Csatát nyert a demagógia?

Csatát nyert a demagógia?

2010. 12. 04. 21:07

Kérdezem: Csatát nyert a demagógia, az értelem felett?

Tizedik éve zúgolódok az expolgármester részéről, a várost ért incidensek miatt. Tizedik éve van száműzve a demokrácia a városból! Már hosszú ideje csak „egyesek” írhattak, és szólalhattak meg például a Hídlapban is. Azok, akik elfogadhatók voltak a hatalom részéről! Még meg-meg jelent az újságba egy-egy olvasói levél, de aztán már az sem! Csak hozsannázó írások, és persze a hatalom részéről nyilatkozók! Nagyon érdekes, hogy azon személyek, akiknek írása megjelenhetett, nem emelték fel a szavukat, a város adósságállományának a méretei miatt! Nem emelték fel a szavukat, a Szent Miklós alap eltüntetett pénzei miatt, nem emelték fel a szavukat, az alapba történő be nem fizetés miatt, nem emelték fel a szavukat a Szent Miklós alap megmaradt összegének a lombard hitel miatti elzálogosítása miatt sem! Nem beszéltek ezek az emberek, a város működési költségeinek ki nem fizetése miatt felhalmozódott több mint egy milliárd forint adósság miatt sem! Nem beszélnek ezek az emberek, arról sem, hogy a nyári szórakozás, az augusztus hónapi rendezvények számlái, hová is sodorták a várost! Nem beszéltek ezek az emberek, a ki nem fizetett villanyszámláról! Nem is kell! Minek? Úgy vannak ezzel, mint a részeg ember barátja! „ Figyelj haver! Barátod vagyok az utolsó filléredig!” Most elérkeztünk az utolsó utáni pillanatig! Most fizetni kell! Szép meséim vannak nekem is a Mikulásról! Csak írni kell neki, aztán hozza csomagban az „ajándékot”. Egy szaloncukrot, meg egy csillagszórót, és mindezt szép levél kíséretében! Milyen megható is volt! Hajj milyen boldogság is volt!! Csak kívánni kell! Ja, és persze „JÓNAK” kell lenni! Nem szólni, nem gondolkodni, és akkor mulathatnak, szórakozhatnak, mert a gondos polgármester úr gondoskodott az alattvalókról! Akik meg szóltak, nem jól megy ez így, azok kommunisták, még ha nem azok is!  Valahogy ezek az emberek, mintha nem olvasták, vagy hallották volna, a „Tücsök meg a hangyák” című másik mesét!

Na ezektől az emberektől kérdezem: tényleg, győzött a demagógia az értelem felett? Remélem nem. Tél van, de sajnos megint csak a hangyák dolgoznak, a tücsök méltatlankodik, hogy sötét van.

De én sem szeretnék cinikus lenni! Én igenis ujjal mutogatok a felelősökre. Igen! Az esztergomiakra nehéz idők várnak! Igen, böjtölnünk kell, mintha Húsvét közeledne! És IGEN, van értelme a múlt feltárásának, mert a felelősök, még mindig köztünk vannak, és tovább szeretnék bomlasztani a várost!

Még sötét van, de nem félelem van, hanem bizakodás! Reménység van, mert végre emberszámba veszik azt is, akinek más fogalma van a munkáról, a tisztességről! Reménység van, mert elfogadja a város, a segíteni szándékozók kezét, és tenniakarását! Igen, az emberi összefogás segíthet, és ez a csoda! Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy csak „jónak” kell lenni, és majd beszáll a száján a sült galamb, azon nincs segítség!

2010. 12. 09. 9:12

Nagy Jánost kivéve az összes emberke Pataki sofőrünk kreálmánya. Azon szoktam nevetni, amikor női névvel bejelentkezve ecseteli, hogy felesége munkatársaitól ezt meg azt hallotta. Rajta kívül szinte már senki sem ír oda. Szerintem nem kell vele foglalkozni.

