A 10. helyre esett vissza Esztergom a városimázs listán
Bulvár
2010. szept. 14.

<p>Tavaly még első helyezett volt Esztergom, idén azonban a 10. helyre esett vissza az Image Factory városimázs toplistáján. Az óriási visszaesés a rengeteg pozitív üzenet és hír ellenére a felszínre került számtalan negatív hír eredménye.</p>

A kutatás így fogalmaz:

"A pozitív hírekben idén is dúskált a város. Sok helyen lehetett olvasni színvonalas rendezvényekről, kulturális eseményekről. Kiemelt megjelenést eredeményezett a Biblia konferencia, a Liszt hét, a Chagall tárlat és a Várszínház. Fontos és izgalmas hírként számolt be a média a Mesepark épüléséről, az Aquasziget által elnyert „év fürdője" címről.

A negatív hírek azonban elhomályosították a pozitív üzeneteket. Kiemelhető a Suzuki gyárban történt elbocsátásokról szóló visszatérő hírfolyam, illetve a Városházán történt létszámleépítés. A média hangos volt a polgármester személye elleni támadásoktól, így a nagy port kavart diáksztrájktól. A 2008-as prosperáló város képét 2009-ben számos hír árnyalta. Ilyen az egyetlen esztergomi mozi bezárása vagy a város ivóvízellátása körüli problémák. Szintén nagy médiavisszhangja volt annak, hogy az esztergomi kórház sürgősségi osztályának működését március végéig felfüggesztette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A városban történt bűneseteknek is teret adott a sajtó. Többek között arról számoltak be, hogy sorozatosak az incidensek Esztergomban és környékén, a rendőri intézkedésnek ellenszegülő csoportokkal. A negatív képet tovább erősítette az a hír, hogy egy önkormányzati képviselő lövöldözött a városban. Kérdés, hogy valóban megszaporodtak a negatív események a városban, vagy csak a fokozódó érdeklődés hozott felszínre ügyeket, melyeket nem sikerült megfelelő nyilvánosságmenedzsmenttel értékük szerint kezelni."

 

A teljes kutatás elérhető az Image Factory honlapján.

 

(forrás)