Filmforgatás a belvárosban

Filmforgatás a belvárosban

2010.11.10. 22:36

A napokban forgatják Esztergomban Angelina Jolie háborús filmjét a város több pontján is.

Jolie + Pitt

Kedden még "csak" a second unit forgatott pár kisebb jelentet a Kis-Duna parton, ma viszont megérkezett a városba Angelina Jolie és Brad Pitt. Az egyelőre cím nélküli film forgatása miatt lezárták a Kis-Duna sétányt és a sziget egy részét. A lakókocsi-tábort a sportcsarnok mellett állították fel, Szenttamáson lecserélték a magyar zászlót.

Hajnalban körbejártuk a szigetet, persze a legtöbb helyről eltessékeltek minket. Reggel hét után, amikor a szenttamási díszleteket, és a templomok felé irányított ágyúkat örökítettük meg egyszercsak minden felhajtás nélkül megjelent a rendező, Angelina Jolie. Bár nálunk fényképezőgép volt, és azért keltünk hajnalban, hogy őt lekapjuk, hirtelen leblokkoltunk, egyetlen képet sem csináltunk róla. Ő meglátott minket, egy jót nevetett rajtunk, majd szemügyre vette a díszleteket. Nem is volt időnk mérlegelni, hogy Jolie magasabb-e vagy sem, mert pillanatok alatt a személyi testőre, Dean előttünk termett, és egy tekintettel tudtunkra adta, hogy ha nem távozunk a helyszínről, menten derékba tör minket. Nem hangzott el ott hangos szó, örültünk, hogy mehetünk, meg hogy 10 méternél közelebb kerültünk a rendezőhöz. A hegyet megkerülve szerettünk volna eléjük vágni, de a fekete Mercedesszel gyorsan távoztak is.

 

Közben lent városban a tegnapinál szigorúbban vették a biztonsági intézkedéseket, az utcán sem engedtek mindenhol fotózni, és Dean-ék a házakból is elzavarták a fotósokat. Nap közben folyamatos volt a tömeg, sok volt a külföldi fotós, az iskolás, de óvodás csoportok is érkeztek. Legelőször a Zeneiskola előtt és a híd alatt vettek fel egy-egy jelenetet, majd a hídon, és a műhóval betakart Lőrinc utcán. Közben Jolie és Pitt fel-le rohangáltak, fotóztak, és szinte sose fordultak a tömeg felé. Az érdeklődők a bérpalota elől annyi képet készíthettek a forgatásról és a hírességekről, amennyit akartak. Az egyetlen kérés az volt, hogy a vaku használatát mellőzzük! Ezt komolyan veszik, és ha valaki a következő napokban szeretné fényképezni a forgatást, tartsa észben.

2010.11.16. 14:50

A 14 gyermek gyámságán töri a fejét- az már egész jó családi pótlék. 2-t már elperelt igazi annyuktól.

2010.11.14. 12:12

Zimonka mit szól ??? Meglepett

2010.11.14. 12:02

Bréking:
Meg nem nevezett forrás szerint a város volt polgármesterét az éjszaka folyamán együtt látták felhőtlenül szórakozni a szemközti oldalon lévő bowling klubban az Oscar díjas színésznővel,ahol az első csók is elcsattant.A csalódott Mr.Pitt ma reggel távozott az országból,14 gyermeküket hátrahagyva.Az esztergomi önkormányzat ma délelőtti testületi ülésén megszavazott 50 000 Ft. gyorssegélyt a félárván maradt gyerekeknek :)

2010.11.14. 11:59

hurrá

Eredeti méret

2010.11.13. 17:31

Rosszkor voltatok rossz helyen! A. J. nem sokat volt jelen a mai forgatáson, de a végén, mielőtt elhajtott volna, odajött a kordonhoz, és a szerencsések fényképet is tudtak késziteni róla testközelből.

2010.11.13. 16:05

Köszi! :-)

Kint voltunk párommal de hamar elzavart a SZERV mert simán besétáltunk ahova nem lett volna szabad :D

De legalább láttuk a hálíívúúúúdiakat is :-)

Eredeti méret

2010.11.12. 22:10

Eredeti méret

2010.11.12. 21:57

Úgy tudom, a Széchenyi téri volt bugyiboltnál.

2010.11.12. 21:03

Szombaton forgatnak még??

2010.11.12. 7:37

Apukám mondta tegnap, hogy szerda éjjel Pesten is forgattak a lakótelepünkön. Lement és megkérdezte az ügyelőt, hogy mi történik, és az mondta, hogy ezt a filmet forgatják. (Lőttek is.) Ha tudom, küldtem volna apuéknak valami kis "hazait".:))))

Eredeti méret

2010.11.11. 16:44

2010.11.11. 13:00

A belvárosból az ablakomkból nézem, távcsővel remekül látni őket.

Fáznak. A műhavat mindig lefújja a szél, így újra ki kell szórniuk.

Időnként látni Jolit is, amint intsrukciókat osztogat.

Az operatör sárga ülöpárnán üldögél és fázik.

Felvételnél a szereplők a barikád mögül lőnek a város felé.  (?? )

Sokan zarándokolnak fel, egészen ez utolsó rámpafordulóig, ahol az őr mindenkit visszaküld.

A stábtagok közül néhányan lejöttek a városba, vásároltak a "Bese " boltban.  (nyílakat???)