Esztergomban járt Randolph Westphal
Bulvár
2010. dec. 17.

<p>December 16-án Vácról Esztergomba érkezett Randolph Westphal, német világutazó, ráktúlélő, aki a rákos betegeknek kíván erőt adni saját történetével.</p>

1987-ben indult kerékpárjával Amerikába, ahol bőrrákot diagnosztizáltak nála. Az orvosok legfeljebb egy évet adtak még neki, ő azonban nem adta fel. Útnak indult és kutyáival az eltelt 23 év alatt közel  180 ezer kilométert tett meg Amerikában, Új-Zélandon és Európában. Céljául azt tűzte ki, hogy erőt adjon a beteg embereknek, hogy mindig van remény az életben maradásra. Fantasztikus kalandjai során 1996-ban Argentínában elgázolta egy teherautó, melyben hűséges társa, Shir Khan elpusztult. Randolph Westphal túlélte, de koponyatörést szenvedett, elvesztette az emlékezetét, szagló- és ízlelőkészségét és újra meg kellet tanulnia járnia is. A bal lábát negyvenszer operálták, de töretlenül folytatta missziós útját. Folyamatosan kiújuló rákos betegsége sem tudta megtörni, több mint 20 műtéten és kezelésen van túl és továbbra is rója az útját. Az 1997-ben és 2003-ban Giunness világrekorder kerékpáros lett. Esztergomba csütörtökön érkezett két kutyájával, a husky Nanook-kal  és a malamut Chinook-kal.

Westphal magának és kutyáinak ellátásához szükséges dolgokat szponzori támogatások útján szerzi be. Városunkban a Grill Terasz Étterem és Pizzéria biztosította neki az étkezést, a Cats & Dogs Belvárosi Állateledelbolt bőségesen ellátta a kutyákat, a Laskai Osvát Antikvárium pedig egy esztergomi képeslap-gyűjteménnyel kedveskedett az utazónak. Szállásáról a Rugby Club Hotel gondoskodott. Westphal csütörtök délután  megtekintette városunk nevezetességeit. Elmondta, hogy Esztergom benne lesz harmadik könyvében, és hogy ha tudta volna, hogy ennyire csodás és történelemben gazdag hely, akkor több napot maradt volna, de köti az útiterve. Azt is elárulta, hogy 2-3 év múlva lehet, hogy visszatér városunkba. Péntek reggel egy gyors sajtótájékoztató után tovább is indult Komáromba, hétvégén pedig a győri kórházban tart előadást.

 

Kapcsolódó album

(forrás)