Megérkezett az új Swift a hazai márkakereskedésekbe
Gazdaság
2010. okt. 1.

<p>A Párizsi Autókiállitáson tegnap bemutatkozott a sorozatgyártott új Swift. A modell sajtótájékoztatóját követően elkezdődött az autó kereskedelmi forgalmazása. Mától a magyar közönség a Suzuki márkakereskedőknél találkozhat az új Swifttel.</p>

A 3 ajtós 1,2 benzinmotoros GC AC ESP-vel szerelt, 6 légzsák + 1 térdlégzsákos alapváltozat ára 3.157.000 forint, míg az 5 ajtós 1,2 benzines GLX AC, ESP, CD/MP3+USB
/ 6 légzsák + 1 térdlégzsákos, gazdagabb felszereltségű változat 3.699.000 forintba kerül. A belföldi piacon a kezdőmodell az 1,2 literes benzines Swift lesz, kézi váltós és automata változatban. A későbbiekben más változatokat is értékesítenek majd.

A Suzuki egykor a Swifttel indította el globális stratégiáját. A modellt világszerte hét üzemben gyártották, s több mint 100 országban és régióban forgalmazták. Dinamikussága és sportos megjelenése 19 országban 63 Az év autója díjat hozott a Swiftnek, és a Suzuki minden más modelljénél rövidebb idő alatt érte el az egymillió darabos értékesítést.

A Suzuki most még magasabb szintre fejlesztette a Swift teljesítményét és megjelenését, tovább csökkentette az üzemanyag-fogyasztást, és az új modell még az eddiginél
is környezetbarátabb lett. A Suzuki olyan sportkompaktot készített, amely minden tekintetben ideálisan megfelel a mai igényeknek. A új Swift - az új vezető sportkompakt.

Az eddiginél is fejlettebb dinamika, a még vonzóbb dizájn és a jobb környezetvédelmi mutatók révén az új Swift a Suzuki Way of life! brandfilozófiájának tökéletes megtestesülése.

Az autó nemrég a maximális öt csillagot kapta az Euro NCAP töréstesztjén.

A nagy sikerű Swift legújabb, 3. generációja elődjénél sportosabb, elegánsabb megjelenésű. A vezetés örömét új 1,2 literes benzinmotor fokozza, amely a korábbiaknál kevesebb üzemanyagot fogyaszt és kevesebb káros anyagot bocsát ki a környezetbe.

A Swiftre jellemző nagy kerék- és kis tengelytáv az új generáció esetében is megmarad, az első és hátsó felfüggesztés nagyobb szilárdsága ugyanakkor javítja a kormányozhatóságot. A karosszéria a megnövelt szilárdságú acélnak köszönhetően merevebbé, egyszersmind könnyebbé válik, ami a kocsit stabilabbá és kényelmesebbé teszi.

A vállalat évi 100 ezer darab értékesítésére számít az őszi bevezetést követően.

(forrás)