Macska topik

Macska topik

2010.10.24. 15:28

Közkívánatra:)

2019.04.18. 20:57

Én úgy gondolom, hogy azért "dagasztanak", sőt, néha tépkednek is, főleg a nőstény macskák, ha valami puha anyagot (pl. frottír törülközőt, bársony heverő huzatot) éreznek a talpacskáik alatt, mert eszükbe jut a bébi kor, mikor ha dagasztották az anyjuk hasát, jobban jött a tej.
Azért is gondolok erre, mert az én kis minden lében kanál, nagyon rafinált (jelenleg egyetlen) macskám tejivás közben is szorgalmasan "körmöcöli" még a konyha kövét is, ahol a tányérkája van. Érzi a tej illatát, és automatikusan beindul nála a dorombolás és dagasztás. 
Szerintem nem is tud az egészről, mit művel...
Volt egy anyamacskám, ha az ölembe vettem, nemcsak dorombolt és dagasztott, hanem "nyáladzott" is az örömérzéstől.
Na, EZT én nem nagyon toleráltam, ezért ilyenkor szépen leraktam az ölemből, és ő meg el se képzelte, miért küldöm el magamtól?
De hát sajnálom, NEM BÍRTAM KI ezt a kellemetlen nyáladzását!:(((

Talán emiatt nem bírom elviselni a kutyákat sem. Meg se próbáltam kapcsolatot teremteni velük, mikor láttam, milyen nyálmagazinok!:(((

 

2019.04.11. 17:46

Szép cica. Amúgy a taposás, vagy dagasztás nekem is hagyott már jól látható jeleket a kezemen, a hasamon és a lábamon. Még farmeren keresztül is, nem beszélve a mezei pólóról... Olyankor úgy néztem ki, mint akit összeszurkáltak, ahogy különben igaz is volt, csak nem tűvel... Hiába na, a kedvencek szeretetének jelei nem mindenkor fájdalommentesek...

2019.04.11. 8:06

Nekünk is volt "ideszegődött" cicánk.
Az egyik egy gyönyörű fehér-szürke tarka kandúr volt (és még azt mondják az "okosok", ilyen színű macska csak nőstény lehet!!! :DDD), az anyamacskánk "férjének" nevezte a kislányunk, ő volt nekünk a CUCUKA!

A többi macskával ellentétben imádta a porszívót! Nem félt a hangjától, ellenkezőleg! Lefeküdt a kefe elé, és addig nem ment el, míg őt is ki nem porszívóztuk! :DDD
A másik egy valószínűleg kidobot keverék cica volt, egy nőstény, félhosszú szőrzettel, bizonyára az anyja fajtiszta lehetett, AKI "félrelépett" egy sima házimacskával, így aztán ő szegény nem kellett. Idekeveredett valahonnét agyon éhezve, és a kislányom adott neki enni. Így itt maradt.
MARCANKA volt a neve, mert akkoriban láttunk egy Pierre Richard filmet, amelyben volt egy pumája a filmsztár hölgynek, azt nevezte így.
Aztán ráillett a cicánkra is, mert ha simogattuk, dorombolt, és dagasztáskor alaposan kimarcangolta a ruhánkat. Csak farmerben bírta ki a gyerek is a Marcanka szeretet-terápiát!
A kölyke EZ volt, már biztos ismered, hoztam régebben is, mert igen szép kandúrka, és a kép is ritka jól sikerült! Na hallod, egy "zenésztől" ilyen perspekrívájú kép?! ;o)

2019.04.10. 16:52

A macskák kiismerhetetlenek. Nekünk volt olyan cicánk, aki öreg korára egyszer csak bejött és ott maradt. Hogy honnan jött el, és miért, senki nem tudta. De volt olyan is, amelyik a saját kölykei elől dezertált tőlünk, az isten tudja hova. De olyan is volt, amelyik békében élt a gyermekeivel, meg más macskával. (Nem beszélve a kutyusokról). 

Úgyhogy megismerni egy macska lelkét soha nem fogod, csak a felszínt....

