Székely János püspök atya a Mária Rádió védnöke

Székely János püspök atya a Mária Rádió védnöke

2010. 10. 30. 23:13

Székely János segédpüspök atya örömmel vállalta el a Mária Rádió védnökségét a Mária Rádió Egyesület Elnökségének felkérésére 2010. október 28-án.

A rádió megbízott műsorigazgatójának, Horváth István atyának adott nyilatkozatában Székely János püspök atya kifejtette: a Magyar Katolikus Egyház Magyarországon is megbecsüléssel fordul a rádió felé. A Mária Rádió léte ajándék, áldás és kincs az Egyházban. A védnökségre való felkérés elfogadásában az motiválta, hogy ezt a kincset őrizni, építeni kell és vigyázni rá.

Utalt továbbá arra is, hogy a Mária Rádió csak akkor hatékony, ha tisztán és hitelesen adja tovább az Egyház szavát. E médium küldetése, hogy elérje és megszólítsa a hittől távol levő embereket is: műsoraival meg kell próbálnia átlépni a mélyen hívő emberek szűk körén.

Székely János püspök atya jelezte, hogy a Mária Rádió gondolata II. János Pál pápától való, s a rádió a Gondviselés műveként jelent meg a huszadik század végén. II. János Pál pápát idézve utalt arra, hogy a Mária Rádió élete is - a Szűzanyáéhoz hasonlóan - állandó „igen" legyen a krisztusi élet befogadására: „Ne féljetek! Nyissátok meg, sőt tárjátok szélesre a kapukat Krisztus előtt!" (II. János Pál pápa)

A püspök atya kifejezte köszönetét a rádió hallgatóinak, támogatóinak, utalva arra, hogy a Szűzanya-tisztelet a magyarság ősi gyökereihez nyúlik vissza. A Mária Rádió munkatársainak, önkénteseinek, hallgatóinak és támogatóinak írt levelében a püspök atya kifejtette: a Magyar Katolikus Egyház hálás a rádióért Istennek, a Szűzanyának valamint őszinte köszönetet mond a rádió segítőinek és munkatársainak. A püspök atya szerint a Mária Rádió az Egyházzal teljes egységben akar működni, ezt fejezi ki a védnökségre való felkérés is.

Bővebb információ a http://mariaradio.hu/hirek/3611 linken érhető el.

2010. 11. 03. 7:59

Székely János püspöknek a Mária Rádió hallgatóihoz intézett levele és hangüzenete a Mária Rádió honlapján érhető el.

2010. 11. 01. 10:45

Ez valóban jó kérdés és nagy kihívás az egész egyháznak, amelybe hangsúlyozottan nem csak a papok tartoznak bele. De Székely János püspököt és Erdő Péter érseket pontosan azért szeretjük sokan, mert éppen hogy a megújulást képviselik az egyházban, sok tekintetben nagyon modern és széles látókörű a szemléletük, és, ami a legfontosabb, valóban hiteles emberek. Székely János például nyíltan felvállalja a cigánymissziót és a problémás fiatalokkal foglalkozást, és nem csak szavakban, maga is rendszeresen személyesen munkálkodik ilyen programokban. Esztergom sorsát pedig mindketten a szívükön viselik és tesznek is érte. Emellett a városban még sok más hiteles és sikeres pap és közösség működik jelenleg.

Nyugaton a hihetetlen botrányok ellenére is még sok tartalék van az egyházban. A nagy szkepszis és poszt-modern kellős közepén (vagy után) is sok templom megtelik, igaz főleg bevándorlókkal, de ez egyáltalán nem baj. Ez az iszlám térhódítása miatt is fontos.

A tízezer főnél kisebb egyházak kapcsán: már réges-régen felvetette pl. Tomka Miklós szociológus professzor, hogy hihetetlenül káros és egyáltalán nem eurokonform a magyar szabályozás. Így mindenféle kétes szervezet is adózási és egyéb előnyök miatt egyszerűen egyháznak nyilváníttathatja magát, akár mindenféle vallási ténykedés nélkül. A tízezer fő éppen hogy az európai norma jelenleg. A valódi "kisegyházak" beleférnek ebbe a körbe.

