Filmforgatás a belvárosban
Bulvár
2010. nov. 10.

<p>A napokban forgatják Esztergomban Angelina Jolie háborús filmjét a város több pontján is.</p>

Kedden még "csak" a second unit forgatott pár kisebb jelentet a Kis-Duna parton, ma viszont megérkezett a városba Angelina Jolie és Brad Pitt. Az egyelőre cím nélküli film forgatása miatt lezárták a Kis-Duna sétányt és a sziget egy részét. A lakókocsi-tábort a sportcsarnok mellett állították fel, Szenttamáson lecserélték a magyar zászlót.

Hajnalban körbejártuk a szigetet, persze a legtöbb helyről eltessékeltek minket. Reggel hét után, amikor a szenttamási díszleteket, és a templomok felé irányított ágyúkat örökítettük meg egyszercsak minden felhajtás nélkül megjelent a rendező, Angelina Jolie. Bár nálunk fényképezőgép volt, és azért keltünk hajnalban, hogy őt lekapjuk, hirtelen leblokkoltunk, egyetlen képet sem csináltunk róla. Ő meglátott minket, egy jót nevetett rajtunk, majd szemügyre vette a díszleteket. Nem is volt időnk mérlegelni, hogy Jolie magasabb-e vagy sem, mert pillanatok alatt a személyi testőre, Dean előttünk termett, és egy tekintettel tudtunkra adta, hogy ha nem távozunk a helyszínről, menten derékba tör minket. Nem hangzott el ott hangos szó, örültünk, hogy mehetünk, meg hogy 10 méternél közelebb kerültünk a rendezőhöz. A hegyet megkerülve szerettünk volna eléjük vágni, de a fekete Mercedesszel gyorsan távoztak is.

 

Közben lent városban a tegnapinál szigorúbban vették a biztonsági intézkedéseket, az utcán sem engedtek mindenhol fotózni, és Dean-ék a házakból is elzavarták a fotósokat. Nap közben folyamatos volt a tömeg, sok volt a külföldi fotós, az iskolás, de óvodás csoportok is érkeztek. Legelőször a Zeneiskola előtt és a híd alatt vettek fel egy-egy jelenetet, majd a hídon, és a műhóval betakart Lőrinc utcán. Közben Jolie és Pitt fel-le rohangáltak, fotóztak, és szinte sose fordultak a tömeg felé. Az érdeklődők a bérpalota elől annyi képet készíthettek a forgatásról és a hírességekről, amennyit akartak. Az egyetlen kérés az volt, hogy a vaku használatát mellőzzük! Ezt komolyan veszik, és ha valaki a következő napokban szeretné fényképezni a forgatást, tartsa észben.

(forrás)