Kutyás topik

Kutyás topik

Törölt felhasználó
2010. 10. 24. 15:32

Az én kívánságomra:))

2020. 11. 25. 18:53

Való igaz, hogy receptre sokkal olcsóbb, de nekem sürgősen kellett, nem várhattam még a reumatológiás cécóra a kórházban, mert kiderült, a belgyógyász kezelő orvosom nem írhatta fel, át kellett volna mennem a mozgáskorlátozottak osztályára, mire a németben élő lányom berágott, és megvetette öcsikével a magasítót teljes áron, és ő kifizette neki. Fel is szerelte a fogadott fiam, mire hazajöttem, és a fali fogantyút is.
Jó, ha az embernek ilyen segítőkész gyerekei vannak!:)))

"Kutya-ügyben" én már nem változom, kivétel nélkül csak az OKOS kutyákat ismerem el, becsülöm, és nem félek tőlük:
Mentőkutyák segítik a Pest megyei katasztrófavédőket
Mentőkutyák segítik a katasztrófa védők munkáját

A többi, rosszul, vagy sehogy se neveltektől továbbra is tartani fogok. PONT!
Borjút téptek szét a kóbor ebek (felkavaró képek!) | Minap.hu
Borjút téptek szét a kóbor ebek

"Most még nyugalom van, békésen pihennek az állataik a legelőn, mert a támadás után mindig eltűnik a falka. A kóbor ebek azonban rendre visszatérnek, mikor megéheznek: eddig négy marhát téptek szét, négy állat pedig nyomtalanul eltűnt. Egy év alatt hárommillió forint kárt okoztak így a tenyésztőnek a kóbor ebek."
Forrás:
https://minap.hu/cikk/borjut-teptek-szet-kobor-ebek-felkavaro-kepek

A minap a páromnak árut hozott egy futár, és mikor kiszóltam az ajtón, hogy jöjjön be, rémülten kérdezte:
- Nincs kutya?!
Hát ha valakik, a futárok (pedig többségben férfiak!) tudják, miről beszélek! No meg a postások!!!
Nem kell ahhoz kóbor kutyának lennie egy állatnak, hogy "neveletlen" legyen!:(((

2020. 11. 23. 10:34

Mindegyik feladatra nehéz a kiképzés, és csal speciális, arra az adott feladatra alkalmas kutyák kerülnek kiképzésre. A "szimat" kutyusok, beleértve a mentő kutyákat is, meg a kábítószer keresőket is, bizony elég hosszú kiképzést kapnak. 

A kutyusok általában nem túlzottan fifikásak. Abban a macskák állnak a csúcson. A kutyusok általában nagyon nyiltan fejezik ki magukat és nyilvánítják ki az igényeiket. Kivéve persze a roszzul nevelt kutyákat, de azokra is lehet hatni kellő türelemmel.

A WC magasítóról én se tudtam addig, míg édesanyámnak nem lett combnyak törése. De kiderült, hogy nemcsak az van, hanem forgatható kádbeülő, meg hasonlók, és receptre felírva nem is drágák. 

2020. 11. 18. 15:05

Bár nem ismerem a kutyák jellemrajzát, de úgy látszik, ráéreztem a lényegre:
"Hülye kutya nem létezik (már az EGÉSZSÉGES állatok körében), csak NEVELETLEN!" :DDD

Egy biztos: a kutyával mindenképpen foglalkozni kell, s kiderül, mire alkalmas, mire nem.
Azt láttam a REX sorozatban is, hogy nem fogadnak el akárkit társnak, s nem fogadnak szót sem akárkinek.
Bizony, egy kutya igen rafinált tud lenni, és ezt nehéz kinevelni belőle, hisz gyakran ez a létfenntartással függ náluk össze, pl. élelmes élelem szerzés... (REX parizeres csaszi zsömléje ;o)

Én azt gondoltam, hogy a "szimat kutyák" kiképzése a nehezebb, de úgy látom az írásodból, hogy a vakvezetőké még nehezebb.
Viszont én ezeket az állatokat nagyon nagyra tudom becsülni, mert ilyen karitatív tevékenységre bizony - ne rójatok meg ezért! - szerintem emberből is kevés van, aki képes.
Elsősorban a türelemhiánya miatt, gondolom én.

