Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból

Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból

2010. 11. 04. 17:20

A Szent Miklós Alap egymilliárdos elkülönített számlájaról többszáz millió forint hiányzik - jelentette be a mai testületi ülésen Tétényi Éva polgármester. Batyiknét alpolgármesterré választották.

A ma délutánra összehívott rendkívüli testületi ülés 40 perces olvasási szünettel kezdődött, melyet követően a Fidesz frakció levette a napirendről a sürgősséggel felvett napirendi pontokat, valamint a Szent Miklós Alapról szóló beszámoló napirendi pontot. Ezután a polgármester asszony megdöbbentő bejelentést tett: állítása szerint a Szent Miklós Alap elkülönített, milliárdos összeggel rendelkező számlájáról több száz millió forintnak veszett nyoma. A testület azonban nem tárgyalja meg az erről szóló beszámolót.

Az első napirendi ponttal végre pótolta a képviselő-testület a mulasztásos törvénysértést és Batyikné Csőke Ágnest Esztergom alpolgármesterévé választotta.

Élő tudósítás: http://www.facebook.com/esztergom.live

Az MTI birtokába került összesítés szerint a Szent Miklós Alapba 2009 harmadik negyedéve óta nem fizette be az önkormányzat a születendő gyermekek utáni 500 ezer forintot. Ez a tétel 340 újszülött után 170 millió forint hiányt jelent. Ezen felül hiányzik a "születésnapi kiegészítés" címén járó 22 millió forint, ami 457 fiatalt érint. A kimutatás egyik sorában továbbá "a banktól kölcsönvett, visszautalásra vár" megjelöléssel 209 millió forint szerepel, azaz a Szent Miklós Alap hiánya eléri a 400 millió forintot. Tétényi közölte, hogy a későbbiekben részletesen kivizsgálják az alapból hiányzó pénz hollétét, illetve a pótlás lehetőségét.

2010. 11. 06. 21:34

A Tompika miért lopta volna a pénzt? Ő is volt újszülött, csak felcseperedett. A bólogató bábok megszavazhatták mind Tompikának, mind maguknak, hogy születési adataik kivételt képeznek és rájuk is vonatkozik a mikulásprogram. Mivel bőven túlélték a kifizetés időpontját, igy kamatos-kamatos-...-kamatostul zsebretehették a járandóságukat. Biztos ezért nincs is lelkiismeretfurdalásuk!

Az alapítvány elnevezését szegény Myra püspökére nézve bántónak érzem. Ő inkább adott, mintsem elvett volna!

Nem jobb volna elnevezni: ESZTERGOMIFIDEZSESPOLGÁRMESTERÉSFIDESZESKÉPVISELŐKKÖZPÉNZEKELHERDÁLÁSA ALAPITVÁNY-ra.

Szerintem a Szent Miklós alapból csak azért loptak, mert máshol már nem találtak ellopható pénzmagot.

Nagyon ragaszkodnak, hogy minden területen ők lophassanak továbbra is. Tarthatnak tőle, ha mások beleszólhatnak, akkor nekik nem jut belőle.

Gyermekkorom egy vicce jut eszembe:

"Hogyan kezdődik az orosz szakácskönyv? 

-Lopjunk két tojást!

Hogyan folytatódik?

-A fene vigye el az előbb még itt volt!"

 

2010. 11. 06. 21:31

Kedves Dudykacsa!

Bár nem vagyok annyira spiccen a jogban, mint - a jelek szerint - Te, de biztos vagy benne, hogy a Btk idézett paragrafusa olyan nagy horderejű ügyre vonatkozik, mint a dolgozók szabadságmegváltása? Szerintem az ilyesmit másutt szabályozzák törvényileg - ennek a nevében benne van a "munka" szó is, amit viszont sajnos sok-sok nagyon fiatal volt és jelenlegi, bármilyen szintű vezetőnek nem volt módja megismerni, mert ők már "politikus"-nak nőttek föl (legalábbis ezt hiszik magukról),így életükben nem dolgoztak meg úgy igazán azért, hogy a gyerek a hónap utolsó napján is tudjon enni.

