A 2010-es év tíz legfontosabb eseménye a Vatikánban

2010.12.29. 15:45
A RomeReports multimédiás hírügynökség felsorolja és videoösszefoglalóban ismerteti az elmúlt esztendő legjelentősebbnek ítélt vatikáni eseményeit.

A lista tizedik helyére az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának felállítása került. A Szentatya e testület felállításával kíván válaszolni a keresztények létszámának csökkenésére Európában és Észak-Amerikában. A pápa 2012-re zsinatot is hirdetett, amely e témával foglalkozik majd.

A kilencedik helyen a međugorjei Szűzanya-jelenések kivizsgálásával megbízott vatikáni bizottság létrehozása áll. A testület a legszigorúbb titoktartás mellett dolgozik; az eredményekről kizárólag a Hittani Kongregáció kap tájékoztatást.

A nyolcadik legjelentősebbnek ítélt esemény: a Szentatya az azóta bíborossá kreált Velasio De Paolist delegálta arra a feladatra, hogy rendet teremtsen a Legio Christi Kongregációban, miután fény derült az alapító életének botrányaira.
  
A lista hetedik helyén a torinói lepel kiállítása áll. A katolikus egyház legjelentősebb ereklyéjét a kiállítás 44 napja alatt kétmillióan látták.   

A hatodik a novemberi konzisztórium, amelyen a pápa 24 új bíborost kreált. Velük együtt a bíborosi testület létszáma 203-ra nőtt, akik közül 121 rendelkezik pápaválasztói joggal.     

Ötödik helyen áll a közel-keleti püspökök szinódusa, melynek során a szentföldi vallási vezetők és a pápa azt vizsgálták, hogyan lehetne megakadályozni a keresztények tömeges elvándorlását Jézus szülőföldjéről.

A lista negyedik helyére került a pápával készült interjúkötet, a Világ világossága, valamint a Bibliáról szóló, Verbum Domini című dokumentum megjelenése. Az interjúkötet személyes jelleggel mutatja be a Szentatyát és ismerteti véleményét korunk egyes kérdéseiről; a Verbum Dominiben XVI. Benedek pápa a számára egyik legizgalmasabb témáról, a Szentírásról értekezik.

A harmadik helyen a papság évének lezárása áll. A pápa mintegy tizenötezer pappal koncelebrálva a Szent Péter tér történetének legnagyobb szentmiséjét mutatta be. Bocsánatot kért Istentől és a papi szexuális bántalmazások áldozataitól, és ígéretet tett, hogy az egyház mindent megtesz azért, hogy ilyesmi „soha többé ne fordulhasson elő”.  

A lista második helyén a pápának a papi szexuális bántalmazásokkal kapcsolatos válaszlépései állnak. Miután Írországban napvilágra került két jelentés, amelyek több száz, számos egyházi személy által elkövetett gyermekbántalmazási esetről számolnak be, a pápa elrendelte ezek őszinte kivizsgálását és lezárását, hogy soha meg ne ismétlődhessenek. A Szentatya az ír katolikusokhoz írt levelében személyesen kért bocsánatot az áldozatoktól. Hangsúlyozta: helytelen az ilyen ügyeket elhallgatni azért, hogy védjék az egyház jó hírnevét.

A RomeReports listavezetője XVI. Benedek pápa nagy-britanniai látogatása, melynek során idei legfőbb gondolatai kerültek elő. Edinburghba tartva a repülőgépen elismerte, hogy az egyház éberség és határozottság híján nem tett megfelelő, gyors intézkedéseket a gyermekmolesztálásokkal szemben. Ezért, mint mondta, a legfontosabb, hogy segítsük az áldozatokat a trauma feldolgozásában és életük újjáépítésében. Az ökumené terén, miközben katolikus ordinariátusok alakulnak a kiábrándult anglikánok befogadására, a pápa meglátogatta Rowan Williams anglikán érseket. Személyében az első katolikus egyházfő tett látogatást a Westminster-apátságban, a legfontosabb anglikán istentiszteleti helyen. A Westminster Hallban 1800 politikus, üzletember és brit értelmiségi előtt beszélt a politika és a vallás kapcsolatáról. Ezen útja során avatta boldoggá az általa igen nagyra becsült John Henry Newman bíborost, a lelkiismereti szabadság szószólóját s egyben a II. Vatikáni Zsinat egyik előfutárát.