2010. 12. 08. 15:53

Beleolvastam a kommentekbe, süt onnan a sötétség és a rosszindulat, nem tudom másként jellemezni ezeket...

gömbicica

2010. 12. 08. 15:38
Napról,napra esik szét a város. Tétényi Éva ,hogy kisded játékát véghez tudja vinni ( a testületet akarja feloszlatni) csődbe vitte Esztergomot. Erre azért van szükség,hogy a város 59 milliárdos vagyonát áttudja játszani a balliberális maffiának.

Ne engedjük,védjük meg Esztergomot ! Meggyes Tamás a házával fizetett hogy MEGÁLLJT parancsolt a maffiozóknak.

Ehhez kellett Tétényi Éva !

"Fórum - Esztergomot Tétényi Éva csődbe vitte"

 

IWIW-re igaz egy nap késéssel, de  Polgár Ferenc (fecó) jóvoltából megjött a mikulás.

Zsákjában olyan ajándékokkal, mint: Bényi Imre (zizi), Garamszegi János (attila),  Nagy János, Pataki István, Bokros Vendel (venci), Sinkó Evellin (édesség),

Batka Ágnes (ágica), Dunai Lajos (kampo), Rúzsás Gizella, Feleki Gábor ( Veronika)

Köszönjük Télapó.  (Megjegyzem pár éve még jó volt az iwiw-es közösséghez tartozni. Miután egy ideje beltenyészetté vált, nincs semmi amiért érdemes lenne belépni.Néha ha jön egy kósza levél, és mail jelzi, akkor lépek csak be, és amilyen az ember végigszalad a szemem a kommentelőkön, és már lépek is ki.)

Mi több, már társakat is  toboroznak, ismerősnek jelölgetnek be embereket.

 

 

2010. 12. 06. 22:30

Lehet, hogy Önnek igaza van. De!

Az a cikk, amit ő írt szerintem is egy olyan újság olyan újságírójának az írása, aki (akik) méltán szolgáltak rá a Meggyes érában a lakájmédia kifejezésre.

Jut eszembe: Nem ez a Gábor Éva volt valamiféle állásban a "Fürdő szálló" helyén létesítendő projektben?

2010. 12. 06. 19:44

Kedvesnek épp nem nevezhető Endrédi és az összes szitkozódó hozzászóló!

„Ki ez a Gábor Éva?

Mintha ha már hallottam volna a nevét.

No, nem olyan körökben, akik értékteremtő munkával gyarapítják a várost, mert akkor emlékeznék rá.”

Egyrészt véleményem szerint nem vall túl magas intelligenciára egy évek óta újságírással foglalkozó, a maga szakterületén számtalan értékes és tartalmas írással a közvéleményt megörvendeztető írót nem az értékteremtő körök tagjaként osztályozni. Pláne nem úgy véleményt alkotni róla, hogy gondolom személyesen nem is ismeri, ismerik őt! Ezen felül pedig ha nem csak kívülállóként kontárkodna bele a dolgokba, akkor talán láthatná, hogy a Hídlap munkatársai nem voltak kifejezetten haszonélvezői az eddigi „sötétségnek” sőt a mostani sötétséget is legalább olyan nehezen élik meg, mint a város többi lakója.

Egy szó mint száz, lehet véleményt mondani, negatív véleményt is, hiszen ez az oldal elsősorban ezt a célt szolgálja, de értelmes és értékes emberek lehúzása, leszólása nem hinném, hogy túl sok közösségteremtő hatással bír, kivéve az önhöz hasonló negatív kontárok esetében.

2010. 12. 06. 15:13

       "Nem egyáltalán nem vagyok bizakodó... Az a szólás jutott eszembe " hogy vak vezet világtalant ".

Igazad van valóban nem láttuk hova vezet a 10 éves MT korszak, az emberek vakon bíztak benneSírós

De még   itt, az elsötétített utcákban is nagyobb a bizakodás az új polgármester felé. A sötétből a legkissebb fényt is látjuk és már nem érezzük magunkat vaknak.