Vissza az alapkérdéshez: szabadságmegváltást csak igen ritka esetekben lehet kifizetni, bátran nézz utána a hatályos jogszabályokban!

Továbbá: az önkormányzati dolgozók munkáltatója a jegyző - ha eddig nem így volt, az baj, nagy baj! (Bár az egész város tudja, hogy ténylegesen Meggyes döntött mindenben, persze mások nevének felhasználásával, rájuk hárította a felelősséget, legalábbis papíron.)

A hozzászólásod befejezéséhez pedig annyit: gondolod, hogy 8117 ember akart volna új polgármestert, ha a régi értett volna hozzá, hogy mit kell tennie hivatalból, és tudta volna, hogy mit nem szabad tennie hivatalból? Amúgy ha csak az alapvető ismeretekkel rendelkeznél a két személy szellemi színvonaláról, képzettségéről, eddigi szakmai teljesítményéről, viselt tisztségeiről és viselt dolgairól, akkor - hozzászólásaidból tételezem fel Rólad - jószándékú és jóérzésű emberként nem is írnád egy lapra a két személyt. Ez ugyanis sértő - a nőre.

2010. 11. 06. 20:07

Miért? Mert feltettem egy kérdést, amire válaszolnod ILLENE?

Te sem teszedm, ahogy a fanny69 sem tette...

2010. 11. 06. 20:01

Hagyjuk.

2010. 11. 06. 19:43

Nem arról volt szó, hogy minden jogkört megvont a Tízek Bandája a polgármestertől?

Akkor mit is kellett volna aláínia, engedélyeznie?

2010. 11. 06. 19:41

Ha nem köztiszviselő, nem a jegyző a munkáltatója...

Eredeti méret

2010. 11. 06. 19:30

OFF

Bár a topic a Szent Miklós alapról szól, de leíródott itt egy - szerinetem - oltári nagy butaság, ezért vállalom a lepontozást...

Azt írod - vagy kérdezed? a fene tudja, mert először kérdőjelet használsz, utána meg közlöd, hogy ez igaz -, hogy "Tétényi Éva az a személy aki a távozó önkormányzati dolgozóknak nem fizeti ki a Magyar Állam Kincstár által elutalt és törvény szerint járó szabadságmegváltást?"

Szerény véleményem szerint a pénzügyi járandóságok kifizetését a pénzügyi iroda vazetője, esetleg a jegyző/aljegyző jogosult engedélyezni, nem a polgármester, ezért nem hiszek neked. Viszont nem is nézek utána, hanem arra kérlek, hogy a véleményemmel ellentétes jogszabályt - mármint hogy a polgármester jogosult engedélyezni - nevesítsd.

Ha ezt nem tudod megtenni, akkor bizony a beírásod

(...) nem érdemi hozzászólás. Véleményem szerint inkább uszító, durva hangulatkeltés.

Ilyen és ehhez hasonlóknak nem szabadna megjelenni, s a felhasználót azonnal törölni kéne.

2010. 11. 06. 19:13

Minél több redundáns elemmel rendelkezik egy rendszer, annál nagyobb a hibatűrési szintje.

2010. 11. 06. 18:59

A Btk. 269. § a következő szöveggel marad hatályban:

"Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet,

b)  valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, vagy  a

lakosság  egyes  csoportjai ellen gyűlöletre  uszít,  bűntett

miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

justiceforall , még ön is!!!!

2010. 11. 06. 18:52

Ez kár volt!

2010. 11. 06. 18:42

Valóban, igaza van, tényleg sértés, az ss-re nézve...

2010. 11. 06. 18:11

Alapvetően igazad van, valóban nem tartozik az elfogadható kategóriába. Szerintem az sem tartozik az elfogadhatók közé , hogy a nekünk ellent mondókat , velünk egyet nem értőket testületi ülésen lehülyézzük, a színpadon állva valakit is elmebetegnek nevezzünk vagy választási vereség után, a nem ránk szavazókat bűnözőkkel próbáljuk összefüggésbe hozni.   Ha szabad megkérdeznem, akkor merre jártál? Miért nem tépted a szád ilyen vehemensen? Ismétlem a fenti kérdésben alapvetően igazad van!