Rigo Jancsi
2010.12.29. 15:53

Mi lesz az anglikán egyházzal? Visszalépnek a katolikus egyházba? Nagyon úgy néz ki! Vigyor

hasonló fórumok

Szeretettel köszöntelek!

Még csak november első napjait mutatja a naptár, a kereskedelmi láncok, a bankok már most, jó előre gondoskodnak arról, hogy még véletlenül se felejtsd el, hogy jön a KARÁCSONY!

Ne hagyd magad!

Ne hagyd, hogy mindenféle csábító trükkel kicsalják a zsebedből az utolsó forintjaidat is! Mindent felajánlanak a nagyobb bevétel reményében. Ne hidd, hogy ezt azért teszik, hogy Neked jobb legyen. Nagyon jó csali pl. a bevásárló kártya. Sokan nagy árat fizettek már ezért.

Ne hagyd, hogy rábeszéljenek mindenféle hitelre! Sok-sok hónapig megsínyli majd a családi kassza az ilyen karácsonyi ajándékot! Gondold végig! Megéri?

Először üres zsebbel menj mindig körülnézni. Pár nap múlva menj vissza annyi pénzzel, amennyit ajándék vásárlására nélkülözni tudsz. Ha még mindig úgy gondolod, hogy a pár nappal ezelőtt kinézett valami tényleg hasznos, és örömet szereznél vele szeretteidnek, vásárold meg.

Nem biztos, hogy kell még egy pizsama az apósnak, még egy konyhai kütyü az anyósnak, még egy számítógépes játék az amúgy is egész nap gép mellett ülő gyereknek, újabb csodatelefon a kamasznak, mindenféle kozmetikum a polcon lévők mellé az anyukának, még egy borotválkozó készlet a papának…..sorolhatnám.

Tedd a szívedre a kezed! Hány szatyornyi olyan dolgot tudnál összeszedni otthon, ami valamikor megtetszett, és úgy érezted: ezt meg kell venned? Mára a fiók mélyén lapul, mert a pulcsi nem is olyan menő már, a parfümnek nem is igazán olyan az illata amilyet szerettél volna, a citrom facsaró csak a helyet foglalja, sokkal gyorsabb kézzel citromlét varázsolni, a tésztavágó géppel sok a macera, (egész jó minőségű száraztésztákat lehet manapság venni), a sort még sokáig folytathatnám. Csak azért megvenni valamit, hogy egy dobozzal több legyen a fa alatt? Kár!

Légy kreatív! Készíts különleges sütiket, csinos kis dobozba csomagolva, bizonyára értékelni fogják a kollégák. Szervezz egy kellemes estét a társadnak, ajándékozd meg egy színházjeggyel. Keress az interneten egy kulcsos házat, és menjetek a gyerekekkel pár napra a hegyekbe kirándulni. Talán kegyes lesz a tél, és megsimogatja az arcunkat egy kis hóval.

Az ünnep a lelkedben legyen. Élvezd az otthonodat, a szépen terített asztalt, kortyolj el családoddal egy üveg finom bort. Gondolkodj el az ünnep történetén.

Tudom, hogy még messze van a karácsony, én mégis boldog készülődést kívánok Neked! Szeretettel, Edi

Orbán Viktor Meggyesről:

 

"A Fidesz elnöke rámutatott, hogy ma a törvényesség helyreállítása a legfontosabb feladat.

Ki kell mondani azt, hogy a hatalommal való visszaélés,

a törvények fölé helyeződés nem fogadható el,

és meg kell szabadulni azoktól, akik ebbe a helyzetbe sodortak bennünket"

 

fogalmazott Orbán Viktor Esztergomban!

2011 meghatározó év lesz Magyarország európai uniós tagsága szempontjából.

A csatlakozás óta először állhat hazánk az Unió élére, vagyis fél éven keresztül formálója lehet az uniós napirendnek. A feladat még a legtapasztaltabb brüsszeli szakemberek szerint is igen bonyolult, ezért a Külügyminisztérium már megkezdte a felkészülést, de a civil szféra és a közélet is egyre többet foglalkozik a témával.

 

A kormány döntött a magyar EU-elnökség alatt Magyarországon megrendezésre kerülő legfontosabb miniszteri szintű ülésekről, találkozókról. A magyar EU-elnökségi program politikai vitája céljából a kormány még ebben ez év decemberben Budapesten látja vendégül az Európai Parlament elnökét és vezetőit. Együttes ülést tervezünk 2010. január első hetében a kormány és az Európai Bizottság tagjai között, hogy a miniszterek biztos partnereikkel részletesen egyeztessék a félév céljait, feladatait. 2011 májusában megrendezzük a második Keleti Partnerség csúcstalálkozót.

