Sördal önkormányzati pénzből?

Sördal önkormányzati pénzből?

2010. 10. 31. 13:46

Folytatjuk sorozatunkat, melyben az elmúlt évek furábbnál furább esztergomi közpénzköltéseit mutatjuk be. 2009 februárjában döntött arról a Közbeszerzési Bizottság, hogy megbízza a budapesti székhelyű Berecz Bt.-t a Sördal című könyv és dupla cd elkészítésével, kiadásával. Egyelőre nincs információnk arról, hogy a kiadványt milyen célokra használta fel az Önkormányzat.

45/2009. (II.25.) KÜB határozat
1. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága elfogadja a Berecz Bt. (székhely: 1141 Budapest, Zsigárd utca 12.) ajánlatát a Sördal című könyv kiadására és dupla cd hanganyagának elkészítésére.

2. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága egyetért azzal, hogy az Önkormányzat a 1.500.000 Ft bruttó összegre megállapodást kössön a Berecz Bt.-vel, a Sördal című könyv kiadására és dupla cd hanganyagának elkészítésére. A fenti összeg fedezete a 2009. évi költségvetés.

3. Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága úgy dönt, hogy a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény 296.§ d) pontja, valamint az 513/2006. (XII.14.) esztergomi öh. határozattal elfogadott Esztergom Város Önkormányzata Beszerzési Szabályzatának V. fejezet 2. a) pontja alapján eltekint a további árajánlatok bekérésétől.

4. A Bizottság felhatalmazza a Polgármestert a 2. pontban szereplő összegre vonatkozó megállapodás aláírására.

5. A Bizottság felkéri a Polgármester útján a Jegyzőt, hogy az 2. pontban szereplő összeg fedezetének biztosításáról gondoskodjon a 2009. évi önkormányzati költségvetési rendelet összeállítása során.


Felelős: Meggyes Tamás polgármester
Határidő: a megállapodás aláírására: a döntést követő 15 napon belül, a fedezet biztosítására: a 2009. évi önkormányzati költségvetési rendelet elfogadásának ideje.

A Hír TV 2009 novemberében számolt be arról, hogy a kiadvány elkészült: http://www.hirtv.hu/kultura/?article_hid=297781

Megjelent Berecz András Sördal című ének- és mesemondó lemeze. A hat esztendőn át készülődő kettős korongon éppen egy tucatnyi énekessel csuvas rokondicsérő népdalokat énekel Berecz András, a legkiválóbb magyar népzenészek kíséretében.

A hat leány és a hat fiú énekes a Kárpát-medence valamennyi magyar vidékét és magyar közösségét képviseli, amikor a sztyeppi türk nép példájában önnön összetartozás-érzésünket, megtartó erőnket ébresztgeti.

A dupla album kísérő könyvecskéjében megtalálható valamennyi dalszöveg Berecz András fordításában, Bicskei Zoltán illusztrációival, Hír Mihály könyvészeti összeállításában.

A Hír TV egyetlen szóval sem említi, hogy a kiadványt Esztergom városa jelentette meg - a tudósításból úgy tűnik ki, mintha a kiadvánnyal kapcsolatos kiadói jogok nem is Esztergomé, hanem Berecz Andrásé lennének.

Ki érti ezt?

A kiadvány mindenesetre még kapható és megrendelhető 4 800 Ft-os bolti áron.

Ugyanebben az évben, 2009 októberében az esztergomi önkormányzat pénzhiányra hivatkozva tagadta meg a Bursa Hungarica ösztöndíjat az egyetemistákat, főiskolásokat nevelő esztergomi családoktól.

2010. 11. 06. 20:55

Ahogy beszélik, Illésnek kifelé áll a rúdja...

2010. 11. 06. 20:20

Ott, feltöltéssel, yacht kikötővel. Illés Zoli nem hiszem, hogy áldáság adná rá most.

2010. 11. 06. 20:18

Árvízvédelmi területen??? Meglepett

2010. 11. 06. 20:16

A Stone hotel lett volna az ő beruházásuk a sziget déli részén, de annak a válság betett.

