ÖSSZEFOGÁS EGY DEMOKRATIKUS ESZTERGOMÉRT

ÖSSZEFOGÁS EGY DEMOKRATIKUS ESZTERGOMÉRT

2010. 10. 20. 23:55

ÖSSZEFOGÁS EGY DEMOKRATIKUS ESZTERGOMÉRT

Legyen ez itt a pártok felett álló összefogás helyszíne, ahol a még kétkedő embereket próbáljuk, szigorúan észérvekkel meggyőzni Meggyes és csapata alkalmatlanságáról és megpróbáljuk meggyőzni Tétényi Éva alkalmasságáról. Legyen ez a blog mentes mindenféle szitoktól, rosszindulattól, pártszimpátiától, mivel ezeknek vajmi kevés köze van a célunk megvalósításához és az Önkormányzathoz. Gondolom sokunknak vannak sérelmei Meggyessel szemben, mély, begyógyíthatatlan sebek, amik felhatalmazást adhatnának a legdurvább fellépésre is. Ennek ellenére nagyon fontos, ne hagyjuk, hogy az indulatok vezéreljenek minket! Mert akkor egyrészt, a külső, laikus szemlélő számára, nem sokban különbözünk tőlük (természetesen akkor is különbözünk, mivel mi csak a reakció vagyunk, ami ugyan nem adhat felmentést), másrészt megfélemlíthetjük a kevésbé heves vérmérsékletűeket, akik el sem tudják képzelni Meggyes gonoszságát. Kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a választópolgárok kirekesztő, becsmérlő, lebecslő minősítésétől, főleg ha ez csak a szavazati orientációja miatt van. (Meg is szeretném kérni a moderátort, hogy ezen a blogon belül sokkal szigorúbb szűrésszintet alkalmazzon, leginkább a bérbloggerek, uszítók, szándékos tényferdítőkkel szemben, hogy aki idelátogat, tudja végigolvasni gyomorforgás nélkül) Meg kell tudjuk érteni azokat is, akik Meggyesre szavaztak. Aki nem látja a város anyagi helyzetét, nem járatos a pénzügyekben és nem találkozott még Meggyes kegyetlenségével, láthatja úgy, hogy jó polgármester. Ne akarjunk mindenkit azonnal meggyőzni, az emberek félnek, nem merik elmondani a véleményüket, ez most is látszódott a közvélemény kutatások tükrében.
Már most elnézést kérek Meggyes Tamás szavazóbázisától, az eddigi és a további véleményekért, ami esetleg sértheti Őnöket az önérzetükben, próbáljuk maximálisan tiszteletben tartani az érzéseiket. Mi is csak annyit szeretnénk kérni, hogy próbálják Önök is tiszteletben tartani a mi érvrendszerünket, ne intézzék el egy kézlegyintéssel, Meggyes lejárt lemeze szerint, hogy minden amit mondunk része, egy kommunista karaktergyilkosságnak. Nem igaz!
Kedves ÖSSZEFOGÁS, ha valaki ezek után is Meggyesékre akar majd szavazni, akkor az csak a mi hibánk!! Nem tudtuk elérni és megszólítani a társadalom minden rétegét és nem tudtuk objektíven megmutatni számára a valós helyzetet. Azt hiszem a jelenlegi helyzet, a képviselők és Meggyes magatartása, semmilyen agyafúrt, fondorlatos magyarázkodással sem védhető. Holnap meg kell kérdezni a képviselőktől, hogy valóban úgy érzik arra kaptak-e társadalmi felhatalmazást, hogy a dilettáns, megalomán, koncepció szinten elhibázott, veszteséges, túlárazott, működésképtelen beruházások miatt, több generációra eladósodott, fizetésképtelen város legfontosabb feladata: a várost ebbe a helyzetbe kényszerítő, leszavazott vezető zsebének teletömése? Városi duplafinanszírozás, gépjármű biztosítása a tisztességes képviselői juttatásai felett?? Erre kell a rendkívüli testületi ülés?? Ez egyszerűen hazaárulás!
Segítsük Tétényi Évát, mindenki ahogy tudja, társadalmi munkával, pénzzel, szervezéssel, kapcsolatokkal, jó szóval! Segítsük a képviselőket is, érezzék, hogy mi tudjuk, mi tisztában vagyunk az Ő vívódásaikkal, a kényszerhelyzetükkel, hagyjunk nekik helyet az esetleges visszaforduláshoz! Nekünk mindenkire szükségünk van, igen még Meggyes Tamásra is, miután letöltötte a büntetését.
Kedves ÖSSZEFOGÁS, éljünk úgy, hogy mindenkinek kellemes érzés legyen az ÖSSZEFOGÁS-hoz tartozni, bátorítsunk mindenkit, gondolkodjunk pozitívan, legyünk befogadóak bármennyire is nehéz néha! Rajtunk múlik, hogy Esztergom lesz-e Magyarországon a demokrácia egyik szigete a következő évekre vagy hagyjuk elveszni.
justiceforall