2010. 12. 06. 11:17

Könnyfakasztó az infantilizmusba hajló eufemizmus is, mint pl "talán túl sokat szórakoztunk a nyáron a téren". 23 milliárd!!! Ezt így mondják. Guggoljon le kedves Gábor Éva ennyiszer, hogy az arányokkal tisztában legyen!

És ha már Krampuszt emleget. Nekem semmi bajom Szent Miklóssal, viszont azzal az önjelölt Mikulással annál inkább, aki 10 év alatt minden esztergomi (felnőttnek-gyermeknek egyaránt) hócipőjét megtöltötte. Róla kérünk egy szép írást a Hídlapban.

2010. 12. 06. 10:01

Hát ez a Hídlap cikk gyönyörű! Nem tudom miért nem lehetett írni idén is a Szent Miklós Alapról és Programról.

Egészen nyugodtan le lehetett volna írni, hogy gyerekek az elmúlt években írtam  szépet jót a varázsló bácsiról, aki azt ígérte, hogy a szép nagy fehér nyuszi mellett mindenféle földi jó van a kalapjában.  Táncoltunk előtte a lepellel a  produkció alatt lelkesen. A lepel azonban lehullt. Belekukkanthattunk a bűvész kalapjába és kiderült, nem hogy mindenféle földi jó nincs benne, de a nyuszi is csak a bogyóját hagyta benne.

A porondra a légtornász csapat lépett, akik kötéltáncot járnak a trapézon. Hogy érdekesebb legyen a mutatvány a varázsló és táncos csapata a kalapban maradt nyúlbogyóval dobálják a légtornászokat, miközben a rázzák a trapézt. Sőt a varázslat  alatt olyan szép mutatványokat sikerült bemutatni, hogy a légtornászok sötétben ügyeskedhetnek. Mert a sötétség már itt volt jó néhány hónapja, mint ezt sokan szóvá is tették a nézőtérről, a porondszéléről. Csak akkor még takart a heti magazinnak álcázott lepel, főtéri ingyen szórakozás fényáradata, a fényűzően várt ünnep.

A csődgondnok bácsi helyett ezt a szép ajándékot, a csodás varázsló produkciót, már  rég betették a gyerekek csizmájába......

2010. 12. 06. 9:52

Köpönyegforgatókból elég !!! 

Köpönyeget fordított a Nagyvezér is, amikor rájött, hogy vallásellenessége és radikális szabadelvűsége a hatalom megszerzésének útján nem nyerő !

Szerintem Tompikátoknak semmit sem kellett kifordítani, mert szerintem régen sem volt és most sincs a hatalomszerzésen kivűl más mozgatórugó, amit erkölcsi értelemben meggyőződésnek, elvnek lehetne mondani. A kereszténydemokraták levizsgáztathatták volna, mielőtt nevüket adták mint támogatók. /Miatyánk, Tíz parancs,... /Ezek betartását el is kellett volna várni !

A "pálfordulásnak" is vannak követelményei. Pál apostol korábbi meggyőződésének az ellenkezőjét hirdette, de csak a 3 éves pusztában való "tartózkodása" után.

Ezután lett hiteles és eredményes !

 

pj

2010. 12. 06. 8:39

Ipekakuána (Psychotria ipecacuanha) brazil növény, tupi nyelven: i-pe-ká-géne, azaz 'útszéli növény, ami beteggé tesz', magyarul: útszéli hánytatógyökér..  Mérgezés esetén hánytatásra használták,….1

1 Wikipedia - A szabad enciklopédia

 

Kedves Gábor Éva!

 

Tulajdonképpen az írásából, csak egy dolgot nem értek.  Miért került a „csődgondnok bácsi” kifejezés idézőjelbe?

