Amire büszkék vagyunk, avagy a SZERETGOM szerepe a civil összefogás kialakításában

Amire büszkék vagyunk, avagy a SZERETGOM szerepe a civil összefogás kialakításában

2010. 12. 02. 21:01

Amerikától amit nagyon szeretnék megtanulni, az a magabiztosságuk, önbecsülésük, büszkeségük, összetartásuk, ez irigylésre méltó. Természetesen sokrétű, összetett és elég árnyalt a helyzet elemzése, de elvitathatatlan szerepe van a mindenre kiterjedő kimutatásoknak, statisztikáknak, az elért eredmények folyamatos kihirdetésének, az újabb erőbedobásra serkentő csúcsok széleskörű ismertetésének a mindennapi életben. Szerepet játszik benne az összetartozást biztosító emberi tulajdonságok felismerése, közös fejlesztése.

A fórum ezt a célt szolgálja, osszuk meg mi is egymással, legyünk rá büszkék, amit nekünk Esztergomiaknak, Szeretgomosoknak sikerült elérni! Osszuk meg, amitől mi egy csapat vagyunk! Legyünk nyitottak, befogadóak! Ezt a közösséget az alapvető emberi erkölcsök, az egymás iránti tisztelet, a transzparencia igénye, a demagógia elleni lázadás hozta össze, de mára túlnőtt ezen.

A Szeretgomon felnőtt civil társadalom megkerülhetetlen erő lett, igazi társadalmi véleményformáló. Többet minket senki sem csürhézhet le! Megmutattuk, hogy a legaljasabb ártó hazugságok, rágalmak, provokációk sem kezdhetnek ki minket. Nem némíthatnak el az állandó perekkel és fenyegetésekkel sem.

Ez az igazi Nemzeti Együttműködés.

 

 

Köszönjük SZERETGOM!

Hajrá ESZTERGOM!

2010. 12. 04. 12:40

De, "le-csürhézhetnek" és van aki ezt meg is teszi.

Mi viszont tudjuk kezelni hogyha valaki azt teszi velünk. Az embernek leginkább maga iránt kell igényesnek lennie.

2010. 12. 03. 21:30

Tudom, hogy igen sok Esztergomból elszármazott társunkl a honlap tartalmából kiséri a város eseményeit. És ez csodálatos vívmány, hogy Amerikában, Kínában vagy Európa városaiban ugyanúgy elérhető, mint idehaza.

Szerintem a jelen helyzetben is meg korábban is ez a leghitelesebb tájékoztatási lehetőség.

(mégha olykor nem teljesen odavaléóak a megjegyzések)

2010. 12. 03. 14:52

A fórum léterehozásával pont az volt a célom, hogy legyen egy olyan hely, ahol az emberek pozitív, felemelő, összetartozást erősítő tényeket, tulajdonságokat, érzelmeket írnak le. Szeretném kérni, hogy ne itt vitatkozzunk ellenünk elkövetett sérelmeken. Természetesen ez is egyfajta összetartó erő, de láthatjuk a fidesz esetében is, hogy hova vezet az, amikor a másik elleni gyűlölet az egyetlen összetartó erő.

Amit szeretnék például Jánostól statisztikákat, a legtöbb regisztráló egy nap, egy héten, a legtöbb hozzászóló egy nap, egy héten, mekkorának kellene lennie egy bájtnak, hogy a holdig érjen el a szeretgom teljes adatállománya stb...hány PI hozzászólás volt egy héten a maximum, hány Szeretgomos baba született, Esztergomon kívüli Szeretgomosok, szavazni lehessen a hónap hozzászólására, a hónap blogerére, a hónap parasztjára stb...nem vagyok PR-os...

Nem vagyunk Amerikaiak, nehezen megy ez nekünk még...

2010. 12. 02. 21:02

Erről jutott eszembe, az egész fórum indítása: Az összekovácsolódott társaságnak köszönhetően, közel háromszor annyian voltak kíváncsiak egy szimpla Esztergomi Testületi ülésére, mint Orbán Viktor Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén mondott beszédére. Ez a közösség elkezdte gyakorolni az alapvető önrendelkezési jogát, ez a közösség tájékozott akar lenni, ez a közösség az, amire a DEMOKRÁCIÁT lehet építeni.

 

Az Önkormányzatitv toplistája:

924 Esztergom, testületi ülés 2010.11.18.

436 Esztergom, rendkívüli ülés 2010.11.04.

384 Esztergom, testületi ülés 2010.11.11.

379 XI. Kerület, rendkívüli ülés 2010.09.16 15:00

370 Orbán Viktor Miniszterelnök beszéde a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén