Molnár Mónika felnőtt Európa Bajnok
Sport
2010. dec. 1.

<p><span id="internal-source-marker_0.18337761901119787" style="font-size: 11pt; font-family: Times New Roman; color: #000000; background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;">Az Esztergomi KBSE sportolója magabiztos versenyzéssel szerezte meg saját és egyben a magyar válogatott első aranyérmét. </span></p>

Az athéni WAKO Európa Bajnokságon először rendeztek kick-light szabályrendszerben versenyt. Ez a szabályrendszer annyiban különbözik a light-contacttól, hogy engedélyezett a comb támadása is. A döntő első menetében még tartotta magát az olasz hölgy, de a második és harmadik menetben Mónika felőrölte ellenfelét, így az Esztergomi KBSE sportolója magabiztos versenyzéssel szerezte meg saját és egyben a magyar válogatott első aranyérmét.
Klubtársa Buják Tamás sajnos már a nyolc között búcsúzni kényszerült, a sorsolás szeszélye folytán a későbbi győztes orosz Aysinnal küzdött. Egy remek küzdelemben fejet kellett hajtani a nagyobb rutin előtt. Az orosz versenyzőnek már van Világ-és Európa bajnoki címe is.
A semi-contact szabályrendszerben indult a nyergesújfalui Németh Janka, akit szintén a későbbi győztes fosztott meg az éremtől, némi bírói segédlettel. Janka végig remekül küzdött, nagyon akart győzni, de több találatát „nem látták”, és a végén egy ponttal kikapott.

(forrás)