Pro Urbe Esztergom dr. Kolumbánnak

Pro Urbe Esztergom dr. Kolumbánnak

2010.06.28. 16:16

A tavalyi Széchenyi téri lövöldözésével elhíresült dr. Kolumbán György Pro Urbe Esztergom díjban részesül Meggyes Tamás előterjesztése alapján.

Eme alkalomból egy elhíresült megnyilvánulásával szeretnénk gratulálni neki, amelyet az iwiw közösségi oldal egyik fórumán tett:

Ha ez egy egészséges és nem megtört lelkű nemzet lenne már valamelyik országzászlón lógnál, hazaáruló defetista debil genetikai törmelék., akinek van pofája Trianon mocskát dicsőíteni. Szar senkiházi vagy. Szt István népének elfajzott alja, a nemzet sötét fekete luka."

Dr. Kolumbán mellett az augusztus 15-i ünnepi testületi ülésen a Pro Urbe díjat átveheti még Kotz István és dr. Pák Gábor is.

A díjat egy évben négy személy veheti  át. A polgármester általi előterjesztésben eredetileg még Koditek Pál neve is szerepelt, azonban - információink szerint - ő jelezte, hogy nem kéri ezt a díjat és kérte, hogy személyéről ne is szavazzon a testület.

 

2010.07.01. 19:08

Hát a tököm eldurran!!!!Ennyire jelentéktelen díj lett,hogy már minden seggnyaló kóbor jancsi megkaphatja.Viszont Koditek Palinak a Jed Vasem díj esztergomi változata járna.

2010.07.01. 15:38

Az elismerések majd sorban jönnek. Díszdoboz, díszpolgár, dísszobor, majd végül teret neveznek el róla (pl. Lövölde tér) Ekkor tessenek méltatlankodni.

2010.06.29. 21:38

Végre itt egy remek hír, amihez beírogathatnám apám rövid szöveges üzeneteit, amiket a közpénzen fenntartott mobiltelefonjáról küldözget, a moderátorokat kérdezném, hogy lehet-e, nem ellentétes a szabályokkal, és a törvényekkel?

2010.06.29. 21:29

A díjat át fogja venni, az unokáit meg azóta is hanyagolja, nemrég volt az egyiknek névnapja, még egy sms-t sem írt. [pontosabban nekem írt egyet, amiben felszólított, hogy a polgármester és a gumitörpe napóleon főnöke nekem legyenek a példaképeim].

 

Ősszel már nem indul, ha jól tudom.

2010.06.29. 21:15

 "Bízom benne, hogy a DR a neve előtt emberséget rejt. "

 

Most mit lehet erre mondani?

 

A családját, fiát, unokáit? Ez elég emberséges lenne? Esetleg dicső tetteit az önkormányzat égisze alatt? Ez elég emberséges lenne? Esetleg a mindenféle jogosultság nélküli oktatói tevékenységét? Ez elég emberséges lenne? esetleg a kulturált iwiw és egyéb megnyilvánulásait? Ez elég emberséges lenne? Esetleg a saját szakmai karrierjét és ottani tündöklését? Ez elég emberséges lenne?

 

Erre nem lehet semmit mondani. Ebben a városban az ebbe a városba kellő és való polgármester kitünteti az ebbe a városba illő és való önkormányzat ebbe a városba illő és való oszlopos tagját, Legfőbb Támaszt és Stabil Pontot Meggyes Életében.

 

EZT nektek - vagy... anyám, én nem ilyen lovat akartam...? Bocsika, volt idő gondolkodni, most tessék élvezkedni.

2010.06.29. 20:18

Bízom benne, hogy a DR a neve előtt emberséget rejt.

Ha van benne emberség akkor a felterjesztett díjat nem veszi át.

Egy  tett van amiért kaphatná az a célbalövés.

Más hasznos tette ez idáig nem volt, ami a város és a felnövekvő generációnak

maradandót jelentene.

2010.06.29. 18:34

Nem kellene ezt a "Pro Urbe Esztergom" díjat annyira komolyan venni, ha már a város hivatalos honllapja sem tartja olyan értékes kitüntetésnek. Ha nem így lenne, akkor  2010-ben nem egy 2008.10.16-i keltezésű ismertetés foglalkozna vele, amely szerint ráadásul 2004-ben osztották ki utoljára!

