Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból

Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból

2010. 11. 04. 17:20

A Szent Miklós Alap egymilliárdos elkülönített számlájaról többszáz millió forint hiányzik - jelentette be a mai testületi ülésen Tétényi Éva polgármester. Batyiknét alpolgármesterré választották.

A ma délutánra összehívott rendkívüli testületi ülés 40 perces olvasási szünettel kezdődött, melyet követően a Fidesz frakció levette a napirendről a sürgősséggel felvett napirendi pontokat, valamint a Szent Miklós Alapról szóló beszámoló napirendi pontot. Ezután a polgármester asszony megdöbbentő bejelentést tett: állítása szerint a Szent Miklós Alap elkülönített, milliárdos összeggel rendelkező számlájáról több száz millió forintnak veszett nyoma. A testület azonban nem tárgyalja meg az erről szóló beszámolót.

Az első napirendi ponttal végre pótolta a képviselő-testület a mulasztásos törvénysértést és Batyikné Csőke Ágnest Esztergom alpolgármesterévé választotta.

Élő tudósítás: http://www.facebook.com/esztergom.live

Az MTI birtokába került összesítés szerint a Szent Miklós Alapba 2009 harmadik negyedéve óta nem fizette be az önkormányzat a születendő gyermekek utáni 500 ezer forintot. Ez a tétel 340 újszülött után 170 millió forint hiányt jelent. Ezen felül hiányzik a "születésnapi kiegészítés" címén járó 22 millió forint, ami 457 fiatalt érint. A kimutatás egyik sorában továbbá "a banktól kölcsönvett, visszautalásra vár" megjelöléssel 209 millió forint szerepel, azaz a Szent Miklós Alap hiánya eléri a 400 millió forintot. Tétényi közölte, hogy a későbbiekben részletesen kivizsgálják az alapból hiányzó pénz hollétét, illetve a pótlás lehetőségét.

2010. 11. 04. 18:41

Miért nincs feljelentés???

2010. 11. 04. 18:40

" Már hetekkel ezelőtt kértem, hogy jelentkezzen az az esztergomi polgár, aki látta a Szt. Miklós alap hiteles, legfeljebb egy hónapos pénzintézeti számlakivonatát "

Ha ilyeneket kérsz, Te is csürhe vagy velem együtt. Elmagyarázta az a nemmondomkihogyki, hogy erről higgadtan kell tárgyalni, nem a felhergelt csőcselék hatására vagdalkozni. Ez van! Hogy miért vették le a napirendről? Mert együttmüködni akarnak!

2010. 11. 04. 18:18

Már hetekkel ezelőtt kértem, hogy jelentkezzen az az esztergomi polgár, aki látta a Szt. Miklós alap hiteles, legfeljebb egy hónapos pénzintézeti számlakivonatát - senki nem reagált. Azt, hogy az alapból rengeteg pénz hiányzik - ezért kezelik titkosan - baráti körben már nagyon régen felvetettem; sajnos, sokan azt mondták rá: "Bolond vagy! Ezt nem merik megtenni!" A jelek szerint dehogynem. Kíváncsi vagyok, ezzel hogyan számolnak el a (néhány kivétellel cseppet sem) tisztelt képviselők! Lehet, ezért vetette le a  napirendről az ezzel kapcsolatos - amúgy előterjesztőként az ő nevével jegyzett - pontot a névleges frakcióvezető? Azt már nem is tudom minek nevezzem, hogy a hiánnyal kapcsolatban nem hajlandók vitát nyitni - ami egy olyan hétköznapi valaki számára, mint én, úgy olvasandó, hogy valaki(k) közülük nagyon sáros(ak). Ráadásul, ha jól vettem ki az eseményekből, még csak harsány tiltakozás sem volt részükről - márpedig most igencsak hangosak lehettek volna, hogy Tétényi Éva nem csupán látványpolitizál, hanem hazudik. Ilyen esélyt csak az hagy ki, aki tudja, hogy "a hír igaz". Miért nem reagált a gyümölcsnevű? - annyiszor kinyilatkoztatta, hogy az alap az ő személyes szívügye... Ez most hogyan is értendő?

Kérem, valaki magyarázza el nekem, mert úgy látszik, én is abba a kategóriába tartozom, akiket a volt polgi nemes egyszerűséggel hülyének nevezett...Csak azért kérem, mert hátha én gondolom rosszul, és ennek mégsincs köze a közpénz eltüntetéséhez.