Most kaptam, továbbítom: Nyílt levél a FIDESZ-KDNP kilenc önkormányzati képviselőjéhez
Bulvár
2010. okt. 15.

<p>Elég a drámából! Ez a komédia most már kezd önmaga paródiájává válni és szerintem már az Önök szavazóit sem szórakoztatja.</p>

Mert hogyan is képzelik Önök az életet a választások után két héttel? Nem a sajátjukat, a városét. Mit képzelnek mégis – miért szavazták be Önöket a képviselő testületbe (Tétényi Éva támogatói között is voltak olyanok, akik bizalmat szavaztak Önöknek)? Nem azért, hogy továbbra is Meggyes Tamás marionett bábuiként lógjanak az önálló gondolatok és elképzelések nélküli nagy büdös semmiben.

Meggyes Tamás ugyanolyan párttag és önkormányzati képviselő*, mint bármelyikük – vélt vagy valós hatalma csak Önök felett lehet, és ezt a hatalmat Önök adják a kezébe, amikor választási csalásról szóló levelet írnak alá egyhangúlag vagy különféle juttatásokat próbálnak neki megszavazni a város részéről. Miért? Szégyelljék Magukat! Az országgyűlési képviselők minden költségét, amit csak van képük bevallani, térítik közpénzből. Ez nem elég? A város pénzére is szüksége van? Mihez? Minek neki iroda a Városházán?

Ideje a kezdeti sokk után észhez térni. Igen, választás volt (négyévente megtörténik). Ebben a rendszerben nem állásinterjúk sorozata után, hanem a választók akaratából kerülnek az emberek a testületbe (így, sajnos kirúgni sem lehet a semmittevőket). Aki nem tudja feldolgozni, hogy ez a rendszer a leváltást is magában hordozza, az ne akarjon demokráciában képviselő lenni. Aki pedig bekerült, az tegye a dolgát – azt, amit például a bemutatkozó levelében vállalt.

Felmerül a kérdés, hogy miért is függnek Önök annyira a fent említett személytől. Képviselőként nem kaptak akkora tiszteletdíjat eddig sem. Egyéb kötődések állnak fenn Önök között? Talán nem teljesen tiszta úton jutottak pénzhez, pozíciókhoz? A megélhetésük forog kockán vagy csúnya (törvénytelen) ügyek láthatnak napvilágot? Önöket nem védi mentelmi jog, ezért ha van saruk, még idejében vállalják a felelősségre vonást! Ha pedig nincs titkolnivalójuk, akkor szedjék össze Magukat és kezdjenek el dolgozni végre a város érdekében! Remélem, nem a polgármester személyétől függ az, hogy fontos-e Önök számára a város jövője! Milyen mentalitás ez? Ha ő a „főnök”, akkor fontos a város, ha nem ő, akkor nem is érdekel. Nem rendezheti be az életét az ember megélhetési politizálásra! Vagy ha igen, akkor csinálja jól, az Isten szerelmére (az is elég lenne sokunknak, ha legalább a látszatra adnának)!

Azt a hozzáállást, amit a választások lezajlása óta tanúsítanak, minden polgár nevében kikérem magamnak! Ez a demokratikus úton lezajlott választások és a választópolgárok akaratának kicsúfolása. Nem a polgármesternek dolgoztak eddig sem, hanem nekünk! A város fizette őt is és Magukat is! Azt hiszem, minden esztergomi polgár nevében mondhatom: NEM EZÉRT!

 

*Képviselői helye egyébként csak egy hajszálon múlt. Hála a lecsökkentett létszámú testületnek, majdnem kimaradt a „csapatból”. Valamivel meghálálhatná Sitku Pálnak!

 

egy esztergomi választópolgár

(forrás)