Esztergom SZÉGYENLETES napja!

Esztergom SZÉGYENLETES napja!

2010. 10. 21.

2010. október hó 21. napja úgy vonul be Esztergom történeti lapjaiba, hogy Meggyes Tamás és csapata ország-világ előtt lejáratta a demokráciát, az önkormányzatiság elvét, fittyet hánytak az esztergomi polgárok akaratára, és lejáratták a kormányzó pártot, a Fideszt.

 

Ki fogja megállítani Meggyest???

 

Orbán Viktor?

egy orvos?

a rendőrség?

 

az esztergomi polgárok?

2010. 10. 24.

Oly mindegy, kicsoda!

Láthatóan nem szereti az esztergomiakat, és ez még hagyján, de LE IS NÉZI ŐKET onnét az árnyékból, ahova bújt, és időnként kicsap rájuk, mint a tengeri muréna...

GUSZTUSTALAN!

Ha meg van valami kötődése a városhoz, még gusztustalanabb!

Madár se piszkít a fészkébe! Nyelvöltés

 

  

2010. 10. 24.

És mi van az utolsó ponttal:

"az esztergomi polgárok"...

 

EDDIG nekik a megállítás kissé félresikeredett, a GÓLEM homlokába maradt a GOLYÓ! ...

Azt kellene eldobni a poklok fenekére! (Gyűrűk ura...)

NINCS KÖZTETEK EGY HOBBIT??? Határozatlan

 

Eredeti méret

2010. 10. 24.

Á, ő most szegény Éva blogján tobzódik...

2010. 10. 24.

Megkérnélek titeket, hogy ne fessétek a falra, mert megjelenik.

2010. 10. 24.

Áááá, nem hiszem, hogy PL! Túl rövidek a hozzászólásai Kacsintás

laxmi

2010. 10. 24.

Meggyes és Bayer az ECHO tv- n most.

2010. 10. 24.

Ki állítja meg M1est?

  • OV biztosan nem, elég arcpirító összeget tett be a Fidesz kaszzába( helyét biztosítván a parlamentbe), ami most szép lassan kiderül. Látható a város pénzügyi helyzetén. Hol van a hiányzó több mint 20 Mrd forint, mire költötte a város? OV-nak a leg kényelmesebb, ha Tompi saját magát törli a rendszerből.
  • Rendőrség? Mentelmi jog bunkerébe bújva tudja biztonságban van. A rendőrség nem mer hozzá nyúlni, az összekötteései jól működnek (nem véletlenül lett a nemzebiztonsági bizottság tagja). A mentelmi bizottság sem adja ki a kétharmad  biztosítása miatt.
  • Orvos? Bár pszichopata, orvosai -ha vannak- és ismerősei tanácsát figyelmen kívül hagyja. Képtelen más véleményét elfogadni. Antiszociális.

2010. 10. 24.

Én !!! Én !!!!  Hadd tegyen fel az első kérdést !!!!

 

 

ÉLŐLÉNY ?

2010. 10. 24.

Üdv!

Úgy látszik a helyzet fokozódik.Kacsintás

Beindultak a "webkettes ellenforradalmárok" is. Nekem egyes hozzászólások stílusából úgy tűnik, hogy pár ember az iwiwen megszokott módszert alkalmazza.

Vagyis egy-két famulus mindenhova beregel, lehetőleg több néven és hinti az igét.

pl. Capthca=Petrovics L.???Zavarban van

 

Iridium

2010. 10. 24.

"A képviselő-testület a működésének részletes szabályait a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletében határozza meg."

 

Ott pedig az áll, hogy mindezt írásban kell megtennie, erről volt a vita. Vagyis a korábbi képviselők a saját maguk által hozott szmsz-t akarták figyelmen kívül hagyni. Persze nem vagyok jogász, de ez így elég érdekes, mondhatni a szabályok rugalmas (,meggyesi') értelmezése.