2010. 11. 06. 17:55

Tisztelt Logice!

 

- A Btk. idézett részének pont nem erre a részére gondoltam.

 

- Semmiképpen sem szeretném megszüntetni a szeretgomot. Kimondottan fontosnak tartom a szólás és vélemény nyilvánítás szabadságát. De ahogy írtam. Maximum radikális középúton.

A Fideszt az SS-hez hasonlítani, nem tartozik az elfogadható kategóriába.

 


2010. 11. 06. 17:42

Miből,üres a kassza,Meggyes kitalicskázta a lóvét!

Menjenek szabira oszt jó napot!

2010. 11. 06. 17:38

Kedves Dudykacsa

Hozzászólásábol arra következtetek hogy ön városházi dolgozó vagy legalább is jogász ha már ilyen tájékozott a paragrafusok és a polgármesteri teendők  területén .

Őszintén örülök hogy végre egy felkészült  és konpetens személy is jelen van a fórumon nem csak ez a sok tudatlan "csőcselék " tépi itt a száját .

Ekkora arcal  és felészültséggel talán indulnia kellett volna a polgármester válsztáson.

Feltételezem ha önnek igaza lenne Tétényi Évát már láncra verve ujságírók gyűrűjében vitték volna el a rendőrök  .

Így az ön állitását nevezhetjük hangulatkeltésnek, dezinformációnak vagy, hazugságnak ,ahogy önnek tetszik .

Gondolom az is elkerülte a figyelmét hogy aTétényi meg akarta tartani a dolgozói létszámot ,de a Fidesz frakció a korábbi beterjesztését megszavazta .

Ha megmagyarázná azt a sületlenséget a "jogtalan előnyszerzésröl "azt megköszönném .

A "hivatali visszaélés "ügyében talán a Meggyes honlapján tessék előadást tartani .

Örülök hogy aggodik a szertgomért és szívesen törölne innen felhaszálókat vagy megnyilvánulásokat ,de ennek ódiumát én továbbra is meghagynám a tulajdonosnak .

Gondolom Ön már ha tehetné rég megszüntette volna az egész portált ,csakhogy akkor önnek sem lenne hol osztani az észt kedves Dudykacsa .

Tenger mély tisztelettel :logice

2010. 11. 06. 17:30

Szerinetem az SS-hez hasonlítani a Fideszt a durva ormótlan hangulatkeltés.

Ez itt ezen a lapon megtörtént!

A másiknak amit írtam minden szava igaz... Mondtam. Nem kell hinned nekem. Nézz utána.

Eredeti méret

2010. 11. 06. 17:21

Ez nem érdemi hozzászólás. Véleményem szerint inkább uszító, durva hangulatkeltés.

Ilyen és ehhez hasonlóknak nem szabadna megjelenni, s a felhasználót azonnal törölni kéne.

2010. 11. 06. 16:57

Ez egy tény. Érdeklődjön polgármester asszonytól, vagy a pénzügyi irodán. Ne nekem higgyen.

2010. 11. 06. 16:39

Folytassa, Dudykacsa!

Mindezt szombat délután, gratulálok...

2010. 11. 06. 16:37

Tétényi Éva az a személy aki a távozó önkormányzati dolgozóknak nem fizeti ki a Magyar Állam Kincstár által elutalt és törvény szerint járó szabadságmegváltást?

Hivatali visszaélés

225. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen, hivatali kötelességét megszegi, hatáskörét túllépi, vagy hivatali helyzetével egyébként visszaél, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Már csak abban különbözik az előző polgármestertől hogy nő. Meg abban különbözik még, hogy ő a nő nem ért hozzá mit kell tennie hivatalból, és mit nem szabadna tennie hivatalból.