2019.04.10. 1:24

Lehetséges... Bár a macskák nagy csavargó kalandorok hírével dicsekedhetnek!
Főleg a kandúrjaink voltak képesek napokra eltűnni, aztán mikor előkerültek, majd kiettek a konyhából!
Bizonyára szerelmeskedni voltak, és alaposan kiéhezve szédültek haza a gazdinál lévő koszt-kvártélyukra!;o)
Képtalálat a következőre: „csavargó kandúrok”
https://www.kisalfold.hu/szorakozas/het_ev_utan_karacsonykor_kerult_elo_egy_berlini_kandur/2457511/

"Azonnal megismertem" - mondta a lány, aki a kandúr eltűnésekor 11 éves volt. A macska pedig még csak egy esztendős, amikor egy kerti kiruccanásról nem tért vissza többet.

Azt nem tudni, mi történt Mikóval az elmúlt hét év alatt, valószínűleg mások gondoskodhattak róla vagy akár még be is fogadhatták. Eredeti gazdái viszont valószínűleg reménykedtek abban, hogy a macska egyszer még előkerül, a kosarát és egyéb dolgait ugyanis gondosan őrizték a pincében.

2019.04.08. 20:35

MI lehetett jó? Madár, kérem szépen. Egy pöffeszkedő galamb, vagy rigó, vagy ki tudja. A kiscicák csak próbálkoznak, de a nagyoknak már céljuk van... 

2019.04.06. 23:03

Hát az biztos, hogy szerintem igazándiból a macska nem is tud nevetni, ezért gondoltam manipulációs fotóra...
Azonban félelmet, panaszos síró nyávogást annál inkább tud a macska produkálni.

Nekünk volt a kislányunk játékai között egy kis gumi elefánt, amelynek ha megnyomtuk a hasát, panaszos nyivákoló hangot adott ki.
Annyira élethű könyökmacska hang volt, hogy mikor a kislányom gyanútlanul játszott vele, dögönyözve nyomkodva a hasát, a közelben a szőnyegen fekvő anyamacskánk egyszer csak felállt, és nekiugrott a gyerek nyakának!:(((
Komolyan mondom, megijedtünk, mert teljesen váratlan reakciónak találtuk a támadást az anyamacska részéről...

Pedig így visszagondolva, a macska ösztönszerűen cselekedett, mert élő kölyökmacskának vélte a gumi játékot, és azt hitte, kínozza a kislányunk, és ő csak meg akarta védeni a "könyökmacskának" hitt nyivákoló hangon sípoló kis gumielefántot.

Ja, még csak annyit, hogy igen gyakori a magas fára, esetleg villanyoszlopra felmászott macsekokhoz kihívni a tűzoltóságot, hogy szedjék le, mert felmenni még fel tudott, de lejönni már fél!
Itt éppen a villanyszerelők szedik le az alkalmi "energiatolvajt"!:)))
https://www.youtube.com/watch?v=jxNGmLGQszE

Hogy ennek a macseknak mi lehet olyan jó azon a büdös, olajjal átitatott villanyoszlopon?! Felfoghatatlan!:(((
Kapcsolódó kép
Hihetetlen, milyen attrakciókra képesek az állatok! :(((

2019.04.05. 20:37

Nem, ez nem az, ez egy "fába szorult" kiscica, aki felmászott, de lemászni... Nos az nem megy.. És most be van ijedve, de nagyon...

2019.04.04. 22:39

Én meg számítógépes mahinációra gondoltam...

2019.04.04. 19:59

Inkább kétségbeesett...

2019.04.04. 19:25

Hi-hi-hi, Ha-ha-ha!
Hát ez "állati jó sztory"!!! :DDD

Képtalálat a következőre: „röhögés”

2019.04.04. 19:20

Igen a cicák eléggé feltűnően jelzik, hogy elegük van a szekálásból. Amúgy nekünk is volt egy Marci nevű cicánk, annak ellenére, hogy lánycica volt. Vele is volt kalandunk, mert egyszer egy Márton nevű ismerős jött vendégségbe, aki, nem mellesleg nem kedvelte a macsekokat. Persze a mi cicánk rögtön az ölébe ugrott, mire édesanyám "Marci takarodj!" felkiáltást hallatott, és utána hosszas és kínos magyarázkodás...