 

A magyar EU-elnökségi félévben Magyarországon 15 informális miniszteri ülést terveznek, amit kiegészít mintegy 200 magas szintű vagy szakértői ülés, konferencia és egyéb rendezvény a tagállamok, valamint számos esetben a tagjelöltek és harmadik országok részvételével.

 

Esztergom Dr. Erdő Péter bíboros székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. A bíboros a napokban tárgyalt Dr. Orbán Viktor miniszterelnökkel és áttekintették a magyar EU-elnökségre való felkészülés állását, és az abból fakadó együttműködési lehetőségeket.

 

Kormányfői és államelnöki delegációk sora fogja felkeresni a világhírű Esztergomot.

 

Mit fognak látni? Hogyan, milyen útvonalon fogják őket becsempészni városunkba? A déli kanonoksor elbontott tetőzetével szemben fognak parkolni? Elsétálnak-e a Mária Valéria hídhoz, mint a határokon átívelő regionális együttműködés szép példájához? A mélygarázsban felkeresik majd az illemhelyet? Merre fognak lenézni a Bazilikától és mit fognak kérdezni a "palesztín" belváros láttán? A műemlékfürdő hogyan lesz eltakarva? Biztonsági emberek fogják megszállni? És a főút menti lakatlan, bedeszkázott esztergomi paloták látványa? Ellátogatnak-e a város első emberéhez, Tétényi Évához az omladozó városházára? A gépkocsikonvoj a biztonsági emberekkel hogyan fog odaállni a városházához? Melyik bejáraton fognak felmenni a városháza dísztermébe? Ellátogatnak Esztergom "híres" piacára? A Prímás Pincében elfogyasztott vacsora után kibotorkálnak a sötétbe borult Esztergomból? Lesz-e esti díszkivilágítása a Székesegyháznak? S ki fizeti majd a számlát?

 

Ui.: Meggyes Tamás 10 évig volt Esztergom polgármestere...

A szeretgom.hu egy nyílt portál, aki a szabályokat betartja az leírhatja a véleményét. Szerintem ez így normális. Ám, engedtessék meg nekünk, hogy kritikai észrevételeket tegyünk, ha úgy tetszik "finnyogjunk".

Szeretném ha az ellentáborunk is érveket vonultatna fel, és nem a kritizálók személyét támadná. De erre igazi példa még nem volt itt!

A pozitív, előremutató fórumtémákat hiányolják sokan, hát tessék parancsolni.

Nagyon várom ide azokat a dolgokat amikkel elkápráztattok bennünket, annak érdekében, hogy mi is megláthassuk Esztergom jó oldalát is. Azt azért el kell mondanom, szerintem is vannak pozitív dolgok a városban, azonban ezt elnyomja a rengeteg negatív érzés, amit egy nyitott szemű ember észrevesz. Azt is meg tudom érteni - pláne a valódi Strategopolis tanulmány elolvasása után - ha valaki vakságot színlel, vagy az ő, vagy egyik családtagja érdekei miatt. Csak egyet kérnék tőlük: ha ez kiderül, utána ne játsszák a balgát.

A szeretgom ilyen, nem kell mindenáron "megmenteni", pláne nem önmagától!

E-mailen kaptuk, közzétesszük:

