Korszerűsítés a Vaszary Kolos Kórházban
Bulvár
2010. okt. 8.

<p>Negyvenkét korszerű ággyal gazdagodik októberben az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, melyek többsége a Szülészeti Osztályon kap helyet. Az új fekvőhelyek a Szent Lázár Lovagrend jóvoltából kerülhetnek a kórházba, ahova több évtizedes együttműködésük során már számos adományt juttattak el.</p>

A Lovagrend és a Kórház közti építő és eredményes együttműködés tette lehetővé az utóbbi években, hogy közel 130 kórházi ágy, számítógép alkatrészek, székek és gyermekágyak mellett röntgenberendezés is érkezhessen az intézménybe. A Szent Lázár Alapítvány a Bajor Szent Lázár Lovagrend jóvoltából kapta azt a negyvenkét ágyat, melyeket Paskai László bíboros (protector spiritualis), dr. Gaál Endre, a PPKE-VJK dékánja (emeritus grandprior) és Császár Tibor, a Szent Lázár Lovagrend grandpirorja adnak át a kórháznak október 12-én, 13 órakor. Az adománylevél ünnepélyes átadásán részt vesz a kórház vezetősége, Dr. Kollár Zoltán főigazgató főorvos, dr. Osvai László orvos igazgató és Üveges Péterné ápolási igazgató. A Szülészeti osztályt, ahova a most érkezett ágyak nagy részét már elhelyezték, dr. Berbik István osztályvezető főorvos fogja képviselni.

A Szent Lázár Lovagrend és a Vaszary Kolos Kórház közös munkája nyomán valósult meg 2000-ben a kórház kápolnájának felújítása.

Az ágyak nem emelik a kórházi ágyak számát, csupán a már rossz állapotban lévő, régi ágyak helyére kerülnek, hogy ezzel is emelkedjen az ellátás színvonala.

(forrás)