Az MSZP Esztergom Térségi Szervezetének közleménye
Közélet
2010. szept. 24.

<p>Meglátásunk szerint a polgármester úr attól tart, hogy túl sok Fidesz-szavazó szimpatizál Tétényi Évával, akiknek amúgy bizonyára elegük van a Meggyes-féle önkényből. Ezeket az embereket városvezetőnk úgy próbálja meg eltántorítani attól, hogy ellenfelére voksoljanak, hogy egyre másra adja az utasításokat sajátjainak: mossák össze a független jelöltet az MSZP-vel. Meggyes Tamás bízik abban, hogy ha csak a gyanúja is felmerül annak, Tétényi valamiképp kötődik a szocialistákhoz, a Fideszt kedvelők, de őt elutasítók nem állnak be a női induló mögé. Neki már az is elég, ha azok a szavazók, akik őt megvetik, ugyanakkor kellőképp elbizonytalanodnak („nem zörög a haraszt..."), inkább otthon maradnak október 3-án.</p>

Az MSZP álláspontja leegyszerűsítve a következő: Esztergomban adott két polgármesterjelölt. Az egyiküket -, akinek már volt esélye bizonyítani, ám eladósította a települést, botrányvárost teremtett - alkalmatlannak, a másik indulót - szakmai felkészültsége, rátermettsége okán - alkalmasnak ítéljük a feladatra.

Amennyiben Tétényi a mi emberünk volna, úgy MSZP-logó lenne a neve mellett, és nemigen állna szóba a Jobbikkal. Összegezve: Tétényi nem a mi „bérencünk", nem a mi „trójai falovunk", hanem egyszerűen egy jó, támogatásra érdemes jelölt - ellentétben Meggyes Tamással.

(forrás)