Van egy város Magyarországon, Esztergom. Az ország egyik legrégibb városa, hazánk első fővárosa - ezek tények. Az itt lakók számára talán az ország legszebb, legkedvesebb városa - ezek benyomások.
Ebben a városban élni öröm, ezt a várost szolgálni megtiszteltetés. Kiskirályként viselkedni a nagy magyar királyok városában dőreség. Mégis van egy ember, aki többek szerint így tesz: Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere. Őt legutóbb 2006-ban 7747 szavazattal, 60.58 százalékos többséggel állították a város polgárai a képviselőtestület élére, hogy szolgálja a várost. Meggyes Tamás az utóbbi hónapokban-években elfeledni látszik, miért is került a helyre, ahol van - a szolgálattal együtt járó alázat helyett cselekedeteiben az uralmat a diktátorokra jellemző gátlástalanság látszik átvenni.
E fenti állítást lehet tagadni, lehet vele egyet nem érteni - egy dolgot nem lehet vele megtenni: figyelmen kívül hagyni. Mégpedig azért nem, mert a fenti állítás szerinti jelenség valós, s ezt egyre többen érzik. És minél többen érzik, annál nagyobb baj lehet belőle a 2010-ben esedékes önkormányzati választásokon. Még akár az a szerencsétlen esemény is előfordulhat, hogy a Fidesz elbukja a várost, amely a rendszerváltás óta a jobboldal egyik értékes bástyája.
Persze mindez csak a választókon múlik, de talán nem árt már most, bő egy évvel a szavazás előtt foglalkozni e kérdéssel, mely a következő: vajon a fenti 7747 választópolgár adja-e újra a voksát Meggyes Tamásra?
Játsszunk el most egy kicsit a dologgal elméletben! Tételezzük fel, hogy 2006 ősze óta ez a 7747 ember továbbra is jó egészségnek örvend, a városban él és foglalkoztatja szűkebb hazájának jövője!
Tisztelettel kérjük tehát azokat az embereket (és csak azokat az embereket!), akik három évvel ezelőtt Meggyes Tamásra szavaztak, hogy nyilvánítsanak most is véleményt, szavaznának-e újra akkori jelöltjükre?
Szavazni az alábbi linken lehet:
http://masok-velemenye.hu/szavazasok/752
A választási lehetőségeket azért korlátoztuk az Igen-Nem kategóriára, hogy szavazatát senkinek se kelljen indokolnia. (Ha valaki mégis meg szeretné tenni, kérjük, éljen a megjegyzés tételének lehetőségével, ami a szavazást tartalmazó oldalon regisztráció után lehetséges.)

Kinek jó ez?
Paradox módon a legjobban talán Meggyes Tamásnak. Ha ugyanis minden 2006-os szavazója előre jelzi 2010-es várható voksát, akkor még van ideje és lehetősége átgondolnia, helyes-e amit és ahogyan tesz, már amennyiben szükséges.

Miért nem fog majd senki többször szavazni?
Mert becsületes ember nem csal. Még akkor sem, ha minden elemi érdeke ezt kívánná. Ha 7747-nél több szavazat lesz, akkor a fenti tétel nem igaz. Ebben az esetben viszont a szavazás eredménye sem lesz valós, s Meggyes Tamás nem láthatja majd, mire számítson 2010-ben.
Én már szavaztam. Most a többi 7746 polgáron a sor.


Üdvözlettel,

Egy polgár a 7747-ből

 

Tudom, hogy "olvastam egy jó könyvet" fórum már van, de nem akarnám oda írni. Egy-egy olyan idézetet, gondolatot írnék/várnék ide, ami tetszett nekem vagy nektek, és további gondolatokat, érzéseket ébreszt (amiket szintén leírhattok). Nem feltétlenül filozófiai eszmefuttatásra gondolok:) Forrásmegjelölés nem feltétlenül szükséges - de lehet, hogy a többiek is felismerik az idézeteinket. Szóval, nyitó hozzászólásként a következő:

"Háromféle ember van ebben az országban... háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválja, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed, tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért. Érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép."

Országjáró kampánykörútján kedden Tatabányán járt Orbán Viktor miniszterelnök.

A kemma.hu és a 24 Óra számára adott interjújából kiderült, hogy OV szerint "Esztergom fontos város, az ország egyik legtekintélyesebb települése. Mindenki közel érzi magát hozzá, akinek fontosak Magyarország történelmi hagyományai"

 

Akkor Tatabányára menet miért nem állt meg a miniszterelnök úr egy félórára Esztergomban?

Miért nem sétált a Széchenyi téren? (Ja, mert a szocik gödröket ásnak a burkolat alá...)

Miért nem volt kiváncsi a Mária Valéria híd környékére (a mélygarázsról ne is beszéljünk....)

A "fejlődő és sikeres" város bombatámadásos belvárosát nem akarta látni?

 

Egyébként Orbán Viktor a hosszú interjújában a sok-sok esztergomi kérdésre válaszolva egyszer sem ejtette ki "Meggyes Tamás kiváló polgármester" nevét. NOCSAK!!!

 

És még egy:

tegnaptól kezdve OV nem mondhatja, hogy nem tud az esztergomi botrányokról és ne hallott volna Knapp KDNP pornóképeiről, mert a riport készítői rákérdeztek...