 

 

2010. 11. 08. 19:49

Murphy

2010. 11. 08. 19:48

 

 

Soha ne vitatkozz hülyével, mert a többiek még összetévesztenek vele.

2010. 11. 08. 17:52

A vegere csak talaltunk egy kozos pontot. A befolyasotok tenyleg egyenlo a nullaval. Szornyen szigoru dolog ez a demokracias jatek. Na nem baj majd csinaltok forradalmat. Fel ora mulva mar nem csak a politikai nezeteket, hanem a kis es nagybetuket is keveritek. A tablettas marmonostol elvtarsak.

2010. 11. 08. 17:22

Csapódik? Inkább fogalmazzunk úgy, hova akarnak betolni!

 

Már ezzel kapcsolatban megnyilatkoztam régebben:

„Társaságunk már 2002-ben is megjelent az önkormányzati választásokon, igaz akkor egy más civil szövetséghez csatlakozva. Annak az összefogásnak Szak-Civil Szövetség volt a neve. Olyan helyi patináns szervetekkel indultunk együtt, mint a Közéleti Szövetség és a Széchenyi Társaság. Mi mindig a szövetségek nevét toltuk előtérbe és belülről, a szövetségen belül, demokratikus úton próbáltuk elfogadtatni a véleményünket. Nekünk az a fontos, hogy több szervezet összefogásával tudjunk eredményeket elérni. Szerintem egyesével, elkülönülve nem érhetünk célt.”

„Véleményem szerint a 2002-es sikertelen választás és a külső pártpolitikai megosztottság gyengítette meg a Szak-Civil Szövetséget. A 2002-es önkormányzati választás során a pártpolitika betette lábát a civil szervezetek világába. Amint ez megtörtént, többé nem lehetett teljes egységet kialakítani a szervezetek között. Több egyesület külön utat választott, vagy párthoz csatlakozva indult a választásokon. Vagyis lettek balos civilek, és lettek jobbos civilek. 2002 előtt külön-külön indultak civil szervezetek és mégis szép eredményeket értek el a választásokon. Nézzük meg milyen összetételű volt 2002 előtt az esztergomi önkormányzat, láthatjuk milyen arányban voltak jelen függetlenek és civil szervezetek képviselői. Arra senki nem számított a 2002-es önkormányzati választásokon, hogy ilyen szinten fog megjelenni a pártpolitikai túlsúly. Ráadásul teljesen kiszorult a szakmai civil vélemény a döntéshozásból. Ma már szinte teljesen esélytelen az, aki függetlenként indul egy helyhatósági választáson. 2002 óta a választók kevésbé nézik meg, hogy kire adják le szavazatukat, sokuknak elsősorban a párt színe a fontos. Ennek megvolt az eredménye, sokan kiábrándultak és kivonultak erről az átpolitizált területről is. Nézzük meg, hova tűntek ezek a kiváló szervezetek? Hova tűntek a köztiszteletben álló és szakmailag elismert személyek? Azt láthatjuk, hogy igencsak háttérbe szorultak, vagy behódoltak az aktuális párthatalomnak. Persze ez annak köszönhető, hogy Magyarországon kétpólusú átpolitizált helyzet alakult ki. Civil szervezetként két választásod van: vagy együttműködsz valamelyik párttal, vagy csak vegetálsz. 2002-től a civil szervezetekre elkezdtek jobbos, vagy balos jelzőket ragasztani, valahová mindenféleképpen be akarnak szorítani. Azt akarják, hogy valahova tartozz. Azt el sem tudják képzelni, hogy te ne tartozz politikai párthoz. Pedig a civilségnek ez lenne a lényege: függetlennek maradni, a saját meggyőződésed és nem mások parancsai szerint működni, részt venni a közéleti vitákban.”