A kórházban megtapasztatam azt, hogy milyen nehéz dolga van a gyógytornászoknak is.
Mikor engem is (ki hitte volna, én biztosan nem!) ÚJRA meg kellett tanítani járni kb. 10 napos fekvés után, bizony, félve keltem ki az ágyból, és félve ültem le még a szélére is... Aztán jött a felállás, majd a séta guruló járókerettel... Bennem volt a félsz rendesen!:'(
Szerencsémre a gyógytornász, bár fiatal még, de jól képzett és tapasztalt volt, nem adta fel, s egy hét alatt úgy felhozott, hogy álló járókeret NÉLKÜL, önállóan is ki tudtam menni a toilettre.
Egy dolog ment nehezen: A wc-ről való felállás! Ez eleinte csak segítséggel ment, mert kiderült, túl mélyen volt a kagyló. De mikor hoztak egy magasítót (nem is tudtam hogy ilyen is létezik!), már a felállás is sikerült. Itthonra is vett a nevelt fiam, de már egy hónapja az sem kell.
Az enyém ilyen:
B-4013 WC magasító - Gyógyászati segédeszközök, orvos diagno
Nagyon jó szolgálatot tett, elsősorban önbizalmat adott!:)))
Azóta visszakerült a dobozába, remélem, nem lesz rá szükségem, de ha mégis, itt van, s ez megnyugtató...

Önállóan mentem már az első héten a közeli bevásárló központba, csak a hazafelé utak már igen fárasztók azóta is. Mert az ízületeim (csípőforgók) fájnak, és hamar elfáradok, gyakran meg kell hazafelé állnom.
Ma voltam a reumatológusnál, kaptam szurit, fájdalomcsillapítót, és reuma kenőcsöt, s hamarosan (ha lesz hely) kapok fizikoterápiás kezelést, számítógép csinálja már azt is...

2020. 11. 18. 11:43

Igazad van, a kutyák elsősorban a neveltetésüknél fogva lesznek olyanok, amilyenek, bár vérmérsékleti dolgok is befolyásolják őket, aminek ugye tudatosan nem nagyon tudnak ellenállni, ha nem kapnak jó nevelést.

Vakvezető azonbannagyon kevés kutyából lehet. Van egy másod unokahugom, akinek szüksége van egy vakvezető kutyára, nos tőle tudom, hogy nagyon bonyolult maga a kiválasztás folyamata (melyik kutya lehet alkalmas) és nagyon hosszú a kiképzés is, mégpedig együtt a leendő gazdával. Úgy két évet kell együtt eltölteniük, mielőtt végleg kimondják, hogy mindketten alkalmasak arra, hogy együtt éljenek. Előtte pedig van egy hosszú kiképzés, ahol a kutyus megkapja az alapvető tudnivalókat. 

2020. 11. 17. 16:22

Rég nem írtam ide, hisz sokszor hangoztattam, hogy macska barát vagyok, a kutyák "nyelvén" nem értek, sőt, egy gyerekkori kutyás affér miatt félek is tőlük.
Különösen utálom, amikor megyek az utcán, és minden ok nélkül odaront egy kutya a kapuhoz, és nagy ordibálást rendez, azaz - szerintem - OK NÉLKÜL úgy megugat, hogy majd megsüketülök, az ijedtségemről nem is beszélve!:(((
Holott én tényleg nem csináltam semmit, csak gyanútlanul mentem a ház előtti járdán.

Nos, ennek a "kutya nem szeretem tulajdonságomnak" az ellenére támogatni szoktam egy bizonyos  alapítványt:
Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány-t.
Őket elismerem, hogy nagy segítséget nyújtanak a vak embertársainknak az élhetőbb élethez.
A napokban meglepetésemre a szokásos karácsonyi üres csekk mellé jött egy köszönő evél, és egy OKLEVÉL abból az alkalomból, hogy éppen TÍZ ÉVE nyújtok nekik anyagi támogatást, ezzel járulva hozzá, hogy mennél több vakvezető kutyát tudjanak kiképezni.