 

http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/orban-viktor-az-adoszakertok-orszagava-valtunk-330413

 

Az elmúlt években nagyon sok program vált ingyenessé vagy nyílt forráskódúvá olyan területeken, ahol a hasonló programokért egyes cégek akár több százezer/millió forintos árat is elkérnek a felhasználóktól. Bár ezeknek a marketingjére nem igazán költ senki, nem hallhatunk rádióreklámokat, amik az előnyeiket ecsetelik azért sok esetben teljesen ki tudnak váltani illegálisan használt szoftvereket akár az otthoni, akár a kis- és középvállalkozói szférában.

Tisztelt Esztergomi Polgárok, Tisztelt Polgármester Úr!

Tegnap megkaptam a Megyei Bíróság végzését miszerint az első fokon eljáró Tatabányai Munkaügyi Bíróság ítéletét helyben hagyta. E szerint jogerősen megszüntette az eljárást az "esküs perben", mivel a visszahelyezésemről döntő jogerős ítéletben ez már elbírálásra került.

Őszíntén remélem, hogy a Polgármester úr, ugyanolyan széles fórumon kér tőlem bocsánatot, amilyen széles körben alázott meg igaztalanul és hogy betartja nyílvánosan tett ígéretét , tehát tiszteletben tartja végre a Bíróság ítéletét.

Nagy tisztelettel:

dr. Csomor Sándor jegyző

A Jobbik közleménye:

Esztergom városát - sajnos - ismét hírbe hozták, nem pedig jó hírét keltették.

Ezért az esztergomi Jobbik tagsága nevében felszólítjuk Knapp János Pál társadalmi megbízatású alpolgármestert, hogy azonnal mondjon le minden önkormányzati megbízásáról.

Knapp János Pálnak joga van azt csinálni otthon, amit akar, s azokról felvételeket is készíttethet egy harmadik személlyel. Más megítélés alá tartozik azonban, hogy mindezeket hol és miként tárolja. Az is elgondolkodtató, hogy egykori fideszes képviselőtársához, Lengyel Zoltánhoz hasonlóan ő is vallási jelkép előtt pózolt meztelenül, s ezen tettére legutóbbi nyilatkozata szerint még büszke is.

A Jobbik szerint Knapp János méltatlanná vált mindenféle városi tisztség betöltésére Esztergomban, Szent István és a keresztény magyarság fővárosában.

Ebben a városban ilyen ember nem tölthet be semmiféle vezetői pozíciót! Elvárjuk, hogy úriemberként vonja le a következtetéseket, s önként mondjon le a Fidesz-KDNP megyei listás jelöltségéről.

Felszólítjuk továbbá Meggyes Tamás polgármester urat, hogy határolódjon el alpolgármestere cselekedetétől, és legutóbbi nyilatkozataitól, s amennyiben Knapp János Pál önként nem távozik a fizetett társadalmi megbízatású alpolgármesteri székéből, váltsa le. Elvárjuk a KDNP és a Fidesz vezetőségétől, hogy a számos elhallgatott ügy után (droggyanús képek a város vezetőjéről, feleségverésről szóló nyilatkozatok vallomások) most végre nyilatkozzanak, és valljanak színt.

Esztergom történelme többet érdemel!

 

Zentai Plajner Zsolt
az Esztergomi Jobbik elnöke

 

Tisztelt Szeretgomosok!

A fórumot azért nyitottam, hogy ide hívjam azokat, akik szívesen beszélgetnének, vitatkoznának  akár  gazdasági vagy politikai netán gazdaságpolitikai összefüggésekről. A témakör elsőre elég tágnak tűnik, de ha némileg korlátozzuk országos vagy szűkebb hazánk Esztergom történéseinek taglalására talán jobban megértjük, hogy 20 évvel a rendszerváltás után hogyan és miért jutottunk idáig.

Szándékaim szerint nem politikai boszorkányüldözés vagy a felelősök pellengérre állítása  a cél, hanem inkább a szakmaiság a közérthetőség  és a történések magyarázata, megértése.

Természetesen minden vélemény szubjektív, mégis kérek mindenkit az oldalon a kellő objektivitásra.

Egy adott témában természetesen csoportoktól, személyektől elvonatkoztatni nem lehet, de örülnék ha az egymásra mutogatást és személyeskedést politikai hovatartozástól függetlenül kerülnénk.

