Csillogó kick-boxos érmek az év végi hajrában is
Sport
2010. dec. 18.

<p>November végén került megrendezésre a csak a nevében területi bajnokság, 4. záró fordulója Esztergomban. Az év végi hajrában is az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők a megmérettetésre. Az EKBSE utánpótlás csapatának 11 versenyzője lépett tatamira ezen a napon, és egyikük sem távozott üres kézzel, sőt többen két szabályrendszerben is érmesek lettek.</p>

Egyetlen lány versenyzőnk, Spisák Anett (Cadet 1, -47kg) semi-contactban ígéretes küzdelemben ezüst érmes lett. A gyerek korcsoportban +32 kg-os súlycsoportban mindkét szabályrendszerben házi döntőre került sor. Kajtár Bence és Vígváry Viktor több győzelem után a döntőben találkozott. Mindketten végig nagyon jó teljesítményt mutattak. Ezúttal Bence semi-contactban, Viktor pedig light-contactban bizonyult jobbnak, és így osztoztak a dobogó két legfelső fokán.

A Cadet 1-es fiúk, mind az öten érmesek lettek. A „legkisebb" Balogh Kevin (-28 kg) két érmet is bezsebelt. Semi-contact szabályrendszerben bronz-, míg lightban aranyérmes lett. Testvére, Balogh Krisztián (-42 kg) light-contact szabályrendszerben ezüstéremmel zárt. Újpesti Krisztián (-42 kg) hasonlóan névrokonához szintén a dobogó második fokára elhatott fel, de ő semi-contactban. Ugyanebben a szabályrendszerben a -37 kg-os súlycsoportban szintén házi döntőre került sor, ahol Újvári Csongor és Engelbrecht Ádám mérte össze a tudását. Fegyelmezett és tudatos  küzdelmével Ádám bizonyult jobbnak, aki nem is érte be egy arannyal, hiszen light-contactban sem talált legyőzőre.

Ezután következett a Cadet 2 korcsoport, ahol Hegyesi Dániel (-52 kg) két bronzéremmel zárta a küzdelmeket, míg Jánosi Máté (-69 kg) semi-contactban magabiztos győzelmet aratott súlycsoportjában.

Az EKBSE csapatát a juniorok között Vereckei Ádám (-63 kg) képviselte, aki korának megfelelő érett bunyót mutatva lett aranyérmes.

Két héttel később a hagyományokhoz híven Szeged adott otthont a nemzetközi Mikulás Kupának. Az idei bíztató eredmények után, már nagyobb elvárással indultunk neki ennek a versenynek, ahol Olasz Attila 6 tanítványa mellett, Zrínyi Miklós 4 versenyzője is képviselte az Esztergomi Kick-box SE csapatát.

Ismét a gyerekek kezdték a küzdelmeket és megbizonyosodhattunk róla, hogy +32 kg-ban Kajtár Bence és Vígváry Viktor ezen a napon is jobb formában volt, mint a többiek. A döntő újfent kiélezett csatát hozott a küzdelem és hosszabbítás utolsó másodpercében esett találattal, 1 ponttal, ezúttal Viktor bizonyultnak jobbnak.

Balogh Kevin (C1 -28 kg) semiben és lighton is a döntőig jutott, ahol a nagy rivális újkígyósi fiútól vereséget szenvedett, de büszkén állhatott fel a dobogó második fokára. Ugyanebben a korosztályban Balogh Krisztián (-42 kg) semiben a döntőig, lighton az elődöntőig jutott és végül egy ezüst- és egy bronzéremmel zárt. Engelbrecht Ádám mindkét szabályrendszerben döntőzött, méghozzá mindkétszer a debreceni Mádi Bálinttal. Semiben Bálint bizonyult jobban, light-contactban azonban Ádám aratott győzelmet. Hegyesi Dániel (C2, -52kg) ismét bronz érmes lett súlycsoportjában semi-contactban.

Zrínyi mester tanítványa, Gózon Ádám (C2, -63kg) lighton kemény, embert próbáló küzdelmekben vívta ki magának a győzelmet. Gyetvai Ádám (Junior, -57 kg) két ezüstérmet – light és kick-light szabályrendszerben – szerzett, ezúttal fejet kellett hajtania a nagyobb tudású szegedi ellenfél előtt.

A hölgyek között Révész Zsanett (-60 kg) és Bán Ágnes (+70 kg) lépett tatamira. Zsanett 1 aranyat és 2 ezüstérmet is begyűjtött junior és felnőtt korcsoportban, light- és kick-light szabályrendszerekben. Ágnes hosszú kihagyás utáni első versenyén semiben ezüst, míg lighton bronzérmes lett.

Reméljük ez a sok jó eredmény megfelelő kitartást, erőt és motivációt ad a fiataloknak ahhoz, hogy jövőre még magasabb célokat tűzzenek ki maguk elé és még többen kedvet kapjanak a sportághoz és a versenyzéshez.

OHN

(forrás)