Adománygyűjtés a vörösiszap károsultjai részére
Közélet
2010. okt. 28.

<p>Az Magyar Vöröskereszt Esztergom területi szervezete és Esztergom Város Önkormányzata adománygyűjtést szervez az október 4-i vörösiszap-katasztrófát elszenvedettek települések, Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely lakóinak.</p>

Tétényi Éva polgármester arra kéri a segíteni akaró és adakozni szándékozó esztergomiakat, hogy adományaikat a Vöröskereszt, Esztergom, Kaán u.5/a alatti irodájában adják át hétfőtől csütörtökig, reggel 9 és 12 óra között. A gyűjtött természetbeni adományokat november 10-én teherautó szállítja majd a katasztrófa sújtotta területre, melyhez önkéntes fuvarosokat is keresnek a szervezők. Érdeklődni a 06-70/933-8547-es telefonszámon lehet.

Az akció szervezői azt kérik, hogy élelmiszerek közül tartós, lehetőleg készételeket hozzanak, mert a romlékony élelmiszereket és alapanyagokat – a tönkrement hűtők, konyhafelszerelések miatt – a támogatottak sem tárolni, sem elkészíteni nem tudják. Emellett a települések polgármestereivel egyeztetve vitaminokat, méregtelenítőket, aloe verás, bőrnyugtató szereket az égési sérülésekre, illetve téli ruhaneműt várnak az esztergomi gyűjtőhelyre.

 

(forrás)