Szeretném, ha sok féle vélemény lenne jelen, mert hiszem, hogy minél jobban ismerjük mások gondolatiságát,  annál könnyebben értjük meg egymást.

Mindenkinek kívánok hasznos időtöltést és jó szórakozást az oldalon

 

logice

A természeti értékek, emlékek, területek helyi védelem alá helyezéséről szóló 7/200. (IV. 14) KT számú rendelet a Búbánatvölggyel kapcsolatban az alábbiakat tartalmazza.

A csónakázótó kialakításával összefüggő anomáliak joggal vetik fel a kérdést: vajon a rendeletben felsorolt területekkel mi a helyzet?

Talán célszerű lenne, ha a megfelelő helyismerettel rendelkező szeretgomos társaink valamelyike megnyugtatna bennünket, hogy ezek a védelem alatt lévő értékek még megvannak!

 

Megnevezés
Helyrajzi szám
Művelési ág
Tulajdonos
Esztergom, Búbánatvölgy Halas-tó partját
szegélyező nádas**
10947/23 Kivett

Esztergom Város

Önkormányzata

Esztergom, Búbánatvölgy
A Fárikúti út mentén, az út (11166 hrsz.) és
a Kerektói vízfolyás között (11158 hrsz.)
található nyárfa-liget**
10947/23 Kivett

Esztergom Város

Önkormányzata

Esztergom, Búbánatvölgy, Fárikúti út
mentén a (11133 hrsz.) telek előtt
közterületen álló 3 db nyírfa alkotta
facsoport.**
10947/23 Kivett

Esztergom Város

Önkormányzata

Nem  fogok hozzájárulni, hogy a házam mellé, amelyik egyébként most központi vegyes rendeltetésű területen fekszik a város szélén, bármilyen zajjal, megnövekedő gépjárműforgalommal -a hálószoba ablakaim előtt- járó tevékenységet folytassanak.

Nem vagyok hajlandó a családom kitenni a jelentősen romló lakhatási körülményeknek, amelyet a város vezetésének korábbi rossz döntésének igazolása céljából okoz!

Most, épp a szomszéd telken vágják a gazt, reggel 7 órakor kezdték, a család még aludna.

A zajforrás egy traktor, ami  persze nem zavarja a nyugodt  pihenést!

 

2010. július 15.

 

"Orbán Viktor úgy fogalmazott, ahogyan a nemzeti együttműködés rendszerében "nem hagyjuk büntetlenül a tyúklopást sem, azt sem tűrhetjük el ... hogy országgyűlési képviselők semmibe vegyék a magyar bíróságot és annak határozatait".

 

http://www.mti.hu/cikk/2010/07/15/eltero_allasponton_orban_es_a_jobbik_a_magyar_gardarol-489787

 

Meggyes Tamásról - lásd Csomor ügy - mi a véleménye a Miniszterelnöknek???

Nem tudom sírjak vagy nevessek!

Nevetek mert hát az ország népét nézik hülyének, ezt etetik velünk, amit leírtak arra a 18 oldalas kérdésekre. A mi KIRÁLYUNKNAK nincs autója ugyan kérem és mivel jár a parlamentbe ?? Talán a zötyögös 6 órási busszal? HA meg az önkormányzat által használatba kapott gk-val jár!!

AKKOR NEM ARRA KAPTA GONDOLOM HOGY A PARLAMENTBE JÁRJON VELE.!!

A város pénzén a mi pénzünkön ne kocsikázzon.// ha van gk-ja akkor minden bizonnyal elfelejtette van ilyen/// JA PARDON!! A KÉPVISELÖ TÁRSAI TALÁN RÁ IS BÓLINTOTTAK/// HÁT PERSZE MERT TELE A GATYÁJUK VALAMIÉRT.

MERT HA Ő KÉRI AKKOR MÉG AZ ÖRDÖGÖT IS LÁTTÁK AZ BIZTÓS. BESZ*RI ALAKOK.

Mert az a szegény ótvaros mercije már akkor is öreg volt amikor ö a vasiba járt de oda sem azzal, sőt még a Sörgödörbe sem mert már akkor is múzeális érték volt //roncs//.

Na akkor hogy is van ez a vagyon nyilatkozat?? Vagy minden kölcsönbe van mindenkinek,vagy mindenki más nevére irat mindent??

Még mindig nevetek magánszemélytöl kölcsön 60 millió na ez szép pénz // ez nem a mi királyunk// de ilyen is van. Kértem én is a szomszédtól, de ő is csak nevetett - most éppen nem volt nála annyi.

