Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból

Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból

2010. 11. 04. 17:20

A Szent Miklós Alap egymilliárdos elkülönített számlájaról többszáz millió forint hiányzik - jelentette be a mai testületi ülésen Tétényi Éva polgármester. Batyiknét alpolgármesterré választották.

A ma délutánra összehívott rendkívüli testületi ülés 40 perces olvasási szünettel kezdődött, melyet követően a Fidesz frakció levette a napirendről a sürgősséggel felvett napirendi pontokat, valamint a Szent Miklós Alapról szóló beszámoló napirendi pontot. Ezután a polgármester asszony megdöbbentő bejelentést tett: állítása szerint a Szent Miklós Alap elkülönített, milliárdos összeggel rendelkező számlájáról több száz millió forintnak veszett nyoma. A testület azonban nem tárgyalja meg az erről szóló beszámolót.

Az első napirendi ponttal végre pótolta a képviselő-testület a mulasztásos törvénysértést és Batyikné Csőke Ágnest Esztergom alpolgármesterévé választotta.

Élő tudósítás: http://www.facebook.com/esztergom.live

Az MTI birtokába került összesítés szerint a Szent Miklós Alapba 2009 harmadik negyedéve óta nem fizette be az önkormányzat a születendő gyermekek utáni 500 ezer forintot. Ez a tétel 340 újszülött után 170 millió forint hiányt jelent. Ezen felül hiányzik a "születésnapi kiegészítés" címén járó 22 millió forint, ami 457 fiatalt érint. A kimutatás egyik sorában továbbá "a banktól kölcsönvett, visszautalásra vár" megjelöléssel 209 millió forint szerepel, azaz a Szent Miklós Alap hiánya eléri a 400 millió forintot. Tétényi közölte, hogy a későbbiekben részletesen kivizsgálják az alapból hiányzó pénz hollétét, illetve a pótlás lehetőségét.

2010. 11. 08. 23:26

Átfutottam fentieket, de sajnos nem vagyok közelebb a megoldáshoz! Kacsintás

2010. 11. 08. 23:07

Igen, úgy gondolom, ismer. A fentebbiekben egyébként már felfedtem a kilétemet.

2010. 11. 08. 22:36

Nocsak, kedves "vélemény". Csakugyan ismersz? Én is ismerlek? HatározatlanKacsintás

2010. 11. 08. 21:58

Egyvalami maradt ki, ez: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV

Amúgy érdekes gondolatmenet lenne, ha ez a törvény (és a nemzetközi szerződés mögötte) nem lenne.

2010. 11. 08. 21:40

Csináld csak, te tudod miért teszed, miért jó neked! Lebuktál, félre dumálsz, mint az óvodások, felelősségvállalás nuku. Csak így tovább! A témához visszatérést - A Szent Miklós Alapból hiányzó pénz- komolyan javaslom!

2010. 11. 08. 21:30

Figyelmesebben!!! Család?

Egyszer sem, biztos?

2010. 11. 08. 21:17

Téma:

"Hiányzik a pénz a Szent Miklós Alapból"

Ön szerint?" De folytatom, elismerem a tévedésem. Hú, egy "cipő" esetleg?Nem tudja senki? Na neeeee....!

2010. 11. 08. 19:56

nem a jegyzői munkát kifogásoltam, sem a szerződés alaki vagy tartalmi elemeit,hanem mivel HIÁNY van a kasszában valaki NEM teljesítette a kötelezettségét az Alappal kapcsolatban vagy pedig"hűtlenül kezelte". A felelős: a polgármester vezetésével a képviselőtestület.

NEM 1.-es v 2.-es "jegyző": uis hiába mondja, ha "úgy lesz ahogy én akarom"!

 

2010. 11. 08. 17:55

Szándékosan írtam be, ha eddig nem esett volna le kedves értetlen barátom.

 

Kedves Lator!

