Főzőműsort is rendelt az önkormányzat

Főzőműsort is rendelt az önkormányzat

2010. 10. 11. 16:51

Valószinűleg egyedülálló beszerzést folytatott le Esztergom önkormányzata 2010 januárjában, amikor a közbeszerzési bizottság egy főzőműsor beszerzéséről döntött. Sajnos nem a Jamie Oliver DVD összest, vagy Stahl Judit műsorának felvételeit vettük meg valamelyik áruházban párezer forintért: a városháza 6,1 millió forint ellenében az ETV Kft-től vett főzőműsort. Hogy erre milyen önkormányzati feladat ellátásához volt szüksége a városatyáknak, az nem derül ki a határozatból.

3/2010. (I. 14.) KÜB határozat

1.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága elfogadja az ETV Kft-nek a Főzzünk együtt című főzőműsor-sorozat elkészítésére és az ETV-ben való sugárzására vonatkozó árajánlatát.

2.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága Esztergom Város Önkormányzata Beszerzési Szabályzatának V. 2. g) pontja alapján eltekint a további árajánlatok bekérésétől.

3.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága egyet ért azzal, hogy az Önkormányzat megrendeli az 1. pontban szereplő munka elvégzését az ETV Kft-től nettó 4.890.000 Ft + ÁFA, azaz bruttó 6.112.500 Ft összegért. A fenti összeg fedezete a 2010. évi önkormányzati költségvetés.

4.
A Bizottság felkéri a Polgármester útján a Jegyzőt a 3. pontban szereplő összeg 2010. évi költségvetésbe történő betervezésére.

5.
A Bizottság felhatalmazza a polgármestert, hogy a határozat 1. pontjában szereplő munka elvégzésére vonatkozó szerződést - a határozat mellékletét képező tartalommal - aláírja.

Felelős: Meggyes Tamás polgármester
Határidő: a szerződés aláírására a döntést követő 8 napon belül,
a fedezet tervezésére 2010. január 31.

2010. 11. 01. 12:22

Az biztos, hogy a főzőműsor műsorvezető válogatásásnál sikerült kiválasztani a két leg nem odaillbőbb embereket. nem szeretném bántani Piroskát, mert biztos, hogy jó anya, mama, szakács, feleség, barátnő, szomszéd, stb. De azért a XXI. században haladni kéne a korral, és Marcikához, egy fiatalabb dinamikusabb profi szakácsot képzelnék el.

Így látszik, hogy egyik sem tud mit kezdeni a másikkal. Suszter maradjon a kaptafánál.

2010. 11. 01. 7:49

jó volt a főzőműsor és az ott elkészíetett kaja

Én meg azt érzem folyton, hogy nagyon is odakozmált!

2010. 11. 01. 7:13

"Piszkos kezek" a fakanálnál... Üvöltés Üvöltés

2010. 11. 01. 6:56

Szerintem annyira jó volt a főzőműsor és az ott elkészíetett kaja, hogy ezért hízott el Tompika... Nyelvöltés

2010. 11. 01. 0:09

Igen, de az általad példaként említett műsoroknak kb. darabja kerül annyiba, mint itt a teljes kifizetés. Bár nem láttam a műsort, de csodát ekkora eszközállománnyal, és gyakorlatilag hobbista gárdával (most a jó értelemben véve) nem lehet tenni.

Ami engem zavar ebben az egészben az az, hogy mi a franc tudja rávinni egy önkormányzatot arra, hogy épp főzőműsort rendeljen meg. És ilyen baromságokért fizetnek ki milliókat.

Egyébként a tv-nek annyi, gyakorlatilag megszűnt létezni. Sajnálom a munkanélkülivé vált technikai személyzetet. Tv viszont kell a városnak, remélem valamilyen formában egyszer újjáéled.

gömbicica

2010. 10. 31. 20:21

Nem tudom láttátok-e adásban főzőmüsort? TULAJDONKÉPPEN semmi extra :-( TULAJDONKÉPPEN fele idő azzal megy el, hogy légyszives adjál olajat, légyszives adjál tálat, légyszives kicsit több vizet engedj .........  TULAJDONKÉPPEN szerintem felejthető.  TULAJDONKÉPPEN a főzött kaja biztosan finomra sikerült, de pl. egy pillantás a fazekakba, vagy valami érdekesség, semmi. TULAJDONKÉPPEN  nem tudom érdemes volt-e egyáltalán ekkora beruházást eszközölni ehhez a müsorocskához. Bocsánat, ha valakinek a lelkébe tapostam volna :-( Nem volt szándékos.

Ha már egyszer egy főzőmüsor, akkor lehetne sok példa: S.J. müsorai, vagy a Vacsoracsaták bármelyike. Ez még a vacsoracsastához képest is nudli, prézli és mák nélkül :-(

2010. 10. 16. 9:50

A legszomorúbb az, hogy nem is mind testnevelésből felmentett, hiszen ha jól tudom, Pál György, a Sportcsarnok igazgatója (aki elvileg kellene, hogy a sportot támogassa) is benne volt a pénzek elosztását jóváhagyó bizottságban...