Komolyan mondom, könnyeket csalt a szemembe a kuratórium elnökének szívhez szóló sorai! :)))
Az ember érzékszervei közül szerintem legfontosabb a szem, a látás.
Szörnyű elgondolni is, milyen lehet látás nélkül leélni egy életet! Nem látni ezt a gyönyörű világot, a Földünket benépesítő élőlényeket, növényeket, virágokat, na és hát az Univerzum általunk is látható részét.
Ezen meggondolásból döntöttem úgy, mikor az első kérő levelüket tíz éve megkaptam, hogy a kutya az egyetlen olyan állatfajta, amelyik az ember számára sokféle segítséget tud nyújtani, ezért támogatni fogom őket.
Pl. a vakvezetők, vagy az ún. "szimat-kutyák", akik a rendőr nyomozók munkáját hivatottak segíteni. ŐK AZ OKOS KUTYÁK! Ők nem ortályoznak soha ok nélkül, sőt! Tudnak hallgatni, zajmentesen járni (lásd: REX, a filmsorozat nyomozó kutyáját!).
50 éves lett Rex felügyelő sármos gazdája - Már nem ismernéd fel a színészt  - Világsztár | Femina
REX Gedeon Burkharddal

És meggyőződésem, hogy az a sok "neveletlen", kerítéseknél ordibáló kutya nem hibás a viselkedésük miatt, hanem a gazdájuk annál inkább!
Nem is értem, minek az olyan embereknek kutya, akik nem törődnek velük, nem tanítják őket, pedig a gyakorlat azt mutatja, nagyonis taníthatók, az embernek igazi segítő társai tudnak lenni, már ha a hozzá tartozó ember is olyan, amilyennek lennie kell!
Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Nekünk is volt kutyánk, pont ilyen fekete vizsla-keverék.
Sajnos, a férjem is elég hanyag gazgija volt, így egy láncon kellett leélnie a 18 évét!:(((
Én csak etettem, főztem neki, de érteni nem értettem hozzá, csak így utólag tudom, hogy Boni nagyon JÓ KUTYA volt, s ő is alkalmas lett volna bármilyen kiképzésre. 
Pl. sosem bántotta a MI macskáinkat, még azt is megengedte nekik, hogy a vizes tálkájából igyanak. Bezzeg az idegen macskák! Ha a kertünkbe tévedtek, majd széttépte a láncot, úgy akarta őket elzavarni innét! Tudta, hogy azok nem tartoznak ide.

2020. 05. 25. 11:46

Izé... No, úgy próbáld meg, hogy a google-val rákeresel a skype szóra, ott megtalálod azt, hogy ingyenes letöltés, és azt indítsd el. Akkor, ha szerencséd van, a legutolsó verziót tölti le, ami, szintén, ha igaz, még magyar nyelvű is. Sokat nem kérdez, főleg ha van google leveleződ (azaz fiókod).

2020. 05. 22. 13:30

Már próbáltam a frissítésre kattintani a Skype feljött ablakában, de nem történt semmi, illetve valamit kért még, de azt se tudom, hogy mit...
Egyszer ha jön öcsike, majd megkérem, ha már ilyen botor vagyok, hogy elfelejtettem a szervízben!
Mondom, agyban zokni vagyok számítógépileg! :(((
A VACAK meg nem érdekel, ha ilyen vacak!:(((
Tudod, makacs vagyok akkor is, ha nem az áll az érdekemben, sőt! Tudom pedig: Okos enged, szamár szenved!:DDD
De akkor se nem megyek a facéra...


2020. 05. 21. 12:59

Szerintem a Skype rendbe rakása annyit jelent, hogy felmész a netre, ott elindítod a Skype telepítést, és kész... A WhatsApp pedig facebook alapú, úgyhogy gyanítom, először kell hozzá egy Facebook profil, hogy használni tudd. 

2020. 05. 20. 17:26

Igen, másnap már rájött, hogy rosszul írta, és leírta ugyanígy, ahogy Te írtad.
Nekem VACAK marad, mert annak van magyarul is értelme! :DDD
A lányom is mondta, hogy a számítógépen is lehet, ha megfelelő az operációs rendszer hozzá.
Gondolom, ez a 8.1 nem elég...
De mindegy is. Majd próbálkozunk öcsikével a skype-ot rendberakni.
A fene vinné, a szervízben elfeledkeztem róla!:(((


2020. 05. 18. 12:16

Huhh... Szóval, köszi a tájékoztatást, így már értem, bár a neve igazából "WhatsApp" és debizony hogy fut mindenen, nem csak okostelefonon.  Csak le kell tölteni innen. Így, ha van mikrofonod a gépeden akkor cseveghetsz azon keresztül is. A gép szervizeléséhez meg sok sikert.