Tehát gond egy szál sem volt az összehívással egy percig sem, az ötv-t nem vonta kétségbe senki, csak a saját szmsz-ük alkalmazását nem akarták elfogadni.

Mondjuk én is felülírom a szabályaimat néha, amikor megfogadom, hogy nem eszek több csokit, és mégis. Csak ez előbbinek talán kicsit komolyabbnak kéne lennie.

Törölt felhasználó

2010. 10. 24.

Ha akarjátok végigmehetünk részletesen a Jegyző jogi bakijain, de a legmulatságosabb számomra a Képviselő-testület összehívásának jogi anomáliája volt az ülés végén... :-/

Szerencsétlen ült mint a fosógalamb - látszott, hogy totál fogalma sincs róla, hogy most mi van....

 

Egy. Meggyesnek ebben igaza volt, még ha nem is tudta konkrét jogszabály-hivatkozásokkal alátámasztani mondanivalóját - ez lett volna a jegyző dolga (valamint, hogy ha már közigazgatásban, önkormányzati megbizatásban dolgozik, gyak. paragrafusonként ismerje az Ötv. vonatkozó rendeleteit).

 

9. § (1) Az önkormányzat jogi személy. Az önkormányzati feladat- és hatáskörök a képviselő-testületet illetik meg. A képviselő-testületet a polgármester képviseli.

12.§ (1) Az ülést össze kell hívni a települési képviselők egynegyedének vagy a képviselő-testület bizottságának az indítványára.

18. § (1) A képviselő-testület a működésének részletes szabályait a szervezeti és működési szabályzatról szóló rendeletében határozza meg.

 

Jogi személy indítványt tehet: írásban, szóban, elektronikus úton.

Törölt felhasználó

2010. 10. 24.

Huhhh.. megnéztem az első "Testületi-üléseteket"....

 

A Jegyzőről inkább jót vagy semmit - én maradok ez utóbbinál.... :-/

Akkora a zűrzavar nála, hogy nem csodálkozom a kialakult helyzeten...

 

A polgármester-asszony megjegyzései kifejezetten unszimpatikusak - ellenségesek...

 

Az alpolgármesterek kérdéséval kapcsolatban: az Ötv asszem 34.§-a lehetőséget ad több alpolgármester megválasztására is - azaz létrejöhet egy win-win megállapodás: Fideszes jelölt, és T. É jelöltje is.

 

36.§ (elnézést ha rosszul emlékszem) - úgy írja, hogy az alpolgármestereket a testület "választhatja"...azaz nem mulasztásos törvénysértés ennek elmaradása.... - bár ez jogértelmezési kérdés.

 

Visszatérve a Jegyző Úrra: Ötv. §34. (v. 36.?) meghatározza, hogy a Jegyzőt is a Képviselő-testület nevezi ki határozatlan időre. Ez az újjáalakult testület alakuló ülésén elmaradt??? - vagy most mi a Jegyző jogállása???? - ez inkább érthető múlasztásos törvénysértésként...

 

A tetsületi ülések előterjesztéseinek, jkv.-inek nyílvánosságának biztosítása: az előterjesztések, ill. napirendi pontok számos dokumentuma az önkormányzat honlapjáról nem elérhető... :-/

 

Az esztergomiak meg megdöbbentőek.... :-o

Tényleg egy olyan embert választottak be a Testületbe, aki annyira sincs tisztában a napi eseményekkel, hogy Kolontárt Kolompárnak hiszi.... :-o

Az én 6 éves kisfiam is ennyire azért rendelkezik világismerettel..... :-o, minden 100emberből 99 azért ilyenekkel tisztában van....

 

 

 

Az említett képviselő úrnak küldeném:

http://www.youtube.com/watch?v=DycyQvrOQ-4

 

 

2010. 10. 24.

Illetve ült.

2010. 10. 24.

