Fejtörő 31.
Helytörténet
2010. dec. 9.

<p><span style="font-family: Times New Roman; font-size: small;">Májusban új  városismereti játék indult  <strong><em>fejtörő</em></strong> néven.<br /> Minden héten felkerül egy kép, mely a városunkban található egyik szobor fejét ábrázolja bízva abban, hogy lesznek akik választ adnak arra, hogy hol  található, sőt esetleg a kép alapján megpróbálják majd felkutatni.</span></p>

A megfejtéseket (lehetőség szerint utcanév, pontos helymeghatározás, stb.) a korábbi „kereszt-rejtvényhez" hasonlóan most sem hozzászólás formájában várnám (ne rontsuk el mások játékörömét), hanem a szeretgomon keresztül az esztergom-anno.hu-nak küldve, névvel (nick-kel) ellátva.

(Ennek egyik lehetséges módja, hogy  a „Fejtörő X” fősor(cím) alatt kék színben megjelenő „esztergom-anno.hu” –ra kattintva, a jobb oldalon megjelenő „ Esztergom-Anno” kép alatti menüsorban az „üzenetküldés” menüpontot választjuk ki.)

A múlt heti fejtörő

Megfejtés:

Az e heti szobrunk alkotója Vigh Tamás (1926 - 2010), akiről szeptember 18-i elhunyta alkalmából a Hídlap is megemlékezett az Aki kőbe és bronzba faragta a múltat című írással.
Az Ifjúság nevet viselő, 280 cm hosszú kompozíciót 1975-ben állították fel 240 cm magas posztamensre az egykori lánykolesz (ma Kőrössy kollégium) előtt.
(Ötvennyolcas)


Ez a szép hosszú nyakú hölgy egy lovacskán üldögél a Kőrösy László Kollégium előtti téren. Vígh Tamás: Ifjúság ( Lovagló lány ) című alkotása. 1974-ben  készült.(Anyu54)


Megfejtés képekben:

1. kép

2. kép

3. kép


Eddigiek

Térképen


GPS-koordináták:

É  47 80' 1112"
K 18 73' 9957"

A múlt heti feladvány helyes megfejtői:

Lacikabácsika

Ötvennyolcas

Anyu 54

Összesítve:

Anyu54 (29)

Ötvennyolcas (30)

Lacikabácsika (30)

Gerdy (3)

Light of Reason (1)

Akincilar (7)

Egoaron (2)


Az e heti feladvány képe

Fotó: www.esztergom-anno.hu

A megfejtések beküldési határideje: december 15.

Jövő héten jön a megfejtés és az új kép….

www.esztergom-anno.hu

Sárosi Attila




(forrás)