2019.04.03. 19:59

Valóban!
Ami egy kutyánál a behódolás vagy a barátságosság jele, az a farokcsóvintás a macskánál már kihívás a harcra.

A kislányomat is arra tanítottam, ha a cicával játszott, hogy vigyázzon, mert ha megunja a macska a szekálást, odavág, azonban erre előre figyelmeztet a farka csapkodásával, hogy "Most már ELÉG legyen a játékból!"

https://www.youtube.com/watch?v=hr698h4GA8A
Összehasonlítás a kutya és a macska viselkedése között

A macska szemét és pofavágását is ajánlatos figyelni:
https://www.youtube.com/watch?v=QjzUK_1qmck
Sanyi a macska

/Bocs az utolsó mondatért!:(((/

 

2019.04.02. 21:59

Hát a farok csóválásánál valóban így van...

2019.04.02. 1:55

Képtalálat a következőre: „kutya-macska barátság”
:))))

A kutya és a macska tragédiája abból adódik, hogy pontosan ellentétes a "testbeszédük"!:((((
2019.04.01. 20:06

Jöttem és köszönöm a szép szavakat...:0)

2019.04.01. 11:25

Remélem, kedves fehérfejű "Micimackó", ma tényleg megjelensz! :)))

Kapcsolódó kép

Sajnos a képen nincs macsek, de a tigris azért hiába a legnagyobb macskaféle, mégis a legkisebb képviselőjéről van rendszertanilag - macskafélék családja! - besorolva, nem igaz?

Helyette hoztam egy picinyke cicát:
Kapcsolódó kép
Kölyök maine coon

2019.03.27. 21:33

Bocsi, de legközelebb csak hétfőn fogok benézni. "Dógom van" (Micimackó)

2019.03.27. 1:01

Csak nem azt akarod mondani, hogy a muslicákkal gyógyszerkísérleteket lehet végezni?!
Kislányom gyerekkori szólásával élve:
"Najátilyeeet"!:(((

Az állatkísérletekről az a véleményem, hogy szerintem a kísérletező tudósoknak éppen hogy nem az volt a célja, hogy a halálba küldjék a kísérleti állatokat, hanem sokkal inkább annak szorítottak, hogy életben maradjanak, momentán meggyógyuljanak, mert ez akkor bizony a gyógyszer  hatásosságát, azaz a kísérlet SIKERÉT hozta volna.
Biztos vannak még a múltból is erre példák.
És minden esetet, amely a kísérleti állat pusztulásával végződött, KUDARCNAK élték meg, mert kezdhették az egészet előlről, valamilyen szükséges változtatással, pl. a kísérletezett gyógyszer összetételén.

Lajka kutya esete teljesen MÁS volt, mint olvashattuk, ott a másik nagyhatalom MEGELŐZÉSE volt a cél, amiatt kellett szegénynek elusztiulnia, hogy rosszul volt előkészítve a projekt, nem végezték el a legelemibb előtanulmányokat, próbákat sem a biztonság érdekében.

Nem tudom, így volt-e, de szerintem kihasználták, hogy csak egy oktalan állat, s nem ember, aki dönthet arról, vállalja-e a kockázatot, vagy sem? Hanem csak prucsti, és már fenn is volt!:(((

Az az átkozott politika! Méghogy hidegháború?! Inkább "szívtelen" rivalizálás!
Manapság viszont, miént Te is írtad, gépeket (szondák, stb.) küldenek állatok, de főleg az ember küldése előtt.


2019.03.26. 17:11

Egyes gyógyszerek és terápiák szaporodásra és genetikai torzulásokra való hatását vizsgálják. És hónapok alatt megvan az első eredmény... Amúgy sajnos nincs igazad, bár lenne, de bizony régebben, de lehet, még most is, a kisérleti állatról pontosan tudják, hogy el fog pusztulni... Ma már ez valószínűleg ritkább, de régen ez mindennapos volt