Igen ,ezzel én is egyetértek,de a jó szakember(ügyvéd)ezen a pályán már félig gazember.De olyan mint az angolna.Kisiklik a rá nézve kellemetlen dolgok elől.De valóban,Tétényi Éva sokszor kikérte a véleményét-Szerintem nem véletlenül-és hagyta főni egy kicsit a saját levében.Gondolom azt is észre vettétek,hogy a tompika,hogyan próbálta jobb belátásra téríteni.Szinte óvta őt!Mindenesetre szar dolog,ha a nagy havernak kell ellentmondani.Hátha visszajön?!

2010. 10. 24.

amit eddig csak sejtettem, hogy jó szakember.

Vajon miért tartott ilyen hosszú ideig, hogy szakmaisága kiemelkedjen? Ha marad a lejárt szavatosságú polgárinas, még várhattunk volna? Bíztató elismerésedhez még kérnék egy kis szünetet!

2010. 10. 24.

Szerintem is jó szakember a jegyző, de talán ő sem készült fel ilyen helyzetre, hogy vele szemben ül egy 10 fős üveges tekintetű képviselő, és nem akarják meghallani a törvényességi aggályokat, akadályokat.

 

A "többség" ragaszkodott az általuk felállított forgatókönyvhöz. Ugye a jegyző sem mondhatja azt, "Önök hülyék" ( habár nemrég hallhattunk ilyen esetről - nem a jegyző Úrtól ), értsék már meg amit mondtam.

2010. 10. 23.

Én nem tartozom a jegyző hivei közé, de a rend kedvéért el kell ismernem, hogy ezen az estén a jegyző igazolta azt, amit eddig csak sejtettem, hogy jó szakember.

2010. 10. 23.

És mégegy gondolat mára !

 

Érdekes volt látni, hogy a testületi ülésen a vén rókák ( akik korában is képviselők, alpolg vagy polg ) volt milyen jól tudtak lapítani, és hagyták, hogy a fiatalok hülyét csináljanak magukból.  De hát ehhez ők is kellettek. Kíváncsi lennék a Bazsira, hogyha megnézi a magánszámát, azt rendben találja-e, vagy megvakarja a fejét és azt mondja: de nagy barom voltam...

De aki ismeri az M.T. rendszerét, Bazsi a Dani és a többiek is csak darabárúk. Ha már nem kell, vagy rosszat szól már repül is......

 

A nyilvános testületi ülés közvetítéshez még egy kis adalék:

 

Látom lelki szemeim előtt: érkeznek piros- fehér zászlókkal a Széchenyi tére a szurkolók, akik  hatalamas kivetítőn néznék a mérkőzést ( ülést ) , és mint a foci VB idején, biztosítanám a megfelelő mennyiségű, hideg  sört. Az ötperces szünetekben (amit az iratok keresésére kérnek ) csinos lányok léphetnének fel a főtéren felállított színpadon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010. 10. 23.

Nekem különben tetszett, és szégyeltem magam, mint Esztergomi polgár. Tetszett amikor kicsi balázs a saját előterjesztésük helyett felolvasta Tétényi Éva módosító indítványát. Tetszett, hogy mindig szünetet kért. Gondolom, hogy konzultáljon a gazdival. Tetszett, hogy szerinte elegendő idő állt Tétényi Évának az előterjesztések átnézésére, és átnézetésére, viszont nekik halvány ibolyájuk sem volt róla. Ezért dadoghatott és zavarodott bele a mondandójába. Tetszett, hogy megszavazták a NAGY SEMMIT' A többi fartisztító pedig nyomta a gombot rendületlenül. Bár egy emberke talán nekiállt gondolkodni (majd megnézheti magát: hogy mit kap a gazditól), és legalább tartózkodott, vagy néha "kiszavazott" a sorból (szolgai sorból). De ugyanrzért a Tragikomikus ülésért szégyelltem is magam a jó pár "vidéki" érdeklődő előtt.