 

A lap ahol Ön dolgozik elképesztően egyoldalú magán PR kiadvány volt hosszú évekig. Azt gondoltam az Önök újságírásnak álcázott reklám tevékenysége (se@@nyalása), nem termék függő (se@@). Azt is gondoltam, hogy a nyelv majd szépen lelassul, picit még meg is áll, majd komótosan átcsúszik egy másik irányba. Tévedtem. Önök Meggyes Tamásra esküdtek fel, és ki is tartják a dolgot rendesen. Érdekes fejlemény volt a héten, hogy a kirúgott városőrök nem a Polgármesterhez fordulnak segítségért, megoldást, munkahelyet, remélve, hanem inkább gyorsan, gyalázkodó kampányba kezdtek. Véletlen lehet - mint ahogy az Önök jelenkori munkásságában is nyilván az -, hogy ezen fejlemények egybeesnek szeretett gazdájuk érdekeivel. Ön írásában egy „bukott”- sajnos valójában még romjaiban is létező - diktatúra után siránkozik. Hogy ezt meggyőződésből teszi, vagy megélhetési szempontok vezérlik, nem tudom eldönteni.

 

Évekig győzködtek minket, hogy Meggyes Tamás elhozta nekünk, most már itt van, Amerika, meg, és itt van a Kánaán is. Most meg szomorúan leírja, hogy kívülállóként nem akarja nekünk megmondani ki a felelős, mert az politizálás lenne, és olyat magácska nem csinál, mert nem is tetszik érteni hozzá. Hát. Az Önök lapját, és bármely írástudó munkatársát az ügyben kívülállónak nem lehet tekinteni. Részei voltak, és jelenleg is azok egy nagy politikai reklámkampánynak, amely olyan terméket próbált, és próbál ma is ránk sózni, amely termék nem kellett szinte már a kutyának sem Október 3-án.

 

A választást egyébként lehetne az Önök megmérettetéseként is értelmezni, de én tudom, azért nem Önök a felelősek. A reklám, a PR jelentősége óriási. Azonban még soha senki nem tudott eladni egy tökéletesen megreklámozott, gyönyörűen becsomagolt dobozt, ami üres. Még inkább reménytelen próbálkozás, ugyanezen dobozt macskaürülékkel megtölteni.

 

„Elmesélem Önnek”Vigyor, hogy sokkal jobban szeretnék, egy olyan városban élni, ahol Önöket nem a pénzügyi nehézségek miatt zavarnák el, hanem azért amit műveltek, és művelnek még ma is.

 

Ha esetleg így alakul, és már a gazdi környékén sem akad több meló, megszerzett tapasztalatikat érdemes lenne a gyógyításban kiegészítő kezelésként kamatoztatni. A gyomortartalom gyors ürítése gyakran életet menthet.

2010. 12. 05. 21:53

A M1-nek fogalma sem volt az elmúlt 10 évben arról, hogy milyen 1 igazi vállalkozás. Persze most sincs! Hitelt akkor veszek fel, ha a megvalósíthatósági tanulmány (feasibility study) azt mutatja, hogy a megvalósított "mű" képes lesz kitermelni a kölcsönt és a kamatait is. Nem akarom jelzőkkel illetni ezt a félművelt urat, de ha nem tudott valamit, akkor legalább szakembereket kérdezett volna meg, de legalább a szőlőjében dolgozó "parasztbácsit" kérdezte volna meg. Józan ésszel ő is megmondta volna, hogy ezek a beruházások MEGALAPOZATLAN döntések alapján készültek el. Persze, ha mindenki kommunista, aki nem az elvárt véleményt szajkózza, akkor nincs miről beszélni. Egyetértek, hogy IGENIS NEKÜNK VÁLASZTÓKNAK nagy a felelőségünk abban, hogy ez tíz évig így ment, sőt még tavasszal is arra szavaztunk, hogy a "M1-t a parlamentbe!" Könyörgöm! Mikor fogjuk ezt megérteni!? Most pl. vakarodzunk, hogy az általunk odaküldött 10 lakáj hogyan zavarható el. Uraim! A szavazatainkkal 4 ÉV MÚLVA. BIZONY ÁM! 