Hát persze, hogy szándékosan írtad, készséggel elhiszem, mint ahogy azt is elhiszem, hogy valamely testületi ülésen Steindl úr is szándékosan olvasta a saját indítványa helyett a polgármester módosító javaslatát! Mondjuk, amikor figyelmeztették őt ezen tévedésére, ő is valami hasonlóval próbálta magyarázni az esetet.

Én személy szerint ha valamely tévedésemre felhívják a figyelmem azzal szoktam elütni a dolgot, hogy teszteltem, hogy figyelnek-e és megnyugodtam, hogy figyelnek arra amit mondok, majd nevetünk egy jót az ügyön.

Tudod leggyakrabban jobb minél hamarabb túl lenni az egészen, mint mindenféle félrebeszéléssel még mélyebbre merülni, tovább terelni a szót. Az előző hozzászólásodban felhívtad a figyelmet , hogy a téma a Szent Miklós Alap, kijavítottalak, hogy nem egészen, mert a téma a Szent Miklós Alapból hiányzó pénz, na erre ebben a hozzászólásodban már nem is érinted a témát. Büszkén hangoztatod, hogy bizony te szándékosan tetted azt, hogy úgy tűnjön , hogy több néven írsz. Ezzel mi volt a célod? A további szótereléseddel mi volt a célod? Ugye az, hogy az eredeti témánál maradjon a topic, mint ahogy arra némileg álságosan felhívtad a figyelmet?! Azért nézzük meg, hogy az eddig született  10 hozzászólásodban ( ami Lator50 néven született) hányszor sikerült érintened az eredeti témát ( mondom, aminek a követésére te magad hívod fel a figyelmet):

2010.11.06. 18:59 -kor született hsz: Bemásolva a Btk 269. szakasza, mely az uszításról szól. Mi köze az eredeti témához, a hiányzó pénzhez?

2010.11.06. 18:57-kor született hsz: Tercelés Dudykacsának ( nyugtasson meg, hogy ő nem ön!), justiceforall bocsánat kérésének számonkérése( némileg jogosan), de mi köze az eredeti témához, a hiányzó pénzhez?

2010.11.06. 20:03-kor született hsz: Az első mondatban felhívás az eredeti témára, a továbbiakban még csak nem is említi, inkább justiceforall kioktatása, pszichológus ajánlása. Mi köze az eredeti témához, a hiányzó pénzhez?

2010.11.06. 20:49-kor született hsz : Ezt inkább egészében bemásolom: "És akkor végre, mint dignosztizált bolond,"Tény!? Ennyi, nem több.Mi köze az eredeti témához, a hiányzó pénzhez?

2010.11.06. 19:13-kor született hsz: Egy mondatban értesülhetünk a rendszerek hibatűrési szintjéről. Mi köze az eredeti témához, a hiányzó pénzhez?
2010.11.07. 11:18-kor született hsz: Reagálás egy igen hibás mondatra, újabb álságos felhívás az eredeti témára, de egészében csak provokátorozás. Mi köze az eredeti témához, a hiányzó pénzhez?
A további hozzászólásaid már a jelenlegi vitához kapcsolódnak.  Sikerült megtalálnod , hogy hányszor érintetted az eredeti témát? Ezt a fórumot már szépen szétoffoltátok ( feltéve, hogy nem te vagy Dudykacsa is), úgy, hogy egyszer sem érintetted az eredeti témát, annak ellenére ,hogy ennek követésére (elég álságosan) többször is felhívtad a figyelmet.

Jah és a kioktató stílust tartogasd a barátaidnak, családodnak, mert nem hiszem, hogy valaha is együtt cimboráltunk volna! Úgy is mondhatnám pattanj már le a magas lóról!

2010. 11. 08. 17:11

Kedves Vélemény!

Tényleg nem szeretném tovább offolni a témát de téged sem szeretnélek "kétségek közt" hagyni. Egyszer írtam le Frédi nevét, amikor válaszoltam neki, hogy elismerem a tévedésem. Teljesen tisztában vagyok vele, hogy Frédi nem lator. Én mindenhol latordebilFANNY-t írtam, amit szerintem Te automatikusan Frédinek olvastál... Szerintem is zárjuk le az off részét a beszélgetésnek.

