Kampányweboldal közpénzből Meggyesnek 3,75 millióért?
Közélet
2010. okt. 11.

<p>Egy nagyon különös beszerzésre bukkant a Szeretgom az augusztusi városházi szerződések között. Egy veresegyházi cég „Esztergom város E-kommunikációjának optimalizálása, Esztergom város polgármestere E-kommunikációjának kialakítása" tárgyú ajánlatát fogadta el és rendelte meg augusztus 5-én a közbeszerzési bizottság. A szerződés érdekessége, hogy az csupán augusztustól októberig - tehát éppen a választási kampány idejére - szól, és egy polgármesteri honlap kialakítását is tartalmazza.</p>

Meggyes Tamás választási honlapja éppen augusztus során vált elérhetővé a meggyestamas.hu internetes címen. Az internetes cím azonban nem a város polgármesterének kommunikációját, hanem az újraválasztását végül elbukó Meggyes Tamás fideszes jelölt pártszlogenekkel átitatott személyes kampányhonlapját rejti, rajta olyan - minden bizonnyal igen eredetinek szánt - dolgokkal, mint meggyes sütemények receptjei, illetve a Vastagbőr és Mandiner blogokon Meggyesről megjelent bejegyzések névtelen kommentjeiből kicsemegézett tartalmak listája.

138/2010. (VIII. 5.) KÜB határozat

1.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága elfogadja a Heuréka Magyarország Kft-nek (2112 Veresegyház, Nap u. 3.) az „Esztergom város E-kommunikációjának optimalizálása, Esztergom város polgármestere E-kommunikációjának kialakítása " tárgyában adott árajánlatát.

2.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága - az Esztergom Város Önkormányzatának Beszerzési Szabályzata V. fejezet 2. g) pontja alapján - felmentést ad a további árajánlatok beszerzése alól.

3.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Közbeszerzési és Ügyrendi Bizottsága egyetért azzal, jóváhagyja hogy az Önkormányzat megrendelte az 1. pontban szereplő munka elvégzését a Heuréka Magyarország Kft-től 2010. augusztus 1-jétől 2010. október 31-ig, 3 hónapra, havi 1.000.000 Ft + ÁFA, mindösszesen 3.000.000 Ft + ÁFA összegért.

4.
A 3. pontban szereplő összeg fedezete a 9/2010. (III. 4.) esztergomi ör. rendelet Általános tartalék sora.

5.
A Bizottság felhatalmazza a polgármestert, hogy a határozat 1. pontjában szereplő munka elvégzésére vonatkozó szerződést - a határozat mellékletét képező tartalommal - aláírja.

Felelős: Meggyes Tamás polgármester
Határidő: a szerződés aláírására a döntést követő 8 napon belül

A meggyestamas.hu weboldalon semmilyen nyoma nincs annak, hogy melyik cég alakította ki - viszont ugyanaz a hosting szolgáltató (mediacenter.hu) lett megbízva a honlap futtatásával, amely az igen érdekesre sikerült esztergom.hu új címlapot is kiszolgálja.

(forrás)