2010. 11. 06. 15:02

A Reneszánsz Kft egy építőipari és beruházó cég .Akkoriban sok mindent épített a városban .

Többek közt a Balassa iskola új szárnyát a bazilika alatt a kanonok soron .Annak az átadása karácsony körül volt .

Alválalkozóként én is dolgoztam rajta ,elég feszített ütemű építkezés volt .

Nem emlékszem hogy a szigeten építettek volna valamit de ettöl még igazad lehet .

2010. 11. 04. 16:36

Véleményem szerint ebben a kérdésben az egyetlen ártatlan személy Berecz András. Többször hallottam élőben, szenzációs művész. Az jó, hogy kiadhatott egy CD-t. Az nem, hogy az ilyen körülmények között történt.

Életrajza

1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Óvodásoktól nyugdíjasokig, nevelőintézettől parókiáig mindenféle rendű és rangú ember "használ"- hazám az elszakadt részekkel, és a diaspóra is. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televízió felvételeket készítettem itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai táborokban. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozom.

 
 2010. 11. 01. 9:24

Össze kéne gyűjteni egy csokorba ezeket az "anomáliákat" és nyilvánosan választ kérni egytől - egyig.

El kéne számolni a felhalmozott pár milliárdos hiányról is. Arról miért nem készít M1 olyan szép grafikonokat????

 

 

2010. 10. 31. 22:45

Egyetértek, és off - meg tudnátok oldani, hogy a facebookon megszokott tetszik - kel  is reagálni lehessen, amikor nem szeretnénk hozzátenni, de meg szeretnénk erősíteni a hozzászólót véleményében az egyetértésünkkel?

2010. 10. 31. 22:10

Az alternatív művészet nem gyárt drága kiadványokat közpénzen, hanem jól elvan az ingyenes internetes eszközökkel. Amúgy tényleg nem lenne ezzel sok baj, ha nem épp ugyanekkor értesítették volna ki például a Bursa Hungaricara jelentkezőket arról, hogy nincs pénz támogatni az esztergomi felsőoktatási hallgatókat, vagy ha mindezt a bizottsági fidesz tagok a magánvagyonukból dobták volna össze.

 

2010. 10. 31. 22:06

Nézzük már meg a dátumokat!!! 2009. febr.: KÜB határozat  -  2009. nov.: tudósítás a megjelenésről. A kettő között HAT HÓNAP. A hír szerint a lemez HAT ÉVIG KÉSZÜLT. Lefordítom: valaki, valamilyen rejtélyes okból, fontosnak tartotta megfinanszírozni egy olyan kiadvány megjelentetését, ami a kutyát nem érdekel; ha nem így lenne, mert lett volna benne akár üzlet, akár valami világraszóló kultúrális érték, akkor már régen lecsaptak volna rá mások. Ezzel nem a lemez készítőjét akarom kritizálni - lehet, hogy az alternatív művészi értéket én nem tudom kellőképpen elismerni.

2010. 10. 31. 20:39

Az Esztergomi Sakk Clubot amely 2007-től nem kapott támogatást az NB II-től kellett visszaléptetni a tróger tolvajok miatt...

IGEN, TOLVAJOK!

-Mielőtt el kezd valaki köpködni, mondjatok NB II-es esztergomi csapatot?...Régebben voltak NB I-esek, aztán már az NB II-esre is azt kell mondanunk a város harmadik legeredményesebb csapata volt...Ma már NB II-es sincs. Kálmán Sándor vezetésével-Kolumbán asszisztálásával-tönkretették a sportot Esztergomban!

Erről jut eszembe: a Pro Urbét meg egy pár kitüntetést meg díszpolgárit nem lehet visszakövetelni?

2010. 10. 31. 20:19

Az előterjesztés nem arról szól, hogy a város nyújtson támogatást Berecz úrnak, hanem arról, hogy Esztergom Önkormányzata megrendeli egy Sördal c. kiadvány előállítását és kiadását a Berecz Bt.-től. Ezt szerintem úgy kell értenünk, hogy a kiadvány terjesztésének joga, és annak minden bevétele Esztergom Város Önkormányzatát illeti. A szerződést egyelőre még nem láttam, de ha nem arról szól, ami a határozatban áll, az nagy baj. Kérdésem: mennyi bevétele volt Esztergom Város Önkormányzatának a Sördal c. kiadványából, melyet a Berecz Bt. készített el és adott át a fenti határozat szerint Esztergom Városának tulajdonába?