Baráti üdv.

2010. 11. 08. 16:29

Kedves Justice!

Ez most már kezd tényleg nagyon bonyolulttá válni, annak az esete, hogy te tudod, hogy én tudom, hogy te tudod, hogy ők tudják, stb. A lényeg szerintem az egészből, hogy lator tényleg  nem azonos "Frédivel" (ezt nem csak tudom, hanem stilisztikailag is elég világosan látható). A különböző latrokkal és keverésükkel pedig ezen túlmenően, úgy vélem, nem érdemes foglalkozni. Az az egy mondat mondjuk különösen sokatmondó, hogy valakinek a véleménye nem változhat - hát ezt egy latorféle tényleg nem szeretné (mármint a változást), a pálfordulás bármiben is negatívból pozitív irányba nyilván nincs ínyére.

Üdvözlettel!

2010. 11. 08. 16:08

Kedves latordebilfanny!

Ez mondjuk tipikus fidesz, mármint a hozzászólásod. Vétett hibádat megpróbálod szándékos, előre tervezett "mesterfogásnak" feltüntetni, mindezt arrogáns, kioktató, lenéző stílusban. Majd a legprimitívebb fogkrém reklám marketingjével, kikopizol pár sor nagyon tudományosan hangzó cikket, alátámasztandó az okfejtésed. Tudattalanul is felhasználva a Wikipédia által említett beállítódásfüggő értelmezést. Pedig itt, ezen az oldalon kedves latordebilfanny, mindenki tudja, hogy még osztani sem tudsz, a székelyekről azt hiszed, hogy románok stb.!!!

Nem először figyelmeztetünk a moderációs elvekre, attól, hogy valamit nem belinkelsz, hanem kikopizol, attól az még nem a saját gondolatod! Itt pedig mindenki epekedve várja, hogy végre előrükkolj eggyel!

Hozzászólásod hivatalosan így néz ki: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Firk/kommunik%C3%A1ci%C3%B3

üdv.

2010. 11. 08. 16:03

És ez nagyon szép Tőled szerintem. Én is éppen erre céloztam.

Egyébként ha már a különböző stílusokat említed, ha valaki esetleg nem is ismeri "Frédit", nem kell stilisztának lenni ahhoz, hogy ha bárki átolvassa az ő hozzászólásait, ill. a különböző latrokét, akkor láthatja, hogy "Frédi" se nem sunyi, se nem rugózik ordibálva és nagy örömmel azon, amibe beleköthet, hanem igyekszik valódi érvekkel, józanul meggyőzni (bár néha kétségkívül ironikus, de ez csak annak baj, aki nem bírja az iróniát).

2010. 11. 08. 15:50

Kedves Akincilar!

Szándékosan írtam be, ha eddig nem esett volna le kedves értetlen barátom.

Kommunikációkutatási közleményekből tudható, hogy a véleményváltoztatás reménytelen dolog, mivel a befogadóban szelektív szűrők működnek, gyakorlatilag mindenki azt hallja ki a közlésből, amit akar, ami neki jó lenne.

Mást hall ki egy nő, mást egy férfi, mást egy fiatal, mást egy öreg, nem is szólva a különböző politikai oldalak szelektív észleléséről. Befogadás, értelmezés tehát beállítódás dolga. Az ember alapvető beállítódását az jellemzi, hogy jelentést, értelmet keres, néha ott is, ahol nincs. Kísérletek bizonyítják, hogy mind a hibás hangzó, mind a hibás írott szöveget az ember az észlelésével úgy egészíti ki, hogy annak értelme, jelentése (vagyis "helyes", értelmes) legyen. Amennyiben az ilyen -- tulajdonképpen félreértő -- értelmezés a szándékra is kiterjed, eljutunk a paranoia-hoz, amely a par excellence félreértés neve -- annak ellenére, hogy véletlen (valójában nem oksági kapcsolatban lévő) eseményeket igyekszünk látszólag (mások által is) elfogadható értelemmel, jelentéssel felruházni.

