Lehet Sitku Pál a 8. számú egyéni választókerületben az esztergomi demokraták közös jelöltje?
Közélet
2010. szept. 5.

<p>A Regionális Szakmai Társaság örömmel fogadta a civil esztergomi polgárok régi vágyának megvalósulását, vagyis azt, hogy a pártok egy nemes cél érdekében, felülemelkedve önös érdekeiken nem indítanak saját polgármester-jelöltet és annak érdekében, hogy igen hosszú idő után visszaálljon a demokratikus értékrend Esztergomban, felsorakoztak egy polgármester-jelölt, Tétényi Éva mögé.</p>

A Regionális Szakmai Társaság 2002 óta minden helyi önkormányzati választáson megmérettette magát és arra törekedett, hogy polgári együttműködés eredményeként megújulhasson Esztergom városa.  Civil egyesületünk ezért örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Hisszük, hogy ez az országos szinten is példa nélküli összefogás meghozza gyümölcsét, és Esztergom újra élhető város lehet minden esztergomi számára!

A kezdeményezés sikerén felbuzdulva azt kérjük a választáson érdekelt demokrata érzelmű pártoktól, civil szervezetektől, egyéni képviselő-jelöltektől, hogy a város 8. számú választókörzetében Stiku Pál független jelölt esélyeinek növelése érdekében ne indítsanak vele szemben jelöltet, jelöltjeiket vonják vissza a megmérettetéstől. Csak így, csak ezzel az összefogással jelenthetjük majd ki: esztergomi polgárként mindent megtettünk, amit megtehettünk az elmúlt tíz év lezárása és egy új korszak nyitása érdekében.

Sitku Pál a nagy múltú Szent István Gimnázium köztiszteletnek örvendő igazgatója volt, ahová komoly elismerésnek számított, ha valakit a többszörös túljelentkezőből" istvános" diáknak kiválasztottak. Azt az iskolát vezette, amely véleményünk szerint kisstílű, rosszindulatú, a demokrácia szabályait tökéletesen semmibe vevő döntés áldozata lett diákostól, tanárostól! Sitku Pál igazgató urat civil egyesületünk a 8. számú egyéni választókerületben szándékozta indítani. Mikor tudomásunkra jutott, hogy Meggyes Tamás ugyanezen körzetben méretteti meg magát, úgy döntöttünk, hogy lemondunk igazgató úr indításáról.

Tettük ezt azért, hogy így Sitku Pál, immár független jelöltként lehetőséget kapjon arra, hogy a korszakváltásban érdekelt pártok, szervezetek támogatásával valódi esélyt kapjon ebben a választókörzetben és itt is megvalósulhasson az a nemes indíttatású összefogás, amely megtörtént Tétényi Éva független polgármester-jelölt esetében.

Tisztelt Érintettek!

Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelöltjük visszaléptetése komoly áldozatot követel a jelölő szervezetektől. Ennek tudatában kérjük, hogy kövessék egyesületünk példáját, és önös érdekeiken felülemelkedve adják meg az esztergomi korszakváltásra a lehetőséget a választóknak azzal, hogy Meggyes Tamás ellenében egyedüliként Sitku Pál lehessen az egyetlen alternatíva!

 

A Regionális Szakmai Társaság közleménye

(forrás)