Elindult a narancskoztarsasag.hu
Közélet
2010. júl. 29.

<p>Farkas Gergely országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján jelentette be: ígéretükhöz híven elindítják a narancskoztarsasag.hu weboldalt, mely a Fidesz kétharmados kormányzásának árnyoldalát mutatja be - olvasó leveleken keresztül.<br />A honlapot a levelet író emberek szerkesztik. Olyan emberek, akik a szó klasszikus értelmében talán nem is politizálnak, viszont mégis a politika áldozatai lettek. Csupán azért, mert más a véleményük, mint a Parlamentben kétharmaddal bíró Fidesznek. Ezek az emberek politikai üldözöttekké váltak Magyarországon, Európa közepén, a XXI. században.</p>

A honlap céljáról álljon itt egy kivonat Vona Gábornak, a Jobbik elnökének parlamenti felszólalásából:

Én nem a jobbikos képviselőkért, nem a mi jogainkért emelem föl most a szavam, hanem olyan emberekért, akik élik a maguk kis polgári életét, dolgoznak, gyermekeket nevelnek, szeretik a hazájukat. Ők nem részesei ennek a politikai küzdőtérnek, nem kellene, hogy pofonokat kapjanak, most mégis úgy tűnik, hogy egyre több helyen pofonokat kapnak azért, mert szavaztak egy pártra, amelyikben hisznek. Mint például az a Szabolcs megyei orvosi ügyeleten 25 éve dolgozó sofőr, akinek fideszes politikusok elérték az elbocsátását, miután kiderült, hogy a Jobbik egyik helyi vezetője.

Én nem tudom ezeket az embereket képviselőnek nevezni, hanem aljas trógernek, és én kérem Önöket, hogy közösen harcoljunk a cinizmus és a nihilizmus ellen. Ennek alátámasztása céljából elindítjuk a "narancskoztarsasag.hu" oldalt, ahová mindenkinek - politikai hovatartozástól függetlenül - várjuk a hasonló jellegű tapasztalatait, élményeit; reméljük, nagyon kevés ilyen fog majd eljutni hozzánk.

Ezen mondatok szellemében kérjük és várjuk történeteiket. De írjanak nekünk akkor is, ha az ígéretek ellenére még mindig kiszolgáltatottnak érzik magukat a bűnözőkkel, bankokkal, hivatalokkal, munkaadójukkal szemben, vagy éppen - az állítólagos moratórium dacára - kilakoltatás vár Önökre, netalán uzsorások keserítik az életüket.

Aki úgy érzi, üldözést, hátrányos megkülönböztetést, meghurcolást szenved, vagy helyi szinten tapasztalja a Fidesz diktatórikus megnyilvánulásait, ne habozzon, írja meg egyenesen a Narancsköztársaságnak!

A honlap IDE kattintva érhető el, a Panaszládába várjuk leveleiket!

 

(forrás)