Érdemes végignézni, hogy 2004-ig kik kapták meg:

1993: Baróti István, Dr. Prokopp Gyuláné Stengl Mariann, Klinda Magdolna, Városi Szimfónikus Zenekar

1994: Balassa Bálint Énekkar, Monteverdi Kórus, Mucsi András (posztumusz), Besey László, Esztergomi Art-Fotóstúdió, Mezei Mihály, Nagy Tibor

1995: Kollár György (posztumusz), Kollár István (posztumusz), Szávai Gyula, Balla András, Dr. Bense Imre

1996: Magyar Suzuki Rt. kollektívája, Dr. Parais Lajosné, Peter Glaser

1997: Török József

1998: Czérna Irma, Iványi Pál, Kaposi Endre

1999: Dr. Erdős Mátyás

2000: Andráskó István, Dr. Beer Miklós, Esztergomi Várszínház kollektívája, Rozgonyi Miklós, Horváth Béla, Kund Ferenc, Varga Dezső

2001: P. Huszár Jeromos, Országos Mentőszolgálat Esztergomi Szervezete

2002: Keresztény Múzeum Kollektívája, Dr. Csordás Eörs, Kékesi Tibor, Dr. Wagenhoffer Vilmos

2003: Horányi László, Kőszeghy Lajosné (posztumusz), Tóth Sándor, Dr. Zámbori János

2004: Porubszky István, Németh Mária, Zrínyi Miklós, Páli Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Magyarországi Tartományfőnöksége

Szerintem sokukra nézve sértő, hogy az idén ez a szerencsétlen, Széchenyi téren gázpisztollyall lövöldöző, Trianonban hugyoztató, ügyvédi kamarából (állítólag) kizárt, az iwiwen másokat minősíthetetlenül gyalázó és rágalmazó, a vele egyet nem értőkkel kapcsolatban akasztásról elmélkedő, a Vak Bottyán Évet elszabotáló vénember is részesült a kitüntetésben, különös tekintettel arra, hogy a városi honlap szerint a városért tevékenykedő kiválóságokat ismerik el ezzel a díjjal.

Szerintem ha valaki megérdemelte volna most, az János és Gábor lett volna, mert ők, déerrkágyéval ellentétben a városért tevékenykednek! Vigyor

2010.06.29. 18:31

Előfordult már olyan is, hogy valakitől visszavették a díjat, meg ledöntötték a szobrát. Vagy nem?Meglepett

2010.06.29. 12:42

Az Esztergomi Sakk Club tönkretételében is tevékenyen részt vett Kolumbán György, aki természetesen a sporthoz sem ért.

2010.06.29. 11:33

Áh, azt más kapja...

2010.06.29. 11:26

Pro Familia díjat nem kap?

2010.06.29. 11:08

Most mit vagytok fennakadva?

Mr. Obama is kapott Béke Nobel-díjat, nem? Kacsintás

2010.06.29. 10:38

Jelenleg - hála a Te munkásságodnak is - átadtátok a mélygarázsos szuperszállodát és azt sikeresen üzemeltetitek. Bocsánat! Felébredtem! Csak a tábla jelzi, hogy a szálloda 2010.04.30.-n átadásra kerül.

Pontosítás: A táblán jelzett átadási haráridő 2010.04.31.

Ez a nap még nem jött el.

Remélem a díjat ott és akkor fogják átadni !

 

2010.06.29. 0:13

A díjat majd valamelyik "átadott" hotel nagytermében fogja az öreg átvenni...

2010.06.28. 22:01

Azt hittem, hogy nem tudnak mélyebbre süllyedni! TÉVEDTEM!

Sajnos csak azt tudom mondani, hogy Esztergom városa megérdemli.

Minden szavazáson megszavazták a csoda embert...

 

Off.

Kedves Ingokiau!

Ha jól emlékszem a táblán még mindig 2010. 04. 31. !!!! van.

2010.06.28. 19:41

 Ezekután,nyugodtan jelölhetik posztomusz,Sztálin és Rákosi elvtársakat! Ők sem voltak rosszabbak! Ezen listán már nagyon rontani nem tudnak,szerintem!

2010.06.28. 17:45

Gyurikám!

Gratulálok! Életed azon részét , melyet ismerek , tényleg impozáns. A 80-s években - még ez átkos idején - már felismerted a változó szélirányt, tanácselnők cimboráddal a Primás szigeten már az első szállodaprojekt megvalósitásában vettél részt. Ő - meg Te is - aztán beejtőernyőztetek a polgári világba , RUDNAY egyesület zászlóvivői lettetek. A projekt eredményét évtizeden keresztül láthattuk ( lerombolt sportlétesitmény, cukrászda, játszótér). A szálloda az egy kapavágás fázisáig sem jutott. el

Szakmai tevékenységedről nem tudok irni, a szakmában csak negativ példaként emlegetnek a kollégáid, valószinűleg irigylik sikereidet.

Példás családi életvitelt is tudhatsz magad után, melynek gyümölcse, hogy fiaid nem nagyