Ötmilliós kár elmaradt bevétel miatt csak szeptember elseje óta

Ötmilliós kár elmaradt bevétel miatt csak szeptember elseje óta

2010. 12. 29. 15:25

A Meggyes vezette előző önkormányzat 2010. szeptember elsejével úgy szüntette meg az önkormányzati piacfelügyelő munkaviszonyát, hogy utódjáról nem gondoskodott. Azóta nem érkezik a város kasszájába pénz a piac működéséből. A mai napig körülbelül 5 millió forint kár érte emiatt a várost, Esztergom költségvetéséből ez az összeg hiányzik. Ezek a száraz tények, felelős most sincs! Egyelőre.

Az esztergomi piac egy aranytojást tojó tyúk, városunk vezetői, képviselői azonban ezt nem látták át. Meggyes Tamás és csapata volt, hogy olyan piacrendeletet alkotott, amely nem csak kereskedőellenes, de alkotmánysértő is volt. Az előző testület erővel szerette volna felszámolni a piacot, amit a piacozók összefogva, megélhetésüket féltve, megakadályoztak. Megjegyzem, talán ez volt az első komoly ellenállási góc a városban, akkor lettem a szemükben ellenség, és még a vállalkozásomat törvénytelenül kitiltották.

De térjünk vissza napjaink eseményeire, mert véleményem szerint – legalább - a Btk. 319. és 320. §-t kimeríti amit Meggyesék előidéztek.

Állampolgárként ezen vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújáról először október 17-én, a Dobó Katalin Gimnáziumban szóltam az új testület alakulásakor.

Tétényi Éva november elején a piacon járt, s a kereskedőktől személyesen győződött meg a kialakult problémákról. Lépni nem tud az ügyben, mert a piacról szóló javaslatot levetette a napirendi pontok közül a Meggyes által instruált Fidesz frakció. Ezzel az önkormányzati és polgármester választás előtti (!) - Esztergom kárára - előidézett törvénysértést továbbra is fenntartják!

Reméljük lesz olyan, aki ebben az ügyben büntető feljelentést tesz, mert a  – minimum 5 millió Ft kidobására - csak egy magyarázat lehet:

 

A Fidesz privatizálni akar, a városi többsége ki akarja szervezni önkormányzati tulajdonból a piacot, csak ez lehet a magyarázat az előidézett anarchiára.

2010. 12. 29. 21:13

Azonnal reagálnék. Utoljára Rózsika ideje alatt volt rend Esztergomba!

Meglehet kérdezni a kereskedőket! Tényleg...a  kereskedőket, a törzsgárdát, miért nem kérdezi senki!?

...

2010. 12. 29. 21:08

Sajnos Kovács Gézának teljesen igaza van !

A városnak már évekkel ezelőtt is komoly bevételt jelentett a piac, pontos adatokat nem tudok, nem gondoltam, hogy valaha szükség lesz rá, de egy biztos, a piac heti- havi rendszerességgel azonnal a város számlájára küldte a bevételeket ! Nem félévente, nem évenként !

Volt piacfelügyelőként nem értem a képviselő testületet miért dolgozik ennyire és nyilvánvalóan a saját városa ellehetetlenítésén, és mindezt személyi kultusz, vagy politikai okok miatt?

A mostani állapotokat látva fájdalmas látni a piac hanyatlását, pedig a városba odalátogató túristák nagyon nagy százalékának biztos programja volt a piac látogatása, s a mai állapotokat látva joggal nevezik balkáninak !

Teljes szívemből remélem mielőbb erős és tisztakezű piacfelügyelő kerül a piac élére, és ez Esztergomnak nem csak anyagi szempontból, hanem turisztikailag is érdeke!

Amit a legfontosabb látok :-a piac városvezetésben való működése, a biztos bevételi forrás, ami ismétlem azonnal a város kasszájába kerül !

2010. 12. 29. 18:44

Hasonló dolgokat hallok, Bodrogai úr ( elvtárs) is ezt terjeszti a kereskedőknek.

Nagy Attiláról csak annyit, ő is rendőr volt, aztán nyomozott 1-2 ügyben majd Meggyesék őt is átvették a Városházára. Azóta bizalmi ember, több volt rendőrhőz hasonlóan.

Egyébként Nagy úr volt az egyik, aki megakart verni vagy veretetni (?), még valami koholt dolgok alapján, de azt tudom az ügynek a piachoz köze volt, így talán Meggyeshez is!...( Nem kell feljelenteni Nagy úr, kijelentésem bizonyítására vannak tanúk! Kacsintás)

2010. 12. 29. 18:24

Gézának nagyon igaza van, teljes káosz uralkodik a piacon. Tőlem is napi szinten kérdezik, mimlesz a piaccal? Bizony sok embernek a megélhetése függ ettöl az árusítási lehetőségtől. Országos szinten a kistermelők elősegítésére, új rendeleteket hoztak, és ezek egészen jók. Csak azt nem tudom, hogy így ki fogja betartatni. Legújabb fülesem szerint, Nagy Attiláék akarják átvenni. Azért évente 30-40 milla milyen jó a párt kasszába, és még mindég marad itt is haszon. Ha nem lesz gyors döntés nehezen lehet rendet csinálni.

2010. 12. 29. 17:58

Olyan hihetetlen már, hogy a parlamenben a sok bamba f... nem tesz semmit ezzel pacalfejű M1esel!! Kezdem k...a unni .... :@ Bár sokan vagyunk így.