Adományt gyűjt a PE
Kultúra
2010. nov. 27.

<p>A Polgári Esztergomért Egyesület az idei Adventben arra gyűjt, hogy tavasszal még több fát lehessen elültetni a város közterein.</p>

A Polgári Esztergomért Egyesület szeretné, ha Esztergomban minél több fa nőne, nőhetne, hogy azok kellemes árnyat adjanak a nyár melegében, ősszel színeikkel kápráztassanak, télen helyet adjanak a madáretetőknek és tavasszal dalos madarak pódiuma legyenek.

A faültetés nem bonyolult dolog, szinte csak elhatározás kérdése. A Polgári Esztergomért Egyesület az idei Adventben arra gyűjt, hogy tavasszal még több fát lehessen elültetni Esztergomban. Kiemelten szeretnék, hogy a Vörösmarty utcában barbár módon kivágott fák helyett újakat ültethessünk.

Adományokat szívesen fogadnak a Duna Takarékszövetkezetnél vezetett 58600575-11172130 sz. bankszámlánkra. Az adományozókat arra kérik, hogy az utaláson tüntessék fel, “Az esztergomi fákért” közleményt.

Az egyesület tagjai minden adventi hétvégén jelen lesznek a Széchenyi téren egy kis pavilonban, ahol személyesen is fogadják az adományokat. Cserébe - vagy csak úgy - mindenféle házi készítésű süteménnyel, ajándékokkal, teával kínálják a polgárokat, valamint lehetőség lesz beszélgetésre a város közügyeiről is.

A kezdeményezéshez a facebookon is lehet csatlakozni, az alábbi címen: http://www.facebook.com/event.php?eid=169602216393551

(forrás)