Rá kellett jönnünk arra, hogy csak úgy tudjuk a szakmai véleményünket megjeleníteni városi szinten, ha részt veszünk az önkormányzati választásokon. Mivel a pártpolitika teljesen szétzilálta, kiszorította a civil szférát és a befolyásunk szinte egyenlő lett a nullával, így nem volt más választásunk. Én egyébként sokkal hasznosabbnak tartanám, ha a pártpolitika nem jelenne meg ilyen fölényben az önkormányzati szinten. A városvezetésnek nem pártérdekeket kell kiszolgálnia, hanem Esztergom érdekeit kell előtérbe helyeznie. Nem frakciózni kell egy testületen belül, kizárva a demokratikusan megválasztott kisebbséget, hanem körültekintő szakmai döntéseket kell hozni. Talán ha civil többség lett volna, akkor józanabb és megfontoltabb döntéseket hozott volna a testület az elmúlt években.”

 

 

Eredeti méret

2010. 11. 08. 17:13

Akar a budhista, kapitalista, kommunista, reformatusok jobb-, bal-, kozep partjahoz is odacsapodik (...)

Ki a csudát érdekel, hogy Akar kihez-mihez csapódik? És mi köze van neki a topic témájához?

2010. 11. 08. 17:07

Ez aztán a váltás!

Eddig ideológiailag akartak balra nyomni, most meg szakmailag akarnak lejáratni. Kedves Furika, ha valakinek parazita munkája van, az pont Ön!

Tudja az elmúlt években többségében nem lakóingatlanokat értékeltem, így ebben is téved! Sőt a munkámra évek óta folyamatosan több önkormányzat is igényt tart.

Ráadásul a házak építésénél nem értékbecsléseket kell készítenünk, hanem szemlét, műszaki ellenőrzést! Tudja, hogy éppen milyen készültségben vagy egy ingatlan, így ez az állítása sem sikerült. A műszaki ellenőrzés díjazása 10 – 15 ezer Ft, ha már ezt így szóba hozta!

Mondja kedves Furika, tud egy valós állítást is tenni velem szemben?

A megbízóját kérje már meg arra, hogy próbálja megerőltetni magát és próbáljon Önnel valós dolgokat íratni.

Szeretném megérdeklődni, Ön mennyit kap azért hogy ide irogat? Vagy már esetleg kapott egy telket, vagy egy Széchenyi téri üzletet, lakást vagy liciten sikerült valamit megvennie? Netán megélhetési a főnöke farvizén?

 

2010. 11. 08. 16:41

A Fidesz meghirdette a burokracia elleni kimeletlen harcot. Ha valaki abbol akar megelni, hogy egy csaladihaz epitese soran 2-3 alkalommal 30-40 ezer forintert keszit ugynevezett ertekbecslest (magyarul parazita) annak ez nem igazan kedvez. Akar a budhista, kapitalista, kommunista, reformatusok jobb-, bal-, kozep partjahoz is odacsapodik, csak dolgoznia ne kelljen. Fideszes, szocialista SZDSZ-es kereszteny Biro Laszlo elvtars ur.

2010. 11. 08. 16:37

Mindenki kommunista, aki nem ért egyet veletek? Esztergomban ez már lejárt lemez!

Ha tényleg objektív lennél, akkor a valóságot írnál. Az világosan látszik, hogy utasításra írsz Kedves Furika (vagy Lajcsi), mivel még a szerveződések neveit sem tudod pontosan, ráadásul még a dátumokat is kevered! Azért a fáradságot vehetted volna, hogy ide másold az általam leírt szerveződéseket és dátumokat.

 

Csak a további tisztánlátás kedvéért, kiegészítem a valótlan állításaid:

„90-es evekben, Biro Laszlo Fidesz tag.” – ez az egy valós tény!

 

„2000-es evek eleje, Biro Laszlo MSZP-s jeloltekbol allo, osszefogas a varosert tagja.”

Ilyen szerveződésről én nem hallottam, így tagja sem lehettem.

 

„2000-es evtized kozepe, Biro Laszlo az SZDSZ-es Miavecz ur altal vezetett szakmai osszefogas tagja.”