2010. 12. 05. 21:03

János! Azért az iróniát remélem mindenki vette!

2010. 12. 05. 18:56

Sajnos az élményfürdő működtetése évek óta bénítja az Esztergom költségvetését, hihetetlenül elhibázott beruházás. Piaci ismeretek teljes hiánya, vagy tán más magasabb érdekek miatt akasztották ezt Esztergom nyakába. De ha más érdekek voltak a háttérbe, akkor miért élményfürdő, miért mélygarázs? Miért nem piacképes beruházás?

Ez volt az igazi gazdasági dilettantizmus!

Ha már felső utasítás miatt kötelező valamit létrehozni, akkor az előző városvezetés miért nem Esztergom érdekét szolgáló, nem pénzfaló beruházást hozott létre?

Szinte csak olyan beruházás jött létre Esztergomba, ami viszi a pénzt és nem termeli. A jövőt élik fel ezek a „fejlesztések”. Szinte örök teher lesz ez Esztergomnak, kivéve ha bezárják. De ne feledjük a hatalmas hitelt melyből létesültek, azokkal mi lesz?

Amatőrök…….

 

2010. 12. 05. 18:07

Én nem bizakodást érzek hanem szomorúságot. Adósságrendezők, meg Batyikné alpolgármester asszony azt sem tudták mit beszélnek a testületi ülésen. Nem egyáltalán nem vagyok bizakodó... Az a szólás jutott eszembe " hogy vak vezet világtalant ".

2010. 12. 05. 16:09

Meggyes papírjain sok dolognak óriási értéke van. Papíron!

De, hogy a piac mit mond erre, az a valóság. Mivel Meggyes sohasem volt üzletember, így ő ezt nem érti. Mást se!

Iridium

2010. 12. 05. 15:21

Hiába került valami sokba, ha profitot nem, vagy alig termel. Költhettek akár milliárdokat is valamire, ha az csak pár százezret termel, annak az értéke sosem lesz milliárdos nagyságrendű. Nemhiába történt az a sok privaizációs botrány a '90-es években, a régi szocialista gyárak, üzemek kapitális szempontból filléreket értek, az ügyesek pedig gyorsan le is csaptak a lehetőségre, s úgy adták-vették a gyárakat, mint mi a zöldséget, gyümölcsöt.

2010. 12. 05. 13:09

Bár én soha fideszesre nem szavaztam,és valószínű,hogy eztán sem fogok,azért teljesen igaz amit írsz! Sajnos!

2010. 12. 05. 12:55

Egy olyan létesítmény, mint az élményfürdő értéke elsősorban a profittermelő képességétől függ. Ha nem termel profitot, akkor a valódi értéke jelentősen alacsonyabb annál, mint amennyibe a felépítése kerül. Ugyanez a helyzet a mélygarázs esetén is.

De írtunk már erről két éve is a mélygarázs kapcsán, le is lettünk fanyalgózva meg kútmérgezőzve:

http://www.szeretgom.hu/content/25396--melygarazs-ugy-szakmai-szemmel-beszelgetes-biro-laszloval

2010. 12. 05. 12:53

Meggyes szerint hat milliárdot ért két éve. Ma ki az a szerencsétlen aki befektetne ebbe a fürdőbe? Irány Sturovo ozt jó napot.

Ideális hely fürdőzésre és még az áraik is barátságosak.

2010. 12. 05. 12:38

Azért nem olyan fekete az ördög, mint azt a falra festve látjuk. Ha igaz amit kb 2 éve a Meggyes Hídlapban olvastam, hogy az élményfürdő

most már 6 milliárd forintot ér az ingatlan piacon, akkor ezt akciósan 5 milliárdét eladjuk, a likviditási problémánkat

 egy időre megoldjuk, a fürdő itt marad,

és nem kell évente 100 millát költeni az üzemeltetésre. Tiszta jó buli. Hát nem?