Ötmilliós kár elmaradt bevétel miatt csak szeptember elseje óta
Közélet
2010. dec. 29.

<p>A Meggyes vezette előző önkormányzat 2010. szeptember elsejével úgy szüntette meg az önkormányzati piacfelügyelő munkaviszonyát, hogy utódjáról nem gondoskodott. Azóta nem érkezik a város kasszájába pénz a piac működéséből. A mai napig körülbelül 5 millió forint kár érte emiatt a várost, Esztergom költségvetéséből ez az összeg hiányzik. Ezek a száraz tények, felelős most sincs! Egyelőre.</p>

Az esztergomi piac egy aranytojást tojó tyúk, városunk vezetői, képviselői azonban ezt nem látták át. Meggyes Tamás és csapata volt, hogy olyan piacrendeletet alkotott, amely nem csak kereskedőellenes, de alkotmánysértő is volt. Az előző testület erővel szerette volna felszámolni a piacot, amit a piacozók összefogva, megélhetésüket féltve, megakadályoztak. Megjegyzem, talán ez volt az első komoly ellenállási góc a városban, akkor lettem a szemükben ellenség, és még a vállalkozásomat törvénytelenül kitiltották.

De térjünk vissza napjaink eseményeire, mert véleményem szerint – legalább - a Btk. 319. és 320. §-t kimeríti amit Meggyesék előidéztek.

Állampolgárként ezen vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújáról először október 17-én, a Dobó Katalin Gimnáziumban szóltam az új testület alakulásakor.

Tétényi Éva november elején a piacon járt, s a kereskedőktől személyesen győződött meg a kialakult problémákról. Lépni nem tud az ügyben, mert a piacról szóló javaslatot levetette a napirendi pontok közül a Meggyes által instruált Fidesz frakció. Ezzel az önkormányzati és polgármester választás előtti (!) - Esztergom kárára - előidézett törvénysértést továbbra is fenntartják!

Reméljük lesz olyan, aki ebben az ügyben büntető feljelentést tesz, mert a  – minimum 5 millió Ft kidobására - csak egy magyarázat lehet:

 

A Fidesz privatizálni akar, a városi többsége ki akarja szervezni önkormányzati tulajdonból a piacot, csak ez lehet a magyarázat az előidézett anarchiára.

(forrás)