Hivatalát igen, irodáját nem adta Meggyes
Közélet
2010. okt. 13.

<p>Nem vállalta a felelősséget az átadás-átvételi dokuementumokban foglaltakért Esztergom távozó polgármestere, mikor délelőtt átadta hivatalát utódjának, Tétényi Évának. Az átadás-átvételt ugyan reggel kilenc órára hirdették meg - ez az időpont korábban a távozó városvezetőnek is megfelelt - ám Meggyes nem érkezett meg, hanem üzent, hogy késik.</p>

Először tíz órára, majd tizenegyre ígérte magát, végül ehhez képest is elkésett. Addig a jegyző, a közigazgatási hivatal képviselője és a helyhatósági választáson elsöprő győzelmet aratott utódja várt. Mikor Meggyes megérkezett, már csak alá kellett volna írni az átadás-átvétel jegyzőkönyvét, ám a volt polgármestwer váratlanul kijelentette: a hivatala által összeállított dokumentáció "beltartalmáért nem tud felelni." Elmondta, nem tudja, milyen alapon írná alá az ilyenkor szokásos úgynevezett teljességi nyilatkozatot, mikor nem ismeri az iratokat.

Ezután élénk vita alakult ki közte és Tétényi között arról, Meggyes mikor költözik ki a városházi irodájából. Az iroda-kérdés egyébként már másfél hete téma Esztergomban, hiszen Meggyes sokak körében azzal keltett visszatetszést, hogy mikor a választást követő második napon nem engedte át Tétényinek az általa használt két iroda egyikét sem, így a megválasztott polgármester az előszobában tartott hivatali értekezletet és ott is dolgozott. Akkor közölte Meggyes utódjával azt is, hogy az átadás-átvételre nyolc napot hagy a törvény, és ő azt ki is fogja használni. Amúgy pedig a folyosón szembetalálkozva Tétényivel, rögtön számonkéréssel kezdte: "tiszta-e a lelkiismerete, mert sötét erők állnak mögötte."

A hangulat az átadás-átvételen is fagyos volt. Meggyes kifejtette, hogy az egyik irodát továbbra sem tudja átadni, neki a jövő hét péntekig arra szüksége van, annyi idő alatt tud kipakolni belőle. Sőt - tette hozzá - kérni fogja az amúgy jobboldali többségű képviselőtestületet, hogy az önkormányzat biztosítson a jövőben számára továbbra is az általa eddig használt egyik irodát, arra hivatkozva, hogy ő a térség országgyűlési képviselője is. Erre reagálva Tétényi kifejtette: nem gondolja, hogy emiatt Meggyesnek a városháza biztosítson irodát. Abba a polgármester belement, hogy elődje kapjon még másfél hetet arra, hogy kipakoljon a polgármesteri szobából, így végül aláírták az átadás-átvételi papírokat.

Forrás: nepszava.hu

 

(forrás)