Hiller: a Fidesz határolódjon el Meggyes Tamástól

Hiller: a Fidesz határolódjon el Meggyes Tamástól

2010. 10. 07. 21:09

Az országban most számtalan helyen történik átadás-átvétel az önkormányzatokban, ahogy az természetes egy demokratikus berendezkedésű országban. Egyedül Esztergomban nem sikerül ezt a folyamatot tisztességgel elvégezni, mert Meggyes Tamás, a Fidesz-KDNP közös jelöltje a mai napig nem adta át az irodáját a jelenlegi polgármester asszonynak, illetve egyéb területeken is akadályozza a frissen megválasztott, kiemelkedően nagy többség támogatását élvező Tétényi Éva munkáját.

 

 

A Fidesz határolódjon el Meggyes Tamástól

Az országban most számtalan helyen történik átadás-átvétel az önkormányzatokban, ahogy az természetes egy demokratikus berendezkedésű országban. Egyedül Esztergomban nem sikerül ezt a folyamatot tisztességgel elvégezni, mert Meggyes Tamás, a Fidesz-KDNP közös jelöltje a mai napig nem adta át az irodáját a jelenlegi polgármester asszonynak, illetve egyéb területeken is akadályozza a frissen megválasztott, kiemelkedően nagy többség támogatását élvező Tétényi Éva munkáját.

Az eset már csak azért is visszatetsző, mivel Meggyes Tamás nem csak „szimpla” Fidesz-KDNP tag, hanem országgyűlési képviselő, aki esküjével is kiáll az alkotmányosság és a demokratikus értékek mellett. Ahogy az eskü mondja: ”Az alkotmányt és a jogszabályokat megtartom és megtartatom.” Ezekkel most adós Meggyes Tamás.

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP-t, hogy sürgősen utasítsa párttagját a demokrácia és az önkormányzatiság alapvető szabályainak betartására, illetve határolódjon el Meggyes Tamás jelenlegi magatartásától.

 

Hiller István

országgyűlési képviselő

 

2010. 10. 11. 17:59

Egy angol közmondás szerint: " adj egy bolond ember kezébe egy hosszú kötelet, előbb-utóbb feakasztja magát" (természetesen átvitt értelemben)Tamásunk sokáig hosszú kötélre volt engedve.

2010. 10. 10. 18:59

Pedig a kolontári történések egy nagyon könnyen felfogható magyarázatot adnak arra, hogy miért nem Meggyes a legfőbb gondja épp a kormánynak és a Fidesznek.

Hadd ne kelljen stratégiai információkat itt nyilvános megosztanom mindenkivel (az ellenféllel is) ahhoz, hogy egy pár bal térféli úriember befejezze már végre a kontraproduktív antifidesz kampányt...

2010. 10. 10. 18:40

Kedves János "elvtárs"!

(Szerintem, ha lehet nekem is véleményem:) Kissé demagóg dolog iderángatni a kolontári és devecseri történéseket. Mellesleg nem tudom, Neked feltűnt-e, hogy a bukta vasárnap volt, a gátszakadás meg hétfőn...

2010. 10. 10. 18:21

Más szóval: "elvtársak", el kéne dönteni, hogy mi a fontosabb: Esztergom és Tétényi Éva, vagy az, hogy a Fideszt ekézhessétek. Ha az első, akkor a másodikat abba kéne hagyni.

2010. 10. 10. 18:20

Nem tudom feltűnt-e, hogy emberek haltak meg és életek munkája veszett el az elmúlt napokban egy kicsit délnyugatabbra Esztergomtól.

Nem vitatkozom erről. Én tudom amit tudok, te viszont nyilvánvalóan csak spekulálsz mindenféle cuccot össze, ami csak és kizárólag arra jó, hogy a még Meggyes mögött álló (már nem 9) személy megnyugodjon ("mögöttünk a fidesz, a szeretgomon is megírták")...

 

2010. 10. 10. 18:15

Nyugalom. Türelem.

Nos, meddig, és miért?

Miért is jó a Fidesznek,hogy - bár már hónapok óta, a mindenki más által támogatott jelölt indításának pillanatától napnál világosabb volt a bukta -, meghagyta meggyest, ahelyett, hogy bármelyik másik jelölttel (akár Steindllel vagy Némethtel is) simán fideszes maradhatott volna a polgármester? Csak azt ne mondd, hogy épp ők nem látták a buktát, mert ezzel nagyon alábecsülnéd a Fideszt...

Miért is jó a Fidesznek, ha 9 esztergomi képviselője megfellebbezi a választások eredményét, mert "bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban", újabb országos botrányt kavarva? Csak azt ne mondd, hogy épp a "selyemzsinór-küldők" nem tudtak erről előre...

Miért is jó a Fidesznek az az országban egyedülálló balhé, amit az egyértelműen vesztes (FIDESZES!!!) jelölt produkál a hivatal át nem adásával, és ezzel összefüggő nyilatkozataival? Csak azt ne mondd, hogy mindezt Orbánék ellenében teszi...

... és még tovább sorolhatnám. Ha csak egy picit is ismered a Fidesz működését, tudod jól, hogy nem Orbánnak, hanem csak valamelyik kis mamelukjának is elegendő lett volna/lenne a mutatóujját fölemelni, és Tamáska máris meghunyászkodott volna/meghunyászkodna. Mellesleg, ha tényleg volna selyemzsinór, a  Fidesz ezerszer jobb kommunikátor annál, mint hogy olyan hibát elkövessen, hogy továbbra is vállalja ezzel az alakkal a közösséget.

Szóval, én nemcsak azt nézem, hogy ki mondja, hanem azt is, hogy mit, és örülök, hogy Hiller megszólalt, és várom, hogy Szíjjártó, Lázár, Navracsics stb. is megszólaljon!

2010. 10. 09. 21:24

Senki se várjon Fidesz feliratú deszantos csapatokat. De ez nem jelenti azt, hogy nem kezdődött meg az eltakaríás, selyemzsinór küldése, stb.

Nyugalom. Türelem.

2010. 10. 09. 20:28

Na ebből a Viktor segítsből elég!  Csak mi segíthetünk magunkon! Szerintem ez már kidertült!

2010. 10. 09. 18:32

Kedves Lívia ! Kisstílű , antidemokratikus , és önző a véleményed ! A te géniuszodat már egyszer kérték a helyi polgárok süket fülekre talált . Igenis mindenkinek aki ebben az ügyben megszólal jogosan teszi , függetlenül hovatartozásátol . Inkább szégyenkezz , hogy ilyen polgármestere volt a városnak . Abban hogy le lett váltva , bizony a fideszen kívül abaloldali szavazók is benne voltak . Felejtsük el ki hova tartozik , a városért tegyünk meg mindent . Ez szól a Jánosnak is , aki inkább oltsa a tüzet , ne szítsa .

2010. 10. 08. 12:18

Tényleg miért nem szólal meg Meggyes ügyben a FIDESZ felső vezetése. Most ők vannak hatalmon, nem a komcsik. Nekik kellene

végre rendet tenni az esztergomi FIDESZ és Meggyes körűl.Vagy talán egyet értenek Meggyes cselekedeteivel, megnyílvánulásaival?

Ha így van akkor nagy bajok vannak.

2010. 10. 08. 9:42

Nincsen szükségünk Hillerre!

2010. 10. 08. 9:14

Én nem tartom a legjobb 5letnek, hogy pont a Hiller osztja az észt. Hiszen Fletó sem tudta elengedni a 'Hatalmat' sokáig. Szerintem ezzel csak ellenszenvet váltanak ki FIDESzen belül. A leghatékonyabb gyógyírt csak Viktor hozhatja el!

2010. 10. 07. 23:55

Ez elég érdekes mondat a nagyvilágból:

 

"The leading local members of the different parties got together and decided to support an independent candidate, Éva Tétényi, an architect. MSZP, MDF, LMP, some Fidesz members who formed a civic group called Civil Association for the City of Esztergom, and, yes, even the local Jobbik supported her in order to get rid of Meggyes who shows signs of mental instability."

http://esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2010/10/the-former-mayor-of-esztergom-refuses-to-leave.html?cid=6a00e009865ae588330133f4e66d9a970b

 

Nem gondolod?

Piktor

2010. 10. 07. 23:47

Miért van mindenki meg lepődve,Esztergom az egy nagyon különleges és a hírességek csoportjába tartó város.Ugyan is csak nekünk van kettő POLGÁR MESTERÜNK és JEGYZŐNK.Senderó nagyon kérlek ne nagyon külld a volt Polgit a Búbánatba,mert ott már tele van a hócipönk meg egyéb más is.

2010. 10. 07. 23:46

http://www.swp.de/ehingen/lokales/ehingen/art4295,662197

 

"Esztergom - Bei den Kommunalwahlen in Ungarn ist der Bürgermeister von Esztergom, Tamás Meggyes, abgewählt worden. Neue Bürgermeisterin in der Ehinger Partnerstadt ist die parteilose Architektin Eva Tétényi. Ende Oktober wird es nach Angaben von Gemeinderat Dr. Wolf Brzoska bei der Vorstellung der "Ehinger Bibliothek" in Ungarn zu einem ersten Treffen mit Vertretern aus Ehingen kommen."

2010. 10. 07. 23:18

Fidesz egyetlen esélye, hogy győztesen kerüljön ki ebből az országos botrányból, ha szétzavarja ezt a szerencsétlen taliga majmot. Bár kettő már meglógott.

2010. 10. 07. 23:10

Nem szokás elhatárolódni a vadaktól, ha megadták rájuk a kilövési engedélyt.

2010. 10. 07. 23:04

Mert szerinted majd pont Orbán fog elhatárolódni? Én örülnék a legjobban Nevetés

2010. 10. 07. 22:58

Meg fogtok lepődni, kishitű banda ;)

2010. 10. 07. 22:56

Nehogy azt hidd! Elintézik egy kézlegyintéssel: "Á, ezt csak egy komcsi mondja, mert savanyú neki a szőlő!"