És itt kezdek el sírni a sajnálattól, mert majd össze adunk nekik sok szegény képviselő úrnak.

Adunk majd egy kicsit a 70-80 ezer haviból, ez úgy is sok a pórnépnek!

Az internet révén alig két hét alatt világhírűvé vált Lendvai Zoltán katolikus plébános gördeszkázós mutatványa, ami Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget.

 

A Zala megyei Rédicsen és 11 környékbeli településen szolgáló plébános az MTI-nek hétfőn azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy ilyen ismertségre tesz szert, telefonja szinte megállás nélkül csörög, annyian hívják Magyarországról és külföldről. Legutóbb éppen egy brazil forgatócsoport kereste vele a kapcsolatot nagykövetségükön keresztül, miután a múlt héten a Reutersnek és az AFP hírügynökségnek is nyilatkozott.

A komoly hírszolgáltatók révén a brit BBC és az amerikai CNN honlapján is vezető hírként számoltak be Zoltán atyáról, de orosz, spanyol, portugál, olasz, francia nyelvű weblapokon, a szlovák Joj televízióban, a török Hürriyet című napilapban vagy a német Stern magazinban szintén közölték a róla szóló hírt és képeket. Arról is kapott visszajelzéseket, hogy Peruban, Japánban, de még Kínában is látták a bemutatóját, s szinte kivétel nélkül dicsérő, elismerő szavakat kapott érte.

A videót készítő 14 éves fiú is örülhet a szemfülességének, egy amerikai médiavállalat nemcsak egyszerűen letöltötte és felhasználta, hanem meg is vásárolta tőle az általa készített kisfilm közlésének jogát.

A karrier már csak azért is tűnik szinte hihetetlennek, mert nem is annyira a bulvármédia tette híressé a gördeszkázó plébánost. Ráadásul a kommentálók túlnyomó többsége elismeréssel méltatja a cselekedetét, mert mindenütt és mindenkinek azt hangsúlyozza: nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek. Hozzáteszi: fiatalok és idősebbek is vannak, akik az elmúlt hetekben jöttek el hozzá először a templomba.

Lendvai Zoltán azt is elmondta: a nagy öröm mellett azért nagy felelősség is „hírességnek” lenni. Ma már kénytelen udvariasan visszautasítani az újabb szereplésekre vonatkozó számos megkeresést, mert nem szoríthatja háttérbe papi hivatását. Úgy véli, hogy minden csoda három napig tart, de ő ennél sokkal tovább szeretné szolgálni a hívőket.

Üdvözlök mindenkit! Szeretnék egy olyan fórumot nyitni, ami arról szól, hogy milyen szépet láttam, klassz élményben volt részem stb. Bármit le lehet írni, egy kikötés van, hogy ne szerepeljen az benne, hogy "igen,de...." , "jó volt, csak..... " Egyszerűen örüljünk egy picit! Sajnos hiba mindenütt van a világban, a környezetünkben, de muszáj meglátnunk a szépet és értékelni a jót, ha mégoly kicsi is!

Üdvözlettel Kinál Katalin (kinalkata@invitel.hu)

Kedves Szeretgom Olvasók, Kedves Regisztráltak!

Sok az ismert, sok az ismeretlen közöttünk. Mit szólnátok ahhoz, ha rendeznénk egy I. SZERETGOM Farsangi Bált?

Ne valami hűde extra sznob valamire gondoljatok, hanem egy olyanra, ahol jól érezzük magunkat, esetleg van egy kis élőzene, ha valaki szeret, lehetne táncolni, van büfé, megbeszélés szerint melegétel, vagy fantáziátokra bizom.

Vélemények???? Ötletek????? Akár magánban is. Köszönöm. Üdv.edi

Update 1:

2009. február 28. szombat 19 óra

Zene: Cécó zenekar
Büfé van!

Belépő 700Ftt/ fő, pároknak 1000 Ft/ pár.

Update 2:

I. SZERETGOM FARSANG helyett I. SZERETGOMOS TÉLTEMETŐ BESZÉLGETÉS

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum
Az oldalon megjelenő írások és vélemények nem feltétlenül azonosak az oldal üzemeltetőjének véleményével.
A Szeretgom.hu-n megjelenő felhasználói tartalmakért szerkesztői felelősséget senki nem vállal.