2020. 05. 17. 17:36


2020.05.15. 14:35

Erre még nem reagáltam, ugyanis "Nem akarok 'zöldségeket' beszélni!" - by Brachfeld Siegfried, és meg akartam tudni a páromtól, hogy PONTOSAN mi is ez a Vacak, de ha a párom éjjeles (12 órázva ráadásul!), vagy dolgozni van, vagy alszik, ilyenkor még szólni se nagyon lehet hozzá... (Hiába no, ilyen az, ha valaki nem dolgozhat a tanult és szeretett szakmájában, hanem csinálja, ami éppen adódott...)
Szóval most nem hagytam neki békit, és kiszedtem belőle, mi az a "Vacak", illetve amit így hív a nővére, és kiderült, ez olyan, mint a számítógépeken a Skype, de csak az OKOS, Androiddal működtetett telefonokon használják, és a pontos (angol) neve: WAT SUP!!!
Azonban a nővérkéje csak vacap-nak ejtette, ezért a párom (aki angolos volt a gimiben) viccesen elnevezte VACAK-nak, mert magyarul ugyi ennek a szónak van értelme, a vacapnak nincs! :DDD

Tehát én ezt csak a párom okostelefonján keresztül tudom használni, ha beszélgetni akarok a lányommal németből, ugyanis a lyánnak is van OKOS telefonja... Neki ne lenne?! Igen jó érzéke van az új műszaki dolgokhoz.
Számítógéppel dolgozik a munkahelyén is régóta, (most a vírus miatt otthonról), amit teljesen magától tanult meg, ugyanis ők még a zenegimiben nem tanultak számítógépezni...
Egyébként a Skype-ot én is használtam majdnem elejétől fogva (2006), hogy számítógépezek, hallottam a Messenger-ről is, de a Viber-ről nem.
Az okos telefont meg szeretném kihagyni az életemből, de ki tudja, mit hoz a jövő?!
Ha más már nem lesz, kénytelen leszek megtanulni, pedig már igazán elvihetne az ördög így a 77. életév betöltése után. Elvégre egy "boszinak", ahogy Palimari hívott az Amőbán, illene egy "mesterszám" évében eltávozni eme sártekéről, mint Szepes Máriának 99 évesen. Ha a 77. évem nem visz el, kénytelen leszek még 88. éves koromig itt rontani a levegőt!:(((IDÉZETEK-HIRES EMBEREKTŐL
Szepes Mária (1908-2007) író, az ezotéria magyar nagyasszonya
Híres könyvei: Pöttyös Panni ifjúsági sorozat, A vörös oroszlán

 

2020. 05. 15. 14:35

Mi lenne? BME = Budapesti Műszaki Egyetem. NME meg Nehézipari Műszaki Egyetem (volt).  Vacakon beszélnek? Hmm... Ilyet nem hallottam még. Skype, Message, Viber igen. Talán csak meg a Viber-t (póriasan vájber) hallottad vacaknak? Mondjuk a Skype ezekből a legkönnyebb és be lehet állítani, sőt, be uis áll azonnal úgy, hogy a gép bekapcsolásakor már ő is ott van. Nem kell hozzá csak előszörre jelszó, meg név.

2020. 05. 14. 14:57

Hát ugyi TERMÉSZETESEN fogalmam sincs, mi az a BME?!:(((
Az IWIW-ről csak hallottam, de én ott nem jártam sosem, és megnéztem a Wikipédián, micsoda, valami közösségi oldalról pampognak, ami megszűnt 2014-ben, s gondolom, a Face elődje lehetett...
Az okos telefonon meg valami VACAK-ot emlegetnek, tudom, nem így írják, de anyák napján a párom mobilján keresztül ezen beszélgettem a lányommal németből úgy, hogy láthattuk egymást.
Ezen a gépen is volt valamikor Skype, ki is jön az ablak, csak frissítést kér, meg a franc tudja még, mit, ezért nem tudom, hogy kell életet lehelni bele, elfelejtettem már a nevemet, és jelszavamat is, amivel fent voltam... A füzetet meg nem lelem, amibe beírtam, ami a párom szerint nem csoda, mert ez itt egy MÚZEUM! :DDD


2020. 05. 13. 11:14

Hát azt speciel tudom, mert mérnök a BME-n lett. Amúgy volt velük kapcsolatom, amíg az IWIW működött, de utána eltüntek.

