Esküt tett Tétényi Éva, Esztergom új polgármestere
Közélet
2010. okt. 17.

<p>Percekig tartó ütemes taps, több száz fős tömeg, az együttműködést megtagadó fideszes képviselők kifütyülése - érzelmi megnyilvánulásoktól sem mentes alakuló ülést tartott délután az újonnan megválasztott képviselőtestület, melyen a Fidesz frakció ellenállása megakadályozta, hogy a függetlenként megválasztott Petróczy Gyula személyében Szentgyörgymező városrész képviselőjét alpolgármesternek válasszák.</p>

A Fidesz helyi frakciója korábban levélben jelezte, hogy egyetlen tagja sem kívánja a következő 6 hónapban elvállalni az alpolgármesteri tisztséget. Ehelyett a Fidesz az MSZP-s jelöltet, Nyíri Attilát javasolja alpolgármesternek, ezzel kifejezve, hogy a Fidesz hajlandó lenne az MSZP-vel együttműködni.

Ezután minden, már felesküdött Fidesz frakciótagot egyesével megnyilatkoztatott, hogy fenntartják-e a levelükben leírtakat, melyre mindegyikük igennel felelt. Tétényi Éva válaszul elmondta, hogy mindenképp a legnagyobb frakcióból szeretne maga mellé alpolgármestert választani - konkrétan Petróczy Gyulát, Szentgyörgymező képviselőjét jelölte volna. Ezek után az alpolgármester megválasztását az új polgármester egy következő testületi ülésre halasztotta.

A testületi ülés formális részének lezárulta után a helyszínen jelenlévő több száz fő részvételével informális közmeghallgatássa alakult át a testületi ülés.

Az ETV felvétele a testületi ülésről: http://www.etvonline.hu/etv/index.php?dir=videotar_egy_video_oldal&videoID=3335

Élő twitter közvetítés: http://twitter.com/#!/esztergom_live

(forrás)