Hová tűntek a kommentek?
Közélet
2010. júl. 21.

<p>Röviden: el. Hosszabban: kattints.</p>

Az elmúlt hónapokban tapasztalható folyamatok, események hatására az a döntés született, hogy a Pilar Kft. által üzemeltetett Szeretgom.hu honlap egyes funkcióit ideiglenes jelleggel felfüggesztjük.

Mától nem lehet új hozzászólásokat felvinni a Szeretgom híreihez, és a régieket sem lehet elolvasni. A fórumok is lekerültek a címoldalról - bár ezeknél hasonló intézkedést egyelőre nem tervezünk.

A kiváltó okok:

 

  • Az Esztergomi Önkormányzattal és/vagy Meggyes Tamással folyó polgári jogi eljárások (perek) lezárultáig csökkenteni kívánjuk a Pilar Kft.-t ezen polgári perek miatt érő, érhető károkat. A jelenleg folyó perek főszabályként harmadik személyek, felhasználók által beküldött hozzászólások, tartalmak miatt folynak ellenünk. A folyó eljárások és a jelenleg is beláthatatlan jövőbeli jogszabályi változások miatt elkerülhetetlenné vált csökkenteni a Kft. kitettségét a hasonló jellegű jövőbeli esetek elkerülése érdekében.
  • Régóta célunk a címoldalról közvetlenül elérhető tartalmak minőségének javítása. Ennek a célkitűzésnek jelentősen árt az, ha átgondolatlan, az adott témához semmilyen módon nem köthető hozzászólások kezdenek el burjánzani a cikkek mellett. A hírek hozzászólásainak olvashatósága, minősége az utóbbi hetekben/hónapokban hihetetlen mélységbe zuhant. A problémára nem látunk más megoldást, mint a hozzászólási lehetőség megszüntetése ezen jellegű, szerkesztett tartalmaknál.
A nem szerkesztett, teljesen felhasználók által generált tartalom (fórumok, blogok) esetén semmilyen további funkciócsökkentést nem tervezünk. Sőt, kifejezetten célunk a blogok jelenlegi szerepének növelése az oldalon, a jól elkülönülően harmadik személy felhasználóktól származó anyagok publikálásának elősegítése érdekében.

 

(forrás)