Kertvárosban járt Tétényi Éva
Közélet
2010. nov. 29.

<p>Kertvárosban közel 200 ember várta Esztergom polgármesterét, Tétényi Évát azon a lakossági fórumon, ahol rengeteg, a kertvárosiaknak fontos gond és kérdés merült fel. A polgármester előbb megkérdezte a megjelenteket, hogy miről szeretnének elsősorban hallani, aztán a válaszokra reagálva beszélt a megválasztása óta eltelt közel két hónap eseményeiről, illetve a hivatalban zajló munkájáról.</p>

A húsz perces beszámoló után, melyet nagy tapssal, illetve „maga mellett állunk” bekiabálásokkal köszöntek meg a kertvárosiak, a kérdések következtek. A sok helyi ügy közben többször elhangzott Kálmán Sándor és Pócsföldi József képviselők neve, míg végül az egyik felszólaló, - aki egyébként azt sérelmezte, hogy ügyét az elmúlt két évben többször jelezte Kálmán Sándor felé, - jelezte a polgármesternek, hogy említett képviselők a teremben tartózkodnak.

Kálmán képviselő végül a cseppet sem hízelgő bekiabálások kereszttüzében kiment a pulpitusként szolgáló asztalhoz és többször kikérve magának a tegeződő kiáltásokat kétségbe vonta Tétényi Éva addig elhangzott beszámolójának nagy részét. A tömeg eközben egyre hangosabban jelezte nemtetszését,míg végül egy helyi lakos megkérdezte a két fideszes képviselőt, hogy a jelenlévő választópolgárok határozott kérésére hajlandó volna-e egy kicsit „együttműködőbb” hangulatban dolgozni a polgármesterrel, mire Kálmán Sándor azt válaszolta, hogy ő a saját képviselői programja megvalósításáért fog dolgozni az elkövetkező négy évben, de a tömeg ekkor kifütyülte őt.

Tétényi Éva a felzúdulás alatt folyamatosan csitította a kedélyeket, majd jelezte azt is, hogy munkatársai rögzítik a felmerülő lakossági gondokat és kéréseket. A gyakori tapssal megszakított intenzív hangulatú lakossági fórum végül 10 órakor zárult azzal, hogy a polgármester a jövőben évente többször szándékozik a településrészen hasonló gyűlést tartani.

(forrás)