Egyébként nagyon tetszik a nickneve. Kedvencem. Egyik barátomnak volt egy Annamária nevű kandúrja.

2010. 11. 01. 9:02

A könyvtár kapcsán a kiigazítást elfogadom, Omár kalifa hozzáállása érthető volt, a napi sajtóban ismét benne van, hogy az iszlám világ továbbra sem tolerálja a keresztény eszméket.Az pedig, hogy szélesebb látómezőn át nézem a vallásokat, a politikát és ezek kapcsolatát 9 évesen kezdődött...Ugyanis felettébb szépen olvastam fel a szentleckét, de sajnos a hívek fejében ENNYI maradt meg, ja és hogy a pap is szépen beszélt.Hogy MIRŐL meg, hogy lehet, hogy IGY KÉNE ÉLNI már NEM ÉRT BE!Túl sok a "sallang" elveszik a lényeg.A felvetésem ez is volt...Képes-e a katolikus egyház a kor szelleméhez mérten MEGÚJULNI?

2010. 10. 31. 13:15

Ez a hír egy jó hír, nem hinném, hogy teológiai vitát kellene indítani róla.

Osztom válaszodat, a hír tartalma fényévnyire van az alexandriai könyvtár kapujától. Jó szokás keresni a műtendő betegen a pártbeliségét. Aki tisztában van az Egyház történetével, képben van. Aki nem, azt félretanítani hiba!

2010. 10. 31. 13:00

Örömmel olvasom, a tipikus antikatolikus szöveget.

Én teológiai vitába nem megyek bele, csak egy apró tévedés: az alexandriai könyvtárat, finoman fogalmazva se a katolikus keresztények semmisítették meg: Az Alexandriai Könyvtár először Kr. e. 48-47-ben, az alexandriai háború idején égett le. Az elkövetkező években, a folyamatos római támadások következtében - 262-ben Aemilianus lázadása, majd 272-ben Aurelianus alatt, és végül 296-97-ben, Diocletianus ostroma alatt - többször is megsérült. A végső pusztulás 640-642 között következett be, amikor Amr ibn al-Ász seregei elfoglalták Alexandriát. Ekkor I. Omár kalifa parancsára, azzal az indokkal, hogy „ha a könyvek azt tartalmazzák, mint a Korán, feleslegesek, ha nem, akkor veszélyesek". (forrás: Wikipedia)

A többit, már sokan és sokan megcáfolták, sokan és sokan elmagyarázták, de vannak akiknek nincsen füle a hallásra.

Ez a hír egy jó hír, nem hinném, hogy teológiai vitát kellene indítani róla.

2010. 10. 31. 9:33

Örömmel üdvözlöm, hogy a katolikus egyház is "Krisztus útjára" hívja, bíztatja a híveit. hadd legyek mégis szkeptikus a rádió kapcsán mely az Egyház és nem Isten szavát kívánja közvetíteni...A keresztényi értékrend és a demokratikus között ugyanis nincs eltérés...

a történelem során sok olyan cselekedetet hajtottak végre Isten nevében, mi finoman fogalmazva sem volt humánus(Alexandriai könyvtár felgyújtása, "új világ" kultúráinak letarolása, "boszorkányüldözés"...)a javakért és a hatalomért.

hallottam egy új törvénytervezetről amely pedig"csak" a 10000 fő feletti egyházakat tekinti "legitim értékközvetítőnek".nem a vallásszabadság korlátozása ez?

Az, hogy "szűzmária" hogyan és miért került a képbe?Azt bátran nézzük meg a "pápaság történetében".

Én továbbra IS eredetiben fogom"imádni": Pallasz Athéné.

szóval Kedves Testvérek: ciki van, az internetes"főpapok" behálózták a világot.És TÖBB MILLIÓ híve van az "eredeti tanoknak".

Jó pap holtig tanul?Life long learning humanity in the last times?!

"Akinek van füle a hallásra értse mit mond a LÉLEK a gyülekezeteknek."

 

 

2010. 10. 31. 7:30

Egy igazi főpap.

2010. 10. 31. 0:59

Székely János püspök tevékenysége az esztergomi hívők számára nagyon sokat jelent.