Interjú Tétényi Évával a Magyar Katolikus Egyház hetilapjában
Egyház
2010. szept. 23.

<p>Esztergomról, városunk történelméről, a teremtett világ értékeiről szóló beszélgetést, interjút közöl legfrisseb számában Tétényi Éva építésszel, Esztergom független polgármesterjelöltjével a katolikus egyház által kiadott Új Ember hetilap.</p>

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a cikket tekinthetjük-e olyan gesztusnak, mellyel az Egyház finoman, de félre nem érthető módon jelzi hívei felé, hogy Esztergomban a két polgármesterjelölt közül kit látna szívesebben október 3-a után hatalmi pozícióban. Nyilvánvaló, hogy a katolikus egyház a világi hatalmi versengésekbe közvetlenül nem avatkozik, nem avatkozhat be, de senki sem tagadja, hogy hívei számára erkölcsi, etikai alapon nyújthat útmutatást arra nézve, hogy mi alapján válasszanak a támogatható jelöltek közül.

Éppen ezért fontos és remélhetően sokakat elgondolkodásra késztet, hogy míg jelenleg az egyik jelölt mögött csupán egyetlen pártnak tűnő dac-szövetség logója magasodik, és miközben ezen jelölt alpolgármestere keresztény jelképek előtt készíttet magáról olyan felvételeket, melyekről a főbűnök testi jelei egyértelműen leolvashatóak, addig a másik jelöltet a politikai paletta szinte teljes színképe elfogadta Esztergom következő polgármesterének, és a jelek szerint ez ellen a Katolikus Egyháznak sincs kifogása. Olyannyira nincs ellene kifogása, hogy a választások előtti hetekben országosan terjesztett hetilapjában egész oldalas, Esztergomról szóló cikket jelentet meg az illetővel.

Tétényi Éva pár napja a volt Technika házában tartott lakossági fórumára Esztergomban példátlanul sokan voltak kiváncsiak. Az előadáson Székely János segédpüspök úr személyesen jelent meg meghallgatni Tétényi Éva bemutatkozását.

Azt hiszem a jelek egyértelműek. Talán nem tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy nem kevesen fognak október 3-án imádkozni Tétényi Éva polgármesterré választása érdekében.

Tegyük ezt mi is.

(forrás)