 

2010. 10. 31. 19:44

Kedves Dudykacsa!

Mielőtt ilyen és ehhez hasonló mélyen demagóg, bántó és lebecslő hozzászólást intézel, szeretnélek megkérni, hogy gondolkodj el pár másodprcig, mit mondanál, ha ugyanezt egy mszp-s városvezetés követte volna el?! Nem tudom mennyire erényed a következetesség, de majd a válaszodból kiderül.

Baráti üdv.

2010. 10. 31. 19:40

Egyetértek. A Kick Box támogatásra érdemes, mert minőség amit Zrinyi Miklós csinál több, mint 30 éve.

2010. 10. 31. 19:34

Berecz András alternatív Kossuth-díjas művész. Egy s mást letett már a nemzet asztalára a Csuvas sördalokon kívül is. Mégis fölkerült a köpködő falra? Bárki itt a köpködő falon írja le bátran mit tett le ami hasonló minőség, mint Berecz András.

2010. 10. 31. 19:04

Ne feledjük, vettünk egy kastélyt is! Mi van a vargyasi projekttel?

2010. 10. 31. 18:56

És Esztergom leg eredményesebb sportegyesületének a - kick - box nak meg idén egy fillér támogatás sem jutott !! Ahogy elnézve ezt a névsort anevek mindennél többet elárulnak .  Ezek a jellemtelen ...............ok újra meg lettek választva . Ez a város irtózatosan béna agyilag .Most utólag olvassuk a fejükre hogy milyen gazemberek , utolsó senkik voltak .Itt mindenki a homokba dugta a fejét választáskor ? Én egyikre sem szavaztam mert tudtam hogy kik ők .

2010. 10. 31. 17:01

Akinek van szabadideje annak ajánlom az Önkormányzat 2008 éves RENESZÁNSZ KFT-vel folytatott szigeti projektjét. Év végén sürgősen döntöttek, hogy a 2009-ben lejáró számlákat (párszázmillás nagyságrendről van szó) még 2008-ban sürgősen fizessék ki. Erről az okról igy Karácsony közeledtével vannak furcsa elképzeléseim. Nem tudok viszont rájönni, hogy mi az ördögöt csináltak ezért a nem kevés pénzért, milyen teljesités igazolás alapján fizettek. Ebben az időben a szigeti projekt még be sem volt jegyezve. Érdekes?!Gondolom azóta a létesitmény pompázik a szigeten, és a legnagyobb turistacsalogató, csak én vagyok piszokul negativ!!!???

Érdekes továbbá, hogy az összes önkormányzati ingatlan elidegenitése - polgáraink kizárásával - zárt ülésen történt. Nagyon kiváncsi lennék, hogy ennek milyen különleges oka volt, a feltételrendszerről már nem is beszélve. A Pajszeros erről miért nem beszél Bayer Zsoltika békafeneke alatt 2-vel cimű müsorában? 

Nem bánnám, ha a téma az ügyészséget is érdekelné.

2010. 10. 31. 15:59

Az esztergomi egyetemistáknak ösztöndíj adásra nem volt pénz... Üvöltés

2010. 10. 31. 15:59

Igazán örülök, hogy Berecz úr hat esztendőn át készült , az egész világ által lélegzet visszafojtva várt, csuvas rokondicsérő dupla korongja végre és valahára megjelent! A megjelenés örömében most már egy emberként lélegezhetünk fel ! Külön öröm, hogy könyv formájában is megjelentek a csuvas rokondicsérők. Némi ürüm az örömben, hogy az ilyen és hasonló világszenzációk miatt , többek között,  horribilis szemétdíjat fizetünk, az utakon közlekedve elharapjuk a nyelvünk és a többi , és a többi...