Kis hírek a városházáról
Bulvár
2010. nov. 17.

<p>Az LMP filmvetítést tart a nők elleni erőszak elleni világnap alkalmából. Mozgássérültparkolót alakítottak ki a városháza udvarán. Francia vendégek jártak Esztergomban.</p>

Filmvetítés az erőszak ellen

„Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja” alkalmából az LMP november 30-án, 17 órától nyilvános filmvetítést tart az esztergomi Polgármesteri Hivatal Gadányi termében. Az eseményen részt vesz Tétényi Éva polgármester.

Könnyebb ügyintézés a városházán

A polgármester és a jegyző együttes utasításának megfelelően ezentúl a mozgássérültek az ügyintézés megkönnyítése céljából autóikkal beállhatnak a városháza, külön e célra kialakított parkolóhelyére. A hivatal ügyfélfogadási idejében a városháza portaszolgálata engedi be az arra jogosultakat az udvarra.

Francia vendégek Esztergomban

Múlt pénteken a Városháza Gadányi termében fogadta Tétényi Éva polgármester a Cambrai-ből érkező testvérvárosi küldöttséget. A polgármesteri köszöntőt követően a delegáció vezetője tolmács segítségével mondott köszönetet Esztergomnak a szívélyes fogadtatásért, mely után Tétényi Éva felvázolta azt az elképzelését, miszerint a jövőben egy hálószerű rendszerben képzeli el Esztergom testvérvárosainak kapcsolatát. Elhangzott az is, hogy a jövőben külön városházi, több idegen nyelvet beszélő referens segíti majd a települések közötti koordinációt, az ő feladata lesz a későbbiek folyamán, hogy a különböző országokban lévő testvérvárosaink egymással is intenzívebb kapcsolatot ápolhassanak. A jó hangulatú találkozót közös fotózás zárta.

Ültessünk fát együtt!

November 26-án, pénteken délelőtt 10 órától délután 4-ig a Szentgyörgymezői Hunyadi utcában a Polgármesteri hivatal és a Zöld-út Kft. szakembereinek a segítségével lesz mód arra, hogy az érdeklődők a város fásítási programjába bekapcsolódjanak. Civilszervezetek és magánemberek jelentkezését egyaránt örömmel fogadja a hivatal, az érdeklődőket a megadott időponttól várják a helyszínen.

Testületi ülések az ETV-n

Az eddig megszokottaknak megfelelően ezentúl is minden hétvégén felvételről megtekinthető lesz a testületi ülés vágatlan anyaga. Az ETV műsorrendje szerint pénteken este nyolc órától, szombaton és vasárnap délután négy órától ismétlik az adást.

 

(forrás)