergomban a heti tíz tornaóra megtartását szeptembertől.

Tervben van Esztergom és Kertváros közé kerékpárút?

Nagyon kellene,de nem hallok róla semmit!

Jó lenne valami info!

Villy figyelt fel erre a koromra. Vajon mi történhetett?

A félrevezetett vezető!

Testületi ülés megy a videón. Esztergom Polgármestere beszél. Hallgatom és nem tudom, mi az igaz abból, amit mond.

A jegyzőről, vagy volt jegyzőről folyik a szó. Azt bizonygatja mondandója elején, Csomor Úr nem tett esküt, hisz nincs róla a jegyzőkönyvekben semmi, senki sem láthatta amint az említett esemény, megtörténik. Lehet, ha akarom hihető is.

Az ám, de mit mond egy perccel később Polgármesterünk. Azt, hogy Őt csúnyán félrevezette a jegyző úr (bűncselekményt elkövetve) amikor aláíratta vele azt a papírt, ami szerint a jegyzői eskü mégis megtörtént valahol. Van ilyen. A Polgármester Úr azt mondja, nem ismeri a vonatkozó jogszabályokat.

No, ez már valamivel érdekesebb eset, mint az előző állítása. Annál is inkább, mert ahhoz, hogy aláírásunkkal igazoljuk, megtörtént-e egy adott esemény vagy sem, nem kell jogászi végzettség. Nem hiszem, hogy midőn a Polgármester a fizetését felvéve aláírja az átvételt, e fontos aktust megelőzve, jogi tanácsot kér a jegyzőtől vagy bárkitől, törvényes-e amit tesz.

De lássuk a Polgármester legérdekesebb mondatát nagyjából egy perccel az előbbiek után!

Ez ám a bizonyíték! Itt lelhető fel a fő félrevezetés! A következőket hallom Polgármester Úr szájából: „Csomor urat fegyelmi ügyben állítottuk fel, nem tudván arról, hogy nem tett esküt”. Mi a szösz, ez a legérdekesebb része pár perces mondandójának! Szegény Polgármester, ennyire félrevezette a jegyző úr? Már azt sem tudja letette-e azt a fránya esküt Csomor Úr vagy sem? Na, most azután kitől tudhatjuk meg mi a való?

Ezek után már nem csodálkozom, hogy pár hónappal ezelőtt még állította, a város nem jutott 1,6 milliárdhoz a kiköltöztetett iskolákkal kapcsolatban. Most meg olvasom az értesítőben, hogy már el is költötték! Úgy látszik megint félre- vezette Csomor Úr!

Mit lehet tenni, nehéz az élet! Az ember beszél, beszél a testületi ülésen és csak az ilyen félrevezetett gáncsoskodók, mint én, nem tudják mi az igaz abból, amit hall!

Köszönve a lehetőséget: Zsák Ferenc Esztergomból.

A látogatottsági statisztikákból kiderül, hogy a www.esztergom.hu szerverről igen sokan figyelemmel kisérik az oldal életét és az itt folyó beszélgetéseket.

Segítsük munkájukat azzal, hogy az önkormányzatnak, a polgármesternek, esetleg a sajtósnak feltett kérdéseinket ide ebbe a fórumba is megfogalmazzuk!

Nem, nem vagyok naiv, válaszra nem is számítok, hisz ez az esztergom.hu oldal fórumán sem igazán megy a városvezetésnek, de adjuk meg a lehetőséget nekik, hogy informáltak lehessenek, hogy megtudják mik azok a kérdések amik igazán foglalkoztatják a város lakosságát.

Mi lesz a Csalamádé temetővel?

A legfrisebb Hídlapban olvastam az "Exhumált történelem" című cikket ebből idézek: " A temető a rendszerváltást követően most került ismét az események középpontjába, mivel egy önkormányzati döntés értelmében az értékes területen lévő emlékművet és a sírhelyeket új helyre költöztetik, a helyén pedig egy buszöblöt alakítanak ki."

Igazán nem tudom mi szükség van pont ott egy buszöbölre, mivel úgyis ott lesz a buszpályudvar, arról nem beszélve, hogy remélem nem vágnak ki megint gesztenye fákat a cél érdekében!!

 

BARÁTAIM!
Itt az idő, hogy megfogjuk egymás kezét - ha virtuálisan is - és erősítsük egymást abban,
hogy nem vagyunk egyedül.
Hogy MÉG NEM VESZETT EL A DEMOKRÁCIA!

Hétfőn ugyanis, megkezdődik a választási ajánló-szelvények,
a „KOPOGTATÓ CÉDULÁK” postázása,
és egyúttal - szinte már aznap - kezdetét veszi a pártok közötti ádáz küzdelem,
azok begyűjtésére.

Ez a művelet, elvileg, a demokrácia ünnepe kellene, hogy legyen!
A FIDESZ azonban, tesz róla, hogy a választás is, és ez is az ellentétébe csapjon át:

A DEMOKRÁCIA SZÉGYENÉVÉ VÁLJON!

Miért mondom ezt?
Azért, mert a FIDESZ nyíltan bevallott célja:
2 millió db ajánló-szelvény összegyűjtése!


Számoljunk!

Szükséges: 176 X 700 – egyenlő - 123.200 érvényes ajánlószelvény,
szemben a 2.000.000-val!
Ezzel az akciójával a FIDESZ nyíltan és bevallottan, erőfölényével visszaélve,
ki akarja szorítani a többi párt jelöltjeit,
és még a választáson való indulás LEHETŐSÉGÉT is el akarja venni tőlük!

MI EZ, HA NEM A DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSI SZABÁLYOK MEGCSÚFOLÁSA!
Ez nyíltan demokrácia és Alkotmány ELLENES!

Ezt vajon miért nem veszi észre, és miért nem teszi szóvá,
az alkotmányra más esetben oly kényesen vigyázó:
Sólyom László,
vagy az Alkotmánybíróság, vagy az Ügyészség!

EZ LENNE A DOLGUK!!! Vagy nem?

HA ŐK NEM TESZIK MEG, TEGYÜK MEG MI !!!

Azt javaslom NEKTEK – aki egyetért velem – hogy lemásolva ezt a felhívást,
minden lehetséges fórumon,
valamint E-mailben, az ismerőseink, barátaink segítségével,
minél szélesebb körben terjesszük!

HASZNÁLJUK KI AZ INTERNET ADTA LEHETŐSÉGEKET!
VÉDJÜK MEG A DEMOKRÁCIÁT!


"Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken."
/Kodály Zoltán/

 

Vannak, akik nem törődnek senkivel és semmivel... akik a KRESZ-t afféle felesleges szabályok gyűjteményének tekintik, amely rájuk nem vonatkozik...

Kéretik a rendszámokat részben vagy egészben kitakarni, mert ezeknek a szabálysértőknek velünk, áldozatokkal ellentétben vannak személyiségi jogaik!

Szeretnénk rendezni Esztergomban egy hivatalos Mensa IQ tesztírást.

Válaszolj a fórumba, ha érdekelne és eljönnél megírni a tesztet.

Fejenként 1500 Ft költsége lenne mindennek - ha lesz kellő számú érdeklődő.

A Mensa-tesztről

Bár a Mensa HungarIQa Egyesület által használt, nemzetközileg elismert IQ-teszt kitöltése önmagában is nagy élmény, a szórakoztatáson kívül még egy okból érdemes belevágni ebbe a szellemi kalandba: a Mensa-tagság legfontosabb feltétele ugyanis egy olyan teszteredmény elérése, amelyre csak az emberek 2 százaléka képes.

"A 2 százalékos léc átugrása" elsőre talán túl nagy kihívásnak tűnhet, de nem érdemes megijedni: az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján a tesztírók körülbelül fele-harmada megfelel e kritériumnak.

A teszt nem igényel különleges ismereteket vagy előképzettséget, csak a logikus gondolkodás képességét, rugalmasságát, a tanulékonyságot méri, és mivel kizárólag ábrákból áll, nyelvi képességet sem igényel.

Tesztírás előtt a Mensa HungarIQa erre feljogosított tagja, az úgynevezett proktor "bemelegítésképpen" körülbelül egyórás előadást tart a Mensáról, az intelligenciáról és magáról a tesztről.

A tesztírás és az azt megelőző előadás együttesen körülbelül 2-2,5 órát vesznek igénybe.

A teszt értékelését hivatásos pszichológusok végzik. A teszteredményt a Mensa titkosan kezeli, az eredményről csak a tesztíró kap - levélben - értesítést.

A tesztírás alsó korhatára 17 év, a tesztet legfeljebb háromszor lehet megírni, és két tesztírás között mindenki esetében legalább egy évnek kell eltelnie.

Orbán Viktor, a Fidesz vezetője és leendő miniszterelnök a választások első fordulójának éjszakáján azzal nyugtázta győzelmét, hogy élete legnehezebb feladata előtt áll. Nyilvánvaló ugyanis, hogy egymásnak gyökeresen ellentmondó igényeknek kellene egyszerre érvényt szereznie. Csak a gazdasági szükségszerűségeket nézve is sokkal több a kérdés, mint a kész válasz.

A HVG szépen összefoglalta kérdéseket, íme:

A Fidesz-kormány első gazdaságpolitikai lépései közé az adócsökkentés, a bürokrácia ellen indított átfogó támadás, a korrupció visszaszorítása és az államreform tartozik - közölte a megnyert választások utáni első nyilvános kiállásán Orbán Viktor. Azt is leszögezte, hogy a középpontban nem a megszorítás, hanem a gazdasági növekedés beindítása áll. A legfontosabb gazdasági feladat Magyarország versenyképességének nagyságrendekkel történő javítása, az országot rövid időn belül a régió legversenyképesebb gazdasági rendszerévé kell tenni, miközben a szociális biztonságot is meg kell erősíteni. Kijelentette, hogy nem tud semmilyen gazdasági költségvetési ésszerűsítést végrehajtani, ha a magyar gazdaságot nem tudják növekedései pályára állítani. Cél a költségvetési hiány csökkentése, keretek között tartása, de kérdés, hogy mekkora ennek a mértéke.

Ha ráhúzzuk a magyar valóságra a fent lefektetett gazdaságpolitikai célrendszert, s hozzávesszük a Fidesz néhány korábban felvetett, de komolynak tűnő elképzelését, tucatszámra adódnak további kérdések, súlyosak, és csak szimplán égetőek.

Először is: hogyan lehet adót csökkenteni és konzervatív fiskális politikát folytatni egyszerre? Ha ugyanis csökkennek az adóbevételek, honnan jutnak majd források a szociális rendszer megőrzésére vagy például a közbiztonság megígért erősítésére? Miből fogják megalapozni az olyan programokat, mint az igen sokakat érintő panelfelújítás, vagy a gázár, az áramár és a gyógyszerár emelésének inflációs mértékben való korlátozása? És miből lehet a szintén tervezett energiaracionalizálást finanszírozó zöldbankot felállítani? Miként lehetne felfuttatni az építőipart a hitelválság által félig-meddig megfojtott lakáspiac újraélesztése nélkül? És hogyan lehetne jó kondíciókkal hitelezni azoknak a magyar polgároknak, akik javarészt nem képesek elegendő önerőt előteremteni a lakáshoz jutáshoz?

Hogyan lehet gyorsan felfuttatni a gazdaságot alacsony foglalkoztatottság mellett? És hogyan lehet gyorsan növelni a foglalkoztatást, ha a tb-költségek csökkentésére már alig van esély, hiszen ezeket a mozgásokat már az adóbevételekből kellene finanszírozni? És mi lesz például a kényszervállalkozók tömegeivel, akik alól kihúzhatják az ekhót és az evát, hogyan folytathatják tevékenységüket, ha nem képesek eddigi szerződéses partnereik alkalmazni őket? Hogyan lehet így 4-6 év alatt a régiós átlag szintjére csökkenteni az adóterhelést? Vagy máshogyan fogalmazva, hogyan lehet az adóterhelést a GDP közel 40 százalékáról 30 százalékra levinni? És hogyan érhető el az állami újraelosztás arányának a GDP 50 százalékáról a 40 százalékára való csökkentése, hogy több pénz maradjon a gazdaságban?

Hogyan lehet a munkaképes korú és munkaképes egészségi állapotú, de képzetlen és nem hatékony munkára szocializált tömegekből a belső fogyasztás felfuttatásában részt vevő munkavállalókat faragni? Miből futja majd e tömegek oktatására, és speciálisan e legszerencsétlenebb helyzetű osztály felemelésére szakosodott szakemberek kiképzésére és munkájuk finanszírozására? Hogyan lehet a munkaképes korú (s talán valóban munkaképes), de rokkantnyugdíjat húzó százezreket visszaterelni a munka világába? Hogyan lehetne a vizitdíj és a kórházprivatizáció haszontalanságáról meggyőzött országban egy újabb egészségügyi reformot sürgősen és finanszírozhatóan és fenntartható eredménnyel végrehajtani?

Hogyan lehetne megszüntetni a foglalkoztatás romlása nélkül azt a több ezer állami intézményt, amelynek működtetése ballasztként nehezedik az állami gépezetre? Továbbá hová lehetne átcsoportosítani a bürokrácia nagyon is szükséges csökkentése érdekében összezsugorított államigazgatásból és a közigazgatásból felszabaduló munkaerőt?

Hogyan lehetne növelni a versenyképességünket az oktatás teljes átalakítása nélkül? Hogyan lehetne a presztízsokokból számos településen felállított és hatalmas pénzeket elnyelő, s használhatatlan munkaerőt képző felsőoktatási intézményeket felszámolni, és helyükre jóval kisebb számú, koncentráltabb, a kutatás és fejlesztés, az innováció fellegvárait jelentő, kiváló képzést adó univerzitásokat állítani az önkormányzatokban honos politikai hátország megerőszakolása nélkül? Hogyan lehetne e sokára megtérülő és igen drága fejlesztési programot finanszírozni? Hogyan lehetne a sokak szerint elavult és a magyar szellemi tőke hasznosulását akadályozó akadémiai rendszert modernizálni? Hogyan lehetne a kontraszelektált, de a frissen kibocsátott munkaerőtömeg minőségét mégis alapvetően meghatározó alap- és középfokú iskolákban dolgozó pedagógusréteg színvonalát gyorsan megemelni, megbecsültségét helyreállítani?

Hogyan lehetne a mezőgazdaságot a segélyezés terepe helyett kulcságazattá tenni? Honnan terem tőke az ehhez szükséges agrárberuházásokhoz a külföldiek földvásárlásának megakadályozása mellett?

Egyáltalán, hogyan lesz tíz év alatt egymillió új munkahely, hogyan csökken a korrupció, hogyan javul az adómorál, hogyan határozhatók meg a gazdaságfejlesztési kulcsterületek mindent behálózó lobbiérdekek és a pártokat támogató, következésképpen mögöttük csoportosuló legkülönbözőbb gazdasági érdekcsoportok igényeinek figyelembevétele nélkül?

Hogyan lehetne a multikat arra ösztönözni, hogy nálunk fektessenek be, miközben széles rétegek ellenük irányuló érzületét és az általuk elvárt adókedvezményeket egyszerre kéne eltüntetni? Hogyan lehetne rávenni tömegesen cégeket, hogy fejlesszék fel magukat a nemzetközi vállalatok beszállítói szintjére? Hogyan lehetne rávenni a magyar tőketulajdonosokat, hogy idehaza ruházzanak be, s hagyják oda Magyarországért a svájci bankszámlákat, az adóparadicsomokat vagy éppen Szlovákiát? Hogyan lehetne rávenni a vállalkozókat, hogy ne pusztán megélhetési célokból indítsanak cégeket, hanem építsék fel a jövő stabil magyar vállalatait, amelyek a gazdaság és rajta keresztül a társadalom erős középrétegének tartópilléreit adják?

És persze hogyan lehetne jó megállapodásra jutni az IMF-fel, a Világbankkal és az unióval a költségvetési hiányról? Aztán hogyan lehetne teljesíteni a maastrichti kritériumokat, és minél előbb bevezetni az eurót, egyszersmind megbirkózni a gondolattal, hogy az új pénzzel a szuverenitásunk egy része is odavész?

A kérdések listája még a gazdaságot vizsgálva sem teljes (a társadalmi, politikai, nemzetközi ügyeket pedig szinte nem is érintettünk), ahhoz azonban elég hosszú, hogy érzékeltesse a leendő miniszterelnök előtt tornyosuló irdatlan feladathegyet. A győztes pártvezér megfent karddal érkezett e hegy árnyékában lapuló Gordiuszhoz, ahol minden feladat, gond, nehézség, dilemma, szál egyetlen kérdésben gombolyodik össze. Itt kiderül, hogy a csomót sikerül-e átvágnia vagy csak a választókat. Ha sikerrel jár, milyen gazdaság, milyen ország születik belőle, ha felsül, vajon mibe kerül?

 

A Jobbiktól az MSZP-ig: különös összefogás Esztergomban - NÉPSZABADSÁG

Az MSZP és a Jobbik is támogatja a független jelöltet

Az MSZP és a Jobbik ugyanazt a független polgármesterjelöltet – Tétényi Évát – támogatja Esztergomban a fideszes Meggyes Tamás ellenében.

 

Különleges összefogás bontakozik ki Esztergomban a helyhatósági választásokra. A Fidesz-szimpatizánsok erős támogatását élvező Meggyes Tamás országgyűlési képviselő, polgármester vetélytársa Tétényi Éva független jelölt, építész, a Magyar Építész Kamara titkára lesz, akinek a programja mögé felsorakozott a Jobbik, az MDF, az LMP, az MSZP, valamint a Polgári Esztergomért Egyesület is.

Nyíri Attila, az MSZP városi elnöke szerint Meggyes Tamással szemben csak egy széles körű összefogás vezethet eredményre. Az MSZP nem teheti meg, hogy „az egyetlen esély” miatta hiúsuljon meg. Arra a kérdésünkre, hogy miként fér meg ebben az összefogásban a szocialisták és a Jobbik értékrendje, az elnök úgy válaszolt: mi nem a Jobbikkal közösködünk, hanem egy független jelölt programja mögé állunk. Az már a jelölt dolga és felelőssége, hogy kinek a támogatását fogadja el.

A független jelölt programjában a helyi közélet nyilvánosságát, az elkezdett és befejezetlen nagyberuházások felülvizsgálatát, a veszteséges városi cégek megszüntetését, átalakítását, a közlekedés és a parkolási gyakorlat újragondolását s a turizmus fejlesztését ígéri. Esztergom árvízvédelmét a Duna-stratégia keretében oldaná meg.

 

Tétényi Évától megkérdeztük: ha polgármesterré választják, miként tud az őt támogató pártok alapvetően ellentétes érdekeinek, programjainak megfelelni? A jelölt előzetesen azt hangsúlyozta, hogy őt nemcsak a pártok, hanem független civil szervezetek is támogatják. Elmondta: senkivel sem kötött írásos megállapodást.

– Nem én csatlakozom a pártok programjaihoz, hanem ők támogatják az enyémet – jelentette ki, majd hozzáfűzte: különböző helyeken és beosztásokban hét évig dolgozott köztisztviselőként, ahol megtanulta, miként lehet a köz érdekében, az adott szakma szabályai szerint, a napi politika kiszolgálása nélkül tevékenykedni. Szerinte országosan példaadó, hogy a családokat szétszakító, barátságokat tönkretevő politika szereplőinek jelentős része Esztergomban összefogásban tud gondolkodni.

 

 

Tétényi Éva egyébként blogjában – az összefogásra buzdítva – idézi az Országgyűlés politikai nyilatkozatát a nemzeti együttműködésről.

A Jobbik esztergomi szervezete ugyanerre a dokumentumra hivatkozva nem állít önálló polgármesterjelöltet.

2010. október hó 21. napja úgy vonul be Esztergom történeti lapjaiba, hogy Meggyes Tamás és csapata ország-világ előtt lejáratta a demokráciát, az önkormányzatiság elvét, fittyet hánytak az esztergomi polgárok akaratára, és lejáratták a kormányzó pártot, a Fideszt.

 

Ki fogja megállítani Meggyest???

 

Orbán Viktor?

egy orvos?

a rendőrség?

 

az esztergomi polgárok?

A Szeretgom.hu oldalt érintő, negatív vagy pozitív, de mindenképpen érdemi (és ha lehet konstruktív) kritikai hozzászólásokat ide kérem...

Ide linkelném be a neten megjelenő cikkeket Esztergomról.

Tudom, hogy "olvastam egy jó könyvet" fórum már van, de nem akarnám oda írni. Egy-egy olyan idézetet, gondolatot írnék/várnék ide, ami tetszett nekem vagy nektek, és további gondolatokat, érzéseket ébreszt (amiket szintén leírhattok). Nem feltétlenül filozófiai eszmefuttatásra gondolok:) Forrásmegjelölés nem feltétlenül szükséges - de lehet, hogy a többiek is felismerik az idézeteinket. Szóval, nyitó hozzászólásként a következő:

"Háromféle ember van ebben az országban... háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed, tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért. Érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép."

hátha többet is megtudhatunk róla, nem csak azt, hogy "két féle liter van".

Volt egyszer huszonéve egy rendszerváltás?! Azóta a lakosság nagyobbik része elfordult a politikától,az igérgető pártoktól,és politikusaiktól.Miért? Elég a vagyonnyiletkozataikat megnézni.Szinte egyiknek sincs háza,autója,csak sok millás hiteltarozása.Lassan a bérből élők és a nyugdijasok akik jól élnek és dőzsölnek.A parlamentben akkor van összetartás,ha a saját juttatásról/legutóbb az elhalálozási segély/ van szó! Esztergom a "mintaváros". Itt lehetne mintával szolgálni az országnak avval,hogy csak a pártoktól elhatárolódó független képviselőre szavazunk,akik nem kötődnek senkihez,csak a városukhoz,s ha kell politikamentessen hivják a Széchenyi térre a városért aggódó s a politikától mentes lakosságot! Azt hiszem a többsének ez az akarata itt Esztergomban is! Ha ez megvalósulna itt nálunk lenne a legmagasabb arány a szavazáskor,de ez most nem fog megvalósulni,talán az önkormányzati választáson ősszel,ha lesz egyátalán,mert addigra már egypártrendszer,vagy királyság lesz,a lakosság nagy része jobbágy vagy cseléd valódiszavazati jog nélkül! ezt akarjuk? sokan nem!!!

A legfrissebb Hídlap tételesen cáfolja Meggyes Tamás nyári nyilatkozatát, amely szerint nem kellett engedély a Bástya rámpa lebontására.

A Hídlap szerint volt engedély (igaz, amit a lap bemutat az csupán egy első fokú engedély). De az esztergomi önkormányzat lapja erre hivatkozik, hogy volt engedély.

 

Akkor miért nyilatkozta fűnek-fának Meggyes Tamás, hogy

"vannak az életben bizonyos dolgok, amikhez nem kellenek engedélyek, lépcsőről, rámpáról van szó, ehhez senkitől az égvilágon nem kell építési engedélyt kérni".

Kérdés:

Miért jutott el oda a Hídlap, hogy most már ő is Meggyes ellen van?

Kit fog Meggyes bosszúból kirúgni a laptól?

A Hatóságok olvassák-e a Hídlapot a folyó büntető feljelentések nyomozása közben?

Eltelt hosszú idő és nem szóltam az ügyemben, szerencsére az sors fintora hogy a másik oldalról is derülnek ki apró huncutságok.

Tegnap vettem át a 4.-ik feljelentést amit M. T . és J. G. adott be a bíróságra, nem az a furcsa hogy ők védik az érdekeiket, hanem azzal vádolnak én ellehetetlenitem őket politikailag.

Szerencsétlenség, hogy van olyan ember aki a törvény szerint bűnös módon de nyilvánoságra hozta egy tiszta erkölcsű ember szavait.

Hallgatam a felvételeket és ismerös hangot találtam, nagyon rossz dolog ha valaki felveszi az emberek MAGÁNBESZÉLGETÉSEIT, majd idővel a nyilvánoságra hozza azt.

Ügyenben több " véletlen " egybeesés is elöfordult, nem értem hogy egy eljáró hatoság miért nem vizsgál ki egy bejelentet bűncselekményt, és miért nem tesz megfelelő intézkedéseket az elkövetők elfogásában.

 

Egy demokráciában az ügyészség feladata az, hogy következetesen üldözze „az
alkotmányos rendet, az ország biztonságát és függetlenségét sértő vagy veszélyeztető” cselekményeket, a bolti lopástól, a gyilkosságon át a vesztegetésig

.

Alapvető rendelkezések

Az ügyészség feladata

1. § (1) A Magyar Köztársaság legfőbb ügyésze és az ügyészség gondoskodik a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek jogainak a védelméről, valamint az alkotmányos rendet, az ország biztonságát és függetlenségét sértő vagy veszélyeztető minden cselekmény következetes üldözéséről.

II. fejezet

A nyomozás feletti felügyelet és az ügyészségi nyomozás

7. § (1) Az ügyész köteles biztosítani

a) minden tudomására jutott bűncselekmény következetes üldözését, továbbá

b) hogy senkit törvényellenesen ne vonjanak büntetőjogi felelősségre, ne fosszanak meg személyi szabadságától; senkit törvénytelen jogfosztás, korlátozás vagy zaklatás ne érjen.

(2) Az ügyész a nyomozás felügyelete során

a) a törvényesség szempontjából felülvizsgálhatja a nyomozó szerveknek a feljelentések tárgyában és a nyomozások során tett intézkedéseit;

b) felülvizsgálhatja az őrizetbevétel elrendelésének törvényességét;

c) elbírálja a nyomozás során hozott határozatok ellen, intézkedések és intézkedések elmulasztása miatt előterjesztett panaszokat és ellenvetéseket;

d) nyomozást vagy feljelentés kiegészítést rendelhet el, annak lefolytatására a nyomozó hatóságot utasíthatja;

e) törvényben meghatározott feltételek esetén gondoskodik a feljelentés elutasításáról vagy a nyomozás megszüntetéséről, illetőleg az ügyet közvetítői eljárásra utalja, a vádemelést elhalasztja, részben mellőzi vagy az ügyben vádat emel;

f) egyes nyomozási cselekmények lefolytatására a nyomozó szerveket utasíthatja, egyes bűnügyeket a nyomozást folytató szervtől magához vonhat;

g) a bűnözés elleni küzdelem érdekében összehangolt intézkedéseket kezdeményezhet a nyomozó vagy más érdekelt szerveknél.

(3) A nyomozó szerv a nyomozásra - ide értve a terheltek őrizetbevételére, szabadon bocsátására, a fogvatartás körülményeire és a terheltekkel szemben más, biztonsági intézkedés foganatosítására vagy hatályon kívül helyezésére - vonatkozóan egyedi ügyekben adott ügyészi utasításokat köteles teljesíteni.

 

Fenti sorokat értelmezve nem értem az én ügyemben az ügyézség miért nem kérte vagy utasitotta a rendörséget hogy fogják el az általam megnevezett embereket?

Sok a kérdöjel de a sors hozza a válszokat szép lassan.

 

apróhirdetések

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.