Pál atya temetése
Egyház
2010. dec. 10.

<p>Az Esztergom-Vizivárosi Plébánia elhunyt plébánosa, Cséfalvay Pál atya gyászszertartására 2010. december 13-án hétfőn, 14 órai kezdettel kerül sor.</p>

A plébániatemplomban kerül fölravatalozásra Pál atya, itt lesz érte gyászmise 14 órai kezdettel. A szentmisét Dr. Paskai László bíboros úr fogja celebrálni.

Azt kérjük, hogy aki teheti, gyalog jöjjön, mivel elég sok atyát várunk vidékről, akik biztosan autóval jönnek, a Palota parkolóját nekik tartjuk fönn. Aki mégis autóval jönne, az a Prímás Pince előtt leteheti az autóját.

A templomba virágot ill. koszorút csak az hozzon, aki vállalja, hogy a gyászmenetben végigviszi a temetőbe. Esetleg jó megoldás a koszorúkat előre letenni a temetőben már 13 óra körül, és a kocsit is otthagyni, és onnan jönni gyalog a templomba. Kérjük, aki teheti, 13:50-re foglalja el a helyét a templomban.

Lehetőségként fölvetjük, mivel Pál atya egyszerű temetést kért, hogy a virágra szánt összeget a templom bal oldalán elhelyezett perselybe is tehetik, az így összegyűlt összeget a Máltai Szeretetszolgálatnak fogjuk átadni. Ezen túlmenő perselyezés a gyászszertartás során nem lesz.

Gyászmise és beszentelés után gyalogos gyászmenetben kísérjük halottunkat a Szentgyörgymezői Temető papi parcellájába, ahol sor kerül a sírba tételre. A gyászmenet során a dicsőséges szent-olvasót imádkozzuk, a tizedek között gyászénekeket éneklünk.

Emlékeztetjük a testvéreket arra, hogy a katolikus gyászszertartás legfontosabb része a gyászmise, és a holttest beszentelése, ami a templomban megtörténik, így aki bármilyen okból nem tud kijönni a temetőbe, az a gyászmisén való részvétellel méltó búcsút vesz a plébános atyától.

Sírbatétel után szeretettel várjuk a testvéreket a Prímás pincébe szerény agapéra.

 

Harmai Gábor plébános

(forrás)