2020. 05. 12. 15:56

Valahol valóban lennie kellett, mert gyerek még csak-csak lehet bármelyik bokorban, de MÉRNÖK (amivé felnőttként lett!) aligha! :DDD

2020. 05. 12. 13:25

Tévedés... :0) Az egész évfolyamon 7, azaz hét lány volt, beleszámítva az anyukát.  No meg valahogy nem is volt divatban, hogy a kicsivel szórakozzon a társaság, én, ha igaz, felnőtt koráig kétszer, ha láttam... Most utólag belegondolva nem is nagyon értem... De nem figyeltünk rájuk, mint kisgyermekesekre, hanem csak mint csoporttársakra. Még azt se tudom, hogy előadások és gyakorlatok alatt hol volt a kicsi, mert az anyukája mellettem ült az első sorban, a papája pedig hátul a leghátsóban. De valahol csak volt. Rejtély...

2020. 05. 11. 14:36

Na, az a leendő mérnököcske is jól el lett biztos kényeztetve!
Na hallod, az évfolyam lányai voltak a pesztonkái!;o)

Na igen, "kakukkfióka" a fészekben!:DDD
Volt éjjelente mit hallgatni a lányomnak, mert az ő szobája volt a nagyobb, és ott "cihergett" a gerle-pár!
Ráadásul az évfolyamtalálkozón kiderült, később 3 gyerekkel hagyta ott a leányzót az élősködő APUKA!
Hát igen, vannak emberek, akiknek semmi etikai érzékük nincs!:(((

2020. 05. 11. 11:17

Tény és való, az én csoporttársaim között is volt házaspár (eszméletlenül szép lány volt, meg kell mondjam, és okos is...) és született is másodévben kisbabájuk. A koleszben laktak egy külön szobában. Hogy azután a baba hogy vészelte át a vizsgaidőszak murijait, meg az éves gólyabált és a malacharcot, hát azt nem tudom, de szerintem hozzáedződött a zajhoz (amúgy mérnök lett ő is, az istenadta..)

A közösen bérelt lakásba meg befogadni valakit, úgy, hogy "ingyenélő" legyen, nem etikus. Már az is baj, hogy van egy idegen, de még hogy be se száll a közös költségekbe... Én is kivertem volna a balhét, az biztos...

2020. 05. 08. 21:06

Hát ezek a közös lakások bérlése már főiskolás korban megkezdődik a fiataloknál.
Az én lányom is Győrben kint lakott harmadmagával egy lakótelepi lakásban Ady-városban.
A lakbéren kívül természetesen a lakás rezsije is az ő saruk volt, szépen megosztoztak hárman a kötségeken.
Csak akkor ütött be a ménkű, mikor az egyik lány odavitte a Pestre járó fiúját is, és az nem járult hozzá egy fityinggel sem pl. a vízdíjhoz, ami aztán vitát váltott ki köztük, nem is kicsit!:(((

A késői szülésnek ilyen hozadéka is van sajnos, bár hallotam sok olyat (pl. az orvosin), ahol már némelyik kollégistának gyerekük volt... Ők egy szobát kaptak.
És valóban igazad lehet, mert azok a bizonyos 71-es évjáratú osztálytársak, akiknek hamar volt gyerekük, bizony, csak kevesen végeztek felsőfokú tanulmányokat.

Csak hát nem árt ezzel vigyázni, mert az a bizonyos biológiai óra ketyeg ám!:(((
A lányom is attól tartott 36 évesen, hogy ha babát szeretne, gyorsan lépnie kell, ezért elvált attól a férjtől, aki már nem akart bébit, mert elváltként volt neki 3 gyereke. A két unokám így a második férjtől van, aki csak 2 évvel idősebb nála, és nem 17-el...


2020. 05. 07. 13:20

Már ahol... Az angolszász országokban kifejezetten le és kinézik azt, aki ilyesmire vetemedik és nem önnállósul korán. A bátyám lánya 18 éves korában már kivételnek számított az USA-ban, mert a szüleivel élt és nem diákszállón, vagy bérelt lakásban. Úgyhogy amint módja nyílt rá, már költözött is és hárman béreltek egy lakást. Nálunk ez máshogy van, de azért ha van rá lehetőség a mai fiatal is repülne ki, csak hát nincs hova...

Viszont a késői szülés nem a "karrier építés" miatt van. De gondolj bele. Mire egy lány végez az egyetemen 23-24 éves. Elkezd dolgozni, mondjuk 1-2 év mire biztos az állása, és már majd ott van a harminc küszöbén. Karrierről pedig még szó sem esett. Persze most nem a 16 után munkába állókról beszélek, mert ott már huszonévesen, sőt tizenévesen is ott a baba...