Lakástűz Dorogon
Bulvár
2010. dec. 11.

<p>Délelőtt jelzés érkezett az esztergomi tűzoltóság ügyeletére a dorogi Schmidt Sándor lakótelep egyik négy emeletes házából, melynek egyik első emeleti lakásában tűz ütött ki.</p>

A tűzoltóság 4 gépjárművel 6-7 perccel a riasztás után ért a helyszínre. A lángok ekkorra már az egész szobára kiterjedtek, amit egy sugárral 2-3 perc alatt az egység eloltott. Ezzel párhuzamosan az épület teljes kiürítése és átvizsgálása is megkezdődött, mivel a keletkező füst beszivárgott szinte minden lakásba. Az épületből 23 főt hoztak ki a tűzoltók mentőkámzsákkal, illetve létra-kosárral. A lakásokat egyesével átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűz miatt egy alumínium radiátor is megolvadt, így a távfűtés is veszélybe került a kiömlő fűtővíz miatt. A távhő szolgáltató szakemberei a helyszínre siettek és a radiátor kiszakaszolása után visszaállt a távfűtés a normál kerékvágásba.

A Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt a helyszínen takarókkal és meleg teával látta el a lakókat.

A lakásban a tulajdonos idős hölgy tartózkodott egyedül. Személyi sérülés nem történt, de a hölgyet a mentők sokkos állapotban vitték a kórházba. A kiégett szoba kb. 3x5 méteres volt, a tűz nem terjed át a többi helyiségre, de a keletkezett füst és hő jelentős, több milliós kárt okozott.

Az elsődleges vizsgálat alapján a tüzet elektromos rövidzárlat okozta. A tűz alatti lakásban is jelentős kár keletkezett, amit az oltóvíz illetve a kifolyó fűtővíz okozott. A lakók az épület tejes átszellőztetése után térhettek vissza lakásaikba. A tűz által érintett lakás lakhatatlanná vált.

 

http://www.esztergomhot.hu/

(forrás)