Piknik Kortárs Művészeti Fesztivál 2010
Kultúra
2010. aug. 29.

<p>Idén ősszel immáron harmadik alkalommal jelentkezik az esztergomi Piknik Fesztivál. A koncepció ez évben sem változott: képző- és iparművészek érkeznek a világ számos pontjáról, s "befoglalnak" egy üresen álló épületet valahol a városban, hogy a rendezvény idejére egy egészen különleges és egyedi kiállítótérré változtassák azt át.</p>

S ha mindez megvan, jöhetnek a zenekarok, installációk, a VJ-k, fényfestők és a vidám fesztiválozók, hogy még jobban felpezsdítsék a hangulatot és a Piknik Fesztivál kedves káoszát. A végeredményt a kedves érdeklődők szeptember 3-5. közt élvezhetik, díjtalanul.

A fesztivál alapötlete néhány helyi fiatal fejéből pattant ki még 2008 kora tavaszán, akik megelégelték az esztergomi művészeti élet állóvizét. Kis szerencsével, jó adag bátorsággal és a Visegrad Fund pályázatán elnyert támogatással felvértezve ősszel meg is rendezték az első Pikniket az évtizedek óta üresen álló Granvisus Szemüvegkeretgyárban, az előzetes elképzeléseket messze meghaladó sikerrel. Egy évvel később a város szívében található, frissen kiürített és bontásra ítélt Bajor Ágost Művelődési Ház és Kultúrmozgó (közismertebb nevén "Zöldház") lett a fesztivál helyszíne, a fellépők és a látogatók száma pedig megduplázódott. Ez év tavaszát a Piknik mozgalom egy egyhetes mikro alkotótáborral búcsúztatta, szeptember első hétvégéjére pedig ismét egy nagyobb szabású fesztivál készülődik, melynek újfent a Zöldház ad majd otthont.

Részletek ITT és ITT, képek a tavalyi fesztiválról ITT.

(forrás)