Megnyitotta kapuit Tatabányán a Science Park – interaktív időszaki kiállítás
Gazdaság
2010. nov. 19.

<p>„<span style="font-size: small;">Játszva is lehet tanulni” és „Többet ésszel, mint erővel” - idézett fel két közismert bölcsességet </span><span style="font-size: small;"><strong>Bencsik János (energiaügyi és otthonteremtési államtitkár) a park megnyitása alkalmából</strong></span><span style="font-size: small;"> mondott beszédében.</span></p>

Elmondta, a fizikai törvények jobb megismerése hozzásegít bennünket ahhoz, hogy ne éljük fel erőszakkal a bolygó természeti erőforrásait, hanem azokat a kellő szelídséggel fordítsuk saját javunkra, hogy az utánunk következő generációk életét is biztosítsa.

Science Park egy olyan interaktív kiállítás, amelynek segítségével akár az oly száraznak tűnő reáltantárgyakat könnyen megszerettethetik a kreatív pedagógusok a diáksággal. Egy park, ahol minden vendég játszva ismerheti meg a fizika törvényeit olyan eszközöket kipróbálva, mint a mágneses mező erővonalait bemutató játékok, fázis inga, szappan fal, rezgő orgona, hanoi torony, gyro kerék és még sok-sok érdekes, kreatív játék. A Science Park lehetőséget biztosít középiskolák és általános iskolák számára rendszeres szakköri foglalkozások, érettségi felkészítők, kihelyezett fizika órák megtartására is.

A kiállítás helyszíne a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája „B” épületének 3. emelete (Béla Király krt. 58.)

A Park hétköznap 8.00-14.00 óráig az iskolai csoportokat fogadja, a hétvége azonban a családoké, ahol 10.00 és 17.00 óra között a látogatók apraja-nagyja is talál magának elfoglaltságot! A „vasárnapi szöszmötölés” az év aktuális időszakaihoz, ünnepeihez, szokásaihoz illeszkedően tematizált, hogy az állandóság és a folyamatos megújulás egymást kiegészítve kínáljon tartalmas és építő kikapcsolódást gyermek és felnőtt számára egyaránt. A kiállítás 2011. február 15-ig látogatható.

Az első hétvége programja

2010. november 27-28, szombat-vasárnap

szombati háttérprogramok

vasárnapi háttérprogramok

10.00 órától

  • kvíz ifjú fizikusoknak

  • indul a vízi rakéta fellövő verseny

  • melengető pillanatok forralt borral és teával

13.00 órától „Vasárnapi szöszmötölések” – avagy „Zöldfülű” műhelye (koszorú, mécses tartó, karácsonyi ajtódísz, rénszarvas szánkóval, függeszthető Télapó és hóember)

13.00 órától filmvetítés: „Otthonunk – fedezd fel földünk szépségeit!”

 

Science Park JEGYÁRAK*

Felnőtt jegy

800 Ft

citromsárga karszalag

Gyermek és ifjúsági jegy (diákigazolvánnyal)

500 Ft

fehér karszalag

Családi jegy

2500 Ft

narancsszínű karszalag

Diák csoportos jegy (20 főtől)

400 Ft

akvamarin karszalag

Diákjegy buszrendeléssel

600 Ft

fehér karszalag

(forrás)