Városi pókerklub?
Bulvár
2010. okt. 14.

<p>Vajon milyen célból vásárolt az esztergomi kultúráért felelős Várszínház és Kultúrmozgó Nonprofit Kft. cirka 700.000 forintért pókerasztalt és pókerzsetonokat?</p>

Mert hát vásárolt. Annak ellenére, hogy egy pókerklub üzemeltetése igen komoly jogi és anyagi szükségletekkel bírna. Ezekkel az engedélyekkel és pénzügyi háttérrel a városi kultúrcég természtesen nem rendelkezik. A kérdés akkor, hogy a cég ügyvezetője Varga Csaba miért adhatta áldását erre a beszerzésre?

Valószínűleg tisztában kellett lennie azzal, hogy a törvényi szabályozás szerint kártyajátékot a kizárólag e célból alapított gazdasági társaság szervezhet. A gazdasági társaságnak legalább 25 millió forint alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie. Ifjúsági klub, egyházi, illetőleg egészségügyi intézmény, továbbá I. kategóriába sorolt játékterem és a kártyaterem engedélyezése iránti kérelem benyújtásakor már engedélyezett játékkaszinó 200 méteres körzetében kártyaterem nem működhet.

Igen érdekes dolog az is, hogy a törvény úgy rendelkezik, hogy egy hivatalosan működő kártyateremben minimum 5 asztalnak kell üzemelnie. Ez a beszerzés ezt azonban nem fedi le.

A városban viszont azt beszélik, hogy mégsem állt a pókerasztal kihasználatlanul, mert ha bárki nem is, de meghívóval rendelkező "megbízható" vendégek kisebb nagyobb rendszerességgel látogathatták a volt Zsinagógában ezen alkalmakra felállított pókerszobát.

A törvény az illegális szerencsejátékok szervezőit és azt is büntetni rendeli, aki ennek az elfoglaltságnak helyet biztosít.

Kinek a felelőssége, hogy ez a láthatóan értelmetlen beszerzés megtörténhetett? Mivel információink szerint a cég felügyelőbizottsága is szóvátette a pókerasztal és a zsetonok beszerzését, így az előző, bukott városvezetések is tudomást kellett szereznie az ügyről...

(forrás)