Esztergomot támadja a tatabányai MSZP
Közélet
2010. szept. 6.

<p>A megyeszékhelyi rang megőrzéséért indított aláírást a tatabányai MSZP. Az elmúlt három napban már ötezer tatabányai csatlakozott a mozgalomhoz. Az aláírásgyűjtést csak akkor hagyják abba, ha Meggyes Tamás nyilvánosan kijelenti: nem akarja Esztergomnak a megyeszékhelyi rangot</p>

Tatabányán óriási felháborodást keltett az MSZP által nyilvánosságra hozott állítás, miszerint a jövőben Tatabánya helyett Esztergom lenne a megyeszékhely. Ez ellen tiltakozik az MSZP és aláírásgyüjtést is indítottak az ügyben. Elmondásuk szerint megdöbbentő volt, hogy a tatabányai emberek mennyire egységesen és milyen magas számban csatlakoztak az aláírásgyűjtéshez. Sokan voltak olyanok, akik telefonon érdeklődtek, és csak azért elbuszoztak a bányásznapi kitelepülésünkre, hogy aláírják az ívet. Az akciót természetesen folytatjuk, hiszen meg akarjuk védeni városunk rangját - mondta el az aláírásgyűjtés szervezője.

Lukács Zoltán egy újságnak azt nyilatkozta: természetesnek tartja, hogy a Fidesz tagadja az ügyet, hiszen rendkívül kínos számukra. "Pedig nem kéne mást tenniük, mint megkérni Meggyes Tamás polgármester urat, tegyen nyilatkozatot, hogy sem most, sem a jövőben nem akarja, hogy Esztergom legyen a megyeszékhely. Mi abban a percben befejezzük az aláírásgyűjtést. De csak akkor. Ebben az ügyben ugyanis csak Meggyes úr az autentikus forrás. Mindenki más nyilatkozata csupán mellébeszélés." - mondta Lukács Zoltán.

 

(forrás)