És ne feledjük: vannak még narancs-hájoggal megáldott (megvert) emberek is. Volt a téren is. Sajnálták hogy a "csürhe" hangoskodásai miatt nem halhatták a fideszesek (okos, lélekemelő, az együttműködést prezentáló) válaszait. Ezen megsértődtek, és elvonultak (na meg kezdődött az értelmiségi rétegműsor: a barátok közt).

Ami viszont érthetetlen számomra: 12 évig nem volt baj a polgármesteri jogkörökkel, most hirtelen túlzottnak találták, és helytelen gyakorlatnak! Tessék már mondani, azért mert önök (sok egyéb mellett) gyenge értelműek -ez fideszes követelmény lehet-, azt hiszik a város lakói is azok? Azt hiszik nem tudjuk mire megy ki a játék. Még akkor is ha a Debreceni szupermen -Kósza Lajos- is önök mellett tette le a voksát (mennyiért)?! Mikor tünnek már el? Mire várnak? Állandó lesz a több tucatnyi rendőr? Ennyire fálnek? Miért? Négy évig rettegni akarnak? Akkorát tudnak kaszálni, hogy még így is megéri? Apropó önöknek NINCS mentelmi joga. És ha hülyegyerek módra besézálnak a gazdijuk erdejébe: önöket lecsukják, tompikát nem. MEGÉRI??

2010. 10. 23.

 

Tisztelt Esztergomiak !

 

Nem is tudjátok, milyen hatalmas nagy szellemi potenciállal rendelkeztek, most döbbentem rá én is!!!!!

Egy csapásra el tudjátok tüntetni a teljes adósságállomány és egy másik csapásra országos hírűvé, úgymond celebekké is válhattok.

 

Mit kell ezért tennetek ????  Tulajdonképpen már semmit, csak a meglévőt nem hagyni elsikkadni !!!

 

Ha kíváncsiak vagytok rá miképpen, hát én elmondom.

 

Olvastam minap az egyik újságot, hogy szegény Mónikának felmondtak, nem lesz többet Maunika- show.  Fel lehetne használni a jól bevált összeköttetéseket, és új színes programelemként, főműsoridőben lehetne vetíttetni (jó pénzért !!!!!) a képviselőtestületi üléseket. Jót mulathatna rajta az ország. Gondoltam volna arra, hogy a mostani 2,5 órás ülést ( bocsánat műsort ) fél órás etapokra bontva hétfőtől- péntekig bezárólag.  Ma végignéztem, és kijelenthetem, hogy megállná a helyét.

A fidesz képviselőtestület vitte a prímet, akik képtelenek megérteni a polgármester asszony és a jegyző szavait.

 

Nem képesek megérteni, hogy amíg nincs hatályos szmsz, nincsenek bizottságok, addig a bizottságokra testáló döntések sem lehetnek jogszabályszerűek. Nem értem, hogy hogyan gondolják azt, hogyha később lép hatályba az szmsz,  az a korábbi ( azaz a mostani ) döntéseikre visszamenőlegesen érvényes lesz. Hülyeség,  és ott ültek, teljes mellszélességgel, és ország- világ láthatta, hogy halvány - lila fingjuk sincs a jogszabályokkal, az érvényességről, hatálybalépésről stb.

Kicsit sajnáltam a Bazsit, őt mint egy faltörőkost előretolták, de látható volt, hogy tapasztalata, felkészültsége egyenlő a nullával, csak a volt főnökének akar megfelelni.

 

Összegzésként: személy szerint nár várom a következő testületi ülést, őszintén szólva többet ér egy magyar focimeccsnél, ezen is lehet izgulni ( az előterjesztő a saját iratát olvassa fel vagy nem ) , és bosszankodni mikor vétenek öngólt.

 

Az alakuló és a 21- i ülést követően az eredményjelzőn  ez áll:  tizek tanácsa :  polgármester

0                     2

 

És még annyit buzdításként:  Hajrá Magyarország, Hajrá Esztergom.