Sajnos ilyen nevezetű összefogásról sem hallottam, így ennek sem lehettem tagja. Tudtommal Miavecz úr (és az akkori testület) 2000-ben Meggyes Tamást támogatták Dr Könözsy Lászlóval szemben, hogy polgármester lehessen Esztergomban. Én akkoriban nem vettem részt a politikában. Én a Civil Kerekasztalnál tevékenykedtem az ENE nevezetű egyesület alelnökeként. Kérdezd meg nyugodtan pl. Ocskay Gyulát.

Igaz akkoriban annyit megtettem Meggyes Tamásért, hogy alpolgármesterként meghívtuk őt a Profitházba (dr Könözsy Lászlóval szemben), hogy a Gazdasági Fórum megnyissa.

 

„2004 dec 5, Biro osszes elvtarsa az ugydonto nepszavazas sikertelensegeert kampanyol.”

Soha sem kampányoltam 2004-ben, Főleg azért sem, mivel (Biró) családom felvidéki származású, a nagyapám még Csicsón, Csallóközben született (ha Önnek ez mond valamit).

 

„2010 Sitku Pal elvallalja a mikropart vezeteset” – ez csak részben valós, mivel a szervezetünk civil egyesület, nem párt.

 

„2010 nov, Biro Wass Albertet Idez a szeretgomon.” – ez igaz

 

„2004 dec 5-en hol volt Wass Albert Biro elvtars? Akkor nem hianyoztak a hegyek? Akkor meg nem szent Istvan hanem Vlagyimir Iljics latszott befutonak.”

Ez egy kicsit zavarosra sikeredett, de kezdem megszokni. Tudod kedves Furika a tények makacs dolgok!

 

 

Csak a kedvedért további idézetek Wass Alberttől (remélem megérted a lényegüket):

 

„Nem a pártokon múlik a jó politika, vagy rossz politika, hanem az embereken, akik csinálják.”

Wass Albert: Elvész a nyom

 

„A politika csupa ravaszkodás, színlelés, csupa tekervény. Az ember mondja ezt és teszi azt, hogy a végén amaz legyen belőle. Az ember erre indul, hogy amarra megérkezzék. Az ember csal és hazudik, hogy diadalra juthasson az igazság. EZ A POLITIKA. De vajon diadalra jutott-e csakugyan? JUTHAT-E EGYÁLTALÁN DIADALRA AZ IGAZSÁG HAMIS UTAKON?”

Wass Albert: Elvész a nyom

2010. 11. 08. 15:50

Nem Bíró László védelmében, csak objektív felsorolás:

  • Mint fejlődőképes polgár, fenntartom magamnak a jogot a véleményeim, nézeteim, megváltoztatására
  • a fidesz vezetőségének egy része is érintett volt vagy mszmp vagy kisz vonalon
  • remélem az egységes elbírálás és a kettős mérce elutasításának jegyében, ugyanígy megírtad gazdáidnak is az ő saját listájukat

Ha Bíró László csak símán egy nyerészkedő, köpönyegforgató lenne, akkor most ott ülne melletted a fidesz színeiben!!

2010. 11. 08. 15:17

Objektiv felsorolas:

90-es evekben,  Biro Laszlo Fidesz tag.

2000-es evek eleje, Biro Laszlo MSZP-s jeloltekbol allo, osszefogas a varosert tagja.

2000-es evtized kozepe, Biro Laszlo az SZDSZ-es Miavecz ur altal vezetett szakmai osszefogas tagja.

2004 dec 5, Biro osszes elvtarsa az ugydonto nepszavazas sikertelensegeert kampanyol.

2010 Sitku Pal elvallalja a mikropart vezeteset.

2010 nov, Biro Wass Albertet Idez a szeretgomon.

2004 dec 5-en hol volt Wass Albert Biro elvtars? Akkor nem hianyoztak a hegyek? Akkor meg nem szent Istvan hanem Vlagyimir Iljics latszott befutonak.

2010. 10. 26. 8:49

Bocsánat, de a ... tv- ben hangzott el a "spontán civil kezdeményezés" kijelentés egy polgári - körös vezető részéről. Ezek szerint nem kellett volna elhinnem.

Beleestem abba a csapdába, hogy talán nem mindenben hazudnak. Tévedtem. Elnézést kérek.

2010. 10. 26. 8:41

Úgy néz ki: ez mindenkinek szól. És erről jut eszembe egy vicc:

Megy asofőr a z autópályán és közben hallgatja az útinfót: - vigyázzanak, mert egy őrült a forgalommal szemben halad!

