A Fidesz kitiltaná a nyilvánosságot a testületi ülésekről?

A Fidesz kitiltaná a nyilvánosságot a testületi ülésekről?

2010. 10. 22. 13:38

Kálmán és Pócsföldi képviselő urak "sejtése" szerint legközelebb nem lehet ennyire szabadon fotózni a nyílt testületi ülésen.

2010. 10. 23. 16:19

Miért is ne lehessen nyilvánosan fotózni, vagy fevételt készíteni? Talán félnek valamitől????

Ez eddíg így müködött!!!! Mondom eddíg,és nem tovább!

Remélem polgámesterasszony állja a szavát és a testületi ülések nyílvánosak

lesznek,így mindenki aki a 9 fideszesre szavazott megismeri Őket!

Élükön KS-ral!!!Határozatlan

Üdv.

Pikó János

2010. 10. 23. 14:00

Sajnálatos az, hogy Orbán Viktor az esztergomi képviselőknek nem tette kötelező olvasmánnyá! De itt a lehetőség, hogy tanulmányozzák.

 


A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata


„Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.

A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.

A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik.

Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák a saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.


Magyar Országgyűlés, 2010

2010. 10. 23. 10:10

De ilyen nincs. Vagy behoznak őrző-védőket és kirángatnak titeket, mint pár éve Csomort? Én még olyat nem láttam, hogy egy fotós nem mehetett volna bárhová egy nyilvános rendezvényen.

2010. 10. 23. 7:00

A következő testületi ülés 2010.okt.26-án lesz?

Hány órakor?

Kivetítő is lesz a Széchenyi téren?

Aki tudja írja be,hogy tudjunk róla és ott lehessünk!

Köszönöm!

2010. 10. 23. 2:08

Steindl tökéletesen megerősítette az esztergomiak feltételezését abban is, hogy az előző testület fideszes képviselőinek  fogalma sem volt arról, hogy miről szavaznak. Helyben is elég volt nekik kiosztani az  anyagot, mert a polgármester mindíg megmondta szavazás előtt, hogy ő támogatja-e. Annyit kellett nekik csak tudni, hogy  mikor melyik  gombot kell megnyomni. Azonban ezt sem voltak képesek mindíg megjegyezni, mert némelyikükkel  így is előfordult, hogy rossz gombot nyomtak  és ebből lett is galiba. Most  azzal kellett mindannyiuknak szembesülni, hogy ismerniük kellett volna az előterjesztés tartalmát, segítséget csupán a gomb nyomogatására kaphattak.

2010. 10. 22. 20:33

 

Kálmán Sándor a Hellben volt tanár, majd az iskola kollégiumát vezette. Életének egyik nehéz szakasza következett akkor, amikor a megye bezárta a Hell-t, ill. összevonta - az akkor még szintén megyei fenntartásba működő - Bottyán iskolával. Akkor még - okkal és joggal - védte az iskola érdekeit, az összevonás megakadályozása, pedagógusok elbocsátása érdekében.

Aztán valahogy nagyot fordult a kocka. A politikai pályát választotta, a megyei fenntartásban működő dorogi gimnáziumban helyezkedett el, és a mai napig ott tanít. Úgy tűnik, hogy alapos átalakuláson ment át, mióta politikai pályára lépett. Egy pedagógus, aki átélt már értelmetlen intézmény megszüntetést, átszervezést, pedagógusok elbocsátását, milyen bőszen támogatta esztergomi intézmények megszüntetését, pedagógusok elbocsátását. Nem szólalt meg egyszer sem benne a lelkiismeret? Sajnos nem. A „nagy vezető" szava szent volt, hiszen politikai karrierjét neki köszönhette. Minden más érdek háttérbe szorult számára. Nagyon érvényes rá az a mondás, hogy a „szék határozza meg a tudatot." Ebből a szerepből mára már képtelen kitörni. Ennek egyértelmű jelét adta az utóbbi időben. Egy ilyen képviselőnek jobb lenne inkább lemondania.

2010. 10. 22. 19:02

Nyugi! A pedagógus társadalom szerénynek és békésnek látszik, de ha Kálmánnak egyszer úgy alakul a sorsa, hogy abból kell éljen amihez ért, akkor reméljük lesz majd néhány  kellemetlen pillanata a mostani gerincesnek nem mondható húzásai miatt. Majd elfelejtem. Tényleg olyan gázos az udvara ? Gyakorolhatna otthon egy kicsit, mint afféle jó paraszt.Talán még pályát is módosíthatna. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyszer még viszontlátjuk a Zöld Felület munkatársaként is :-)

 

2010. 10. 22. 17:14

Kálmánról hallottam, hogy az egyik Istvános kollégája fegyelmi vizsgálatán, mint kihallgató tiszt odavetette, hogy nem akadt az Istvánban egyetlen okos ember. Ugyebár ez azt jelenti, hogy nála az okos ember egyenlő a seggnyalóval. A nyali-falit várta volna el az Istvánosoktól, és ez egy tanár.

2010. 10. 22. 16:58

Engem az is nagyon zavart, hogy ez a Zoltai gyerek mint egy kocsmatöltelék az asztalra könyökölve beszélt ahhoz a Tétényi Évához, aki közel 2/3-os többséggel Esztergom városának polgármestere.