Üdvözlettel!

2010. 11. 08. 15:35

Önkontroll. Pattanásig feszült harci gépezet vagyok, a toll és a logika a fegyverem:-)) A fenyegetőzés, csak olaj a tűzre; primitív ordibálás, megerősít az álláspontomban; cinikus sunyi mosoly, pajzsként olvad a testemre; egy jól irányzott mondat, beláttatja velem a tévedésem...

Természetesen nem a véleményem változott meg a fideszről, arról akik így kezelik a választók pénzét, az érdekeit, börtönbe velük! A szavazóbázisukat, mint felebarátaimat,  nem szeretném megbántani.

2010. 11. 08. 15:20

A  jegyzőnek  alapvető  feladatai  vannak a képviselő-testület, a bizottságok üléseinek előkészítésével, az előterjesztések szakmai megalapozásával, az ülések lebonyolításával és a határozatok  meghozatalával, a törvényesség megtartásával kapcsolatban.  A törvény biztosítja számára a  képviselő-testület ,és a bizottságok , ülésén való részvétel jogát.

Nos, gondolom a fentiek alapján minden törvényes!

2010. 11. 08. 14:36

Kedves Lator!

Azt gondolom egy vitában , értendő ez egy internetes fórumra, sokkal nagyobb hiba az,  hogy az ellenfelet egymagunk több felhasználó bőrébe bújva próbáljuk meggyőzni az igazunkról azt a látszatot keltve, hogy milyen sokan értenek velünk egyet. Kiváltképp akkor nagy hiba az, ha ki is derül, hogy több néven próbálkoztunk a vitában.

Megjegyezném, hogy a téma nem egészen a Szent Miklós Alap, hanem a Szent Miklós Alapból hiányzó PÉNZ! Azt gondolom, hogy egy vitában az is nagy hiba ha a vita témájáról ,látszólag  a vita témájához kapcsolódó , de a lényegi kérdésekről homlokegyenest más irányba próbáljuk terelni a vitát. Mert ugye itt nem a Szent Miklós program tartalmáról, annak pozitív vagy negatív hatásairól, jótéteményeiről van szó, hanem arról, hogy ebből a Szent Miklós Alapból hiányzik némi pénz.

Ha megkérhetném, akkor legyen kedves újra áttekinteni az itteni bejegyzéseit , írta azt bármely néven, és elgondolkozni, hogy abból mennyi kapcsolódott a Szent Miklós Alapból hiányzó pénz témájához!

2010. 11. 08. 14:31

Kedves Justice (és Mindenki)!

Tisztelt latornak nyilván nem tetszik, hogy Frédi Esztergominak sikerült meggyőznie Téged egy szerintem nagyon fontos kérdésben, és Te voltál annyira nagyvonalú, hogy felülvizsgáltad korábbi álláspontodat. Frédi Esztergomit, azaz Trombitás Frédit én nagyon is jól ismerem, és nyugodtan állíthatom, hogy nem azonos egyetlen latorral sem (sőt nagyon nem kedvelik őt). Viszont lator keveréséből nagyon is jól látszik, hogy elsősorban az "ellenfél" érdeke, hogy bármilyen problémás vagy kifogásolható komment megjelenjen, hogy azután azt felhasználhassák a Szeretgom és általában a civil közösség besározására. Nem hiába rugóztak a fentebb kitárgyalt problémás megjegyzéseken olyan nagy örömmel.

Baráti üdv.

2010. 11. 08. 13:35

T. Lator50!

én figyelek...úgy tűnik megért Nekem " 1 pontlevonást"...

köszönöm a tájékoztatást és csak azért ollóztam ki a "szerintem lényegest", mert a felelősök úgy tűnik inkább felelőtlenek voltak...