Mire a sofőr:- Egy? Mindenki!!

2010. 10. 24. 22:03

Kedveseim!

Ezt úgy kezelik más fórumokon, hogy "UGORGYUNK"...

Azaz figyelmen kívül kell hagyni. Az esik a legrosszabbul, ha rá se retyetyézik senki...Kacsintás

Így kár neki a benzinért...

 

 

2010. 10. 24. 19:51

Mi lenne, ha a következő hozzászólásodban megadnád, kinek válaszolsz??? (Tudod, a "Válasz" gomb megnyomásával teheted meg, ill. a gépeden ez "Valasz"...)

2010. 10. 24. 18:58

Semmibol nem vonhato le az a kovetkeztetes, hogy en vasipari cegtulajdonos vagyok, mondhattam volna barmilyen mas peldat. Semmibol nem vonhato le az, hogy provokalok. Soha nem volt kozom a Fideszhez......... stb.  Minden kovetkeztetes hibas, minden valasz teves, szandekosan kotozkodo. Szerintem kene ide egy orvos. S Z E R I N T E M! Betegesek vagytok, uldozesi maniatok van. (ezt viszont mar tenykent mondom)

2010. 10. 24. 18:50

Úgy hallottam, hogy 19:00-kor a TV2-őt érdemes nézni, a Naplóban foglalkoznak Esztergommal, Évával.

2010. 10. 24. 17:07

Felhívnám a tisztelt felhasználók figyelmét a Moderálási alapelvek újbóli áttanulmányozására, különös tekintettel erre:

4. A Szeretgom nem kocsma
Ez a fórum egy moderált kommunikációs csatorna, ahol nemcsak a tartalom, de a stílus is lényeges. Kerülendő a kulturált, folyamatos társalgás feltűnő és szándékos akadályozása, megzavarása.
Mellőzd az alpári, trágár tartalmú hozzászólásokat, tartózkodj a mások tudatos provokálásától, más fórumozók személye (és nem véleménye) ellen irányuló támadásoktól, becsmérlő vagy megalázó megjegyzésektől. Tilos vitapartner személyes lejáratása, durva szidalmazása, hozzátartozóinak tiszteletlen emlegetése, és általában szexuális, erőszakos, vagy trágár tartalmú szövegek publikálása.

 

Ha nem sikerül betartani a szabályokat, kénytelenek leszünk törölni egy-két hozzászólást!

2010. 10. 24. 17:01

 

Kedves Lajcsi!

 

Számomra hihetetlen, hogy a tények ennyire hidegen hagyják, de hát önök már csak ilyenek. Ráadásul a gondolatmenete továbbra is zavaros!

 

Sosem éltem írásból, így elismerem nincs írói vénám! Sőt, bizonyára vétek helyesírási hibákat is.

Csak ennyi az összes érve velem szemben? Érthetetlen valamit próbált itt nekünk előadni, tán nem Marxtól próbált meg idézni? Elég gyengécskére sikeredett....

A logikai levezetése szerint, lehet hogy ön egy vasipari cégtulajdonos? Ezek szerint, akkor most az ország nagy része cégtulajdonos, mivel a fideszre (állítólagos jobb oldalra) szavazott? Szegény vasipari munkások meg eltűntek 2010-ben.

 

Újból felhívom figyelmét, nem indultam a választáson! Így nem is kívántam a mocskos politikájukból részt (tudja, 20 milliárd tartozás)!

Egyébként maga érti, hogy mit akar tőlem? De tudja mit, inkább ne válaszoljon!

 

 

Ha mégis válaszol, kérem vállalja fel a valós nevét, úgy valamivel korrektebb lenne! Remélem fel meri vállalni saját nevét, nem csak földesurának nézeteit.

 

2010. 10. 24. 16:50

Masik topikban megfogalmazott gondolat kapcsan felmerul a kerdes, hogy on jobb vagy baloldalrol erdekelt? Befektetokent, kivitelezokent, tulajdonoskent vagy meloskent erdekelt az epitoiparban. Valaszolok: Egyikkent sem. Csak hol innen, hol onnan beszel bele, ugy hogy arra soha a budes eletbe se jobbrol se balrol nem kapott meg megbizast. Es tartom a velemenyemet : nem is fog.