Nyilvánvaló lett számomra most már teljes bizonyossággal, hogy az összes előterjesztés m1s - számomra már csak m0s - személyes előterjesztése volt. Ez abból derült ki, hogy ennek a Steindl gyereknek halvány fogalma sem volt arról, hogy mi van az előterjesztésekben és ahányszor csak megszólalt állandóan m0s-t figyelte, hogy vajon jót mond-e.

2010. 10. 22. 16:29

Valaki mondta, hogy azt érdemes lenne lefotózni, ahogy a Kálmán udvarán áll a sok szemét...

2010. 10. 22. 16:25

Ez a kálmán sándor tanár bár Én kétlem. Hiszen egyike volt a SZENT ISTVÁN bezárásában ténykedő képviselőknek. Nagyon szégyellem, hogy ez képviseli a Mi Körzetünket. De remélem nem sokáig.

2010. 10. 22. 15:37

Ez a Kálmán, Pócsföldi, Steindl, Petróczy szánalmas.

- Felosztották Meggyesék a szerepeket, ők nekik kell tűzbe menni, aljasnak lenni…Ezek a gyenge emberek, azt hiszik ezzel valakik lettek!

- Bizony lettek, Esztergom legutáltabbjai!...

 

Ez a Kálmán Sándor még ráadásul buta is (elnézést: gyenge képességű), képviselőség helyett inkább az udvarán rakna rendet!...

Riadó

2010. 10. 22. 15:31

Hát akkor (ha még nincs) szerezz be egy puskamikrofont is! Támogatom.

2010. 10. 22. 15:27

Üdv!

 

Én csináltam a videót. Arról viszont szó sem volt, hogy direktben kitiltanák a nyilvánosságot, ezt a videón Kálmán Sándor is mondja:

-Zárt ülés lesz?

-Nem.

Nekik szerintem az fáj, hogy valaki beáll a hátuk mögé kamerával, és veszik a sugdolózást, esetleg az indulatosabb megnyulvánulásaikat. Gondolom a vendégek majd nem mehetnek közel hozzájuk, a terem végében lesz mindenki.

2010. 10. 22. 14:56

Ha jól tudom ez az "ember" volt, aki a Hell bezárása összevonása ellen keményen dolgozott. Akkor úgy tűnt kemény gyerek. M1-esnek sem tetszett a ténykedése. Esztergomi iskola nem is vehette fel, ezért került a dorogi gimibe. Belépett a Fideszbe hogy könnyebben menjenek a dolgai. Az István gimi hercehurcája idején már kimutatta a foga fehérjét. Amiért annak idején küzdött, arra adta az áldását ténykedésével. Sokat veszíthet! Pénzügyileg. A város és kertváros nem, azt amit eddig csinált, bárki jobban is tudná.

2010. 10. 22. 14:54

Én nem vagyok az a rejtettkamerás fazon. Rendes kamerám is csak használatba' van, rejtett meg sehogy. A titkos felvételekben sem hiszek. A nyilvánosság erejében hiszek(?) bízom(?) és nem akarok olyan fegyvereket használni, mint azok, akik ellen szót emelek.

De jó terv. Csináld meg! Sok sikert!

2010. 10. 22. 14:28

Pócsföldiről olvastam,hogy ő a "hidegkonyhás",de ki az a Kálmán?

Szakmája,munkahelye?

2010. 10. 22. 14:14

Hi webkettes forradalmár!

Szerintem nem jól látod. Szerintem a "sárkány ellen sárkányfű" elv alapján mindenkit a saját fegyverével kell legyőzni. Remélem a fidesz hatalomra kerülése "az öszödi beszéd" mindenkinek megvan! Bevált, fidesz által elfogadott módszer, a gonosz ellen, a titkos felvétel. Ennek kidolgozott módszere is van: elkapsz valami kompromittálót, amiről persze az érintett nem sejti, hogy nekünk meg van. Nem hozod nyilvánosságra rögtön, hanem ügyes riporterrel behúzod a csőbe. Kimodatod az érintettel a kompromittáló anyag tartalmának elitélését, majd leadod a ripotot, bevágva alá ahogy saját magát hazuttolja meg. Dupla bukás. Ennyi.

Nem nagy okosság ez sem, fidesz találta ki mint a kaya ibrahim módszert is.

2010. 10. 22. 13:48

szerintem:

http://putritours.blog.hu/2010/10/22/a_webkettes_forradalmar

Nem sok minden mást tudok hozzátenni, ha nem engedik a kamerákat, akkor demonstrálni kell! Nem lehet mindig zárt ülést tartani, ki kell harcolni a nyilvánosságot!!!

2010. 10. 22. 13:45

EZ ÖMAGÁÉRT BESZÉL!

EZ A FASZI A DIKTATÚRÁRA KÉSZÜL! A RÉGI, ZÁRT AJTÓK MÖGÖTTI GOMBNYOMKODÁSRA!   

 

EZ AZ EMBER "MEGKIRÁLYOSODOTT"

 

TEGYÉK KÖZZÉ MINDEN MÉDIÁBAN A KIRÁLYKODÁS ÉLŐ PÉLDÁJÁT!!!!!

A TESTÜLETI ÜLÉS NYILVÁNOS! NEM LEHET A KULISSZÁK MÖGÖTT SZEMÉTKEDNI AZ EMBEREKKEL, A VÁLASZTÓKKAL SZEMBEN!

JOGA VAN MINDENKINEK TUDNI, HALLANI, HOGY MELYIK KÉPVISELŐ HOGYAN KÉPVISELI A VÁLASZTÓIT, HOGYAN CSAPJA ARCUL ŐKET!