2010. 10. 12. 17:50

Szerintem Te tudsz valamit!Kacsintás

2010. 10. 12. 17:47

Szerinted Z. Andika meddig fog még neki főzni?

2010. 10. 12. 16:35

Csak erős idegzetűeknek  !   Több olyan sportegyesület amalynek az éves költségvetése --város által támogatott -- 1-3 mft. idén még nem került kifizetésre .Erre nem volt pénz .Hol voltak a tisztelt képviselőurak a tornábol felmentettek ?! akkor mikor megszavazták a főzőműsort , a búbánati tavi akciót , stb. ezt is figyelembe kellett volna venni , mikor a naracsillat elkábította tisztelt uramékat .A sakk egyesület ezért meg is szünt ,ahol magyar bajnokok, európa bajnokok , világbajnokok sokaságát nevelő egyesület azért nem kap támogatást mert szegfűillat lengi körül ( kick - box ) ezek a személyek továbbra is ott rohasztják a levegőt .Ezekre legyünk büszkék ? Tönkre tették, megutáltatták  a sportot szerető , kedvelő és nem utolsósorban még a város szineiben versenyzők sport iránti szeretetét .Mit lehet erre mondani ?Több száz milliós költségvetésből erre nem tellett .Igen  ivanov úr, igen,meggyes úr, igen petróczy úr stb urak .Van mire büszkének lennetek .

2010. 10. 12. 14:41

Nekem elérhetetlen a www.etvonline.hu honlap, mi történt?

2010. 10. 12. 11:44

Ugyanaz a helyzet, mint a web oldal megrendelésénel! (zseb)Pénz kitolása valahova!

Túl gyors a döntés, nem kell több ajánlat stb.stb.stb., mind-mind gyanús. - szerintem - de csak egy alapos vizsgálat dolga, s kiderül a dolog.

2010. 10. 12. 10:39

"Most már nem kell főzőműsorra költeni, MT főhet - ingyen - a saját levében."

 

Majd Z. Andika főz neki... Nyelvöltés

2010. 10. 12. 9:25

Azért kellett a főzőműsor, hogy legyen mit adnia az ETV-nek az önkorm. választások estéjén abban az esetben, ha mégsem MT lenne a pm. választás nyertese. Én okt. 03-án este többször is belenéztem az ETV-be, hátha közlik a választások eredményét, urambocsá riportot készítenek a megválasztott polgármesterrel, ehelyett azonban végig a főzőműsor ment. MT talán már januárban érezte, hogy mégsem szeretik annyira az esztergomiak? Én speciel tudtam volna jobb helyet is ennek a 6 millió forintnak. Azzal egyetértek, hogy ez csak egy hógolyó a jéghegy csúcsából, de talán jobb, ha nem is tudom meg, mi minden egyéb baromságra verték el a pénzünket. Most már nem kell főzőműsorra költeni, MT főhet - ingyen - a saját levében.

2010. 10. 12. 0:17

Elnézést kérek, de a főzés bizonyos részeihez nagyon értenek! Például a keverés, a s... keverés. Aztán a párolás: elpárologtatják a pénzeket. Mi meg megtanulunk teflon-késsel kenyeret kenni. Azért  teflonnal, mert azzal zsír nélkül is lehet kenyeret kenni.

2010. 10. 11. 20:16

 

Állítólag egy hógolyótól is elindulhat egy nagy lavina...

Törölt felhasználó #2287

2010. 10. 11. 20:09

Ez még csak egy maroknyi hógolyó a jéghegy csúcsáról.

Törölt felhasználó #2287
Törölt felhasználó #2287

2010. 10. 11. 20:08

A főzőműsor egész egyszerűen nem az a kategória, ami egy városnak elsődleges feladata kellene, hogy legyen...- sőt még csak nem is a kötelezően ellátandó szociális kötelezettségei közé tartozik... :-/

Törölt felhasználó #2287

2010. 10. 11. 20:06

Úgy látom itt mindenki óvatos, és kerülgeti a forró kását: én akkor kimondom:

Addig, amíg a város szét van verve, milliárdos adósságokkal küzd, útjai, intézményei katasztrófális állapotban vannak, közüzemi számláit sem tudja kifizetni, és már a bérek kifizetésére is hitelt kell felvennie - az ilyen közbeszerzések egész egyszerűen kimerítik a hűtlen kezelés, de még inkább a közönséges csalás, korrupció, mutyizás, lenyúlás, felelőtlen gazdálkodás, köztörvényes bűncselekmény fogalmát.... (a megfelelő jelző aláhúzható)...

2010. 10. 11. 18:46

Takarékra kellett volna venni, ez a műsor lekozmált.