Hiller: a Fidesz határolódjon el Meggyes Tamástól
Közélet
2010. okt. 7.

<p><span style="font-size: x-large;"><span style="font-size: 24px;"> </span></span></p>
<p>Az országban most számtalan helyen történik átadás-átvétel az önkormányzatokban, ahogy az természetes egy demokratikus berendezkedésű országban. Egyedül Esztergomban nem sikerül ezt a folyamatot tisztességgel elvégezni, mert Meggyes Tamás, a Fidesz-KDNP közös jelöltje a mai napig nem adta át az irodáját a jelenlegi polgármester asszonynak, illetve egyéb területeken is akadályozza a frissen megválasztott, kiemelkedően nagy többség támogatását élvező Tétényi Éva munkáját.</p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="font-size: 12pt;"> </span></span></p>
<p> </p>

A Fidesz határolódjon el Meggyes Tamástól

Az országban most számtalan helyen történik átadás-átvétel az önkormányzatokban, ahogy az természetes egy demokratikus berendezkedésű országban. Egyedül Esztergomban nem sikerül ezt a folyamatot tisztességgel elvégezni, mert Meggyes Tamás, a Fidesz-KDNP közös jelöltje a mai napig nem adta át az irodáját a jelenlegi polgármester asszonynak, illetve egyéb területeken is akadályozza a frissen megválasztott, kiemelkedően nagy többség támogatását élvező Tétényi Éva munkáját.

Az eset már csak azért is visszatetsző, mivel Meggyes Tamás nem csak „szimpla” Fidesz-KDNP tag, hanem országgyűlési képviselő, aki esküjével is kiáll az alkotmányosság és a demokratikus értékek mellett. Ahogy az eskü mondja: ”Az alkotmányt és a jogszabályokat megtartom és megtartatom.” Ezekkel most adós Meggyes Tamás.

Az MSZP felszólítja a Fidesz-KDNP-t, hogy sürgősen utasítsa párttagját a demokrácia és az önkormányzatiság alapvető szabályainak betartására, illetve határolódjon el Meggyes Tamás jelenlegi magatartásától.

 

Hiller István

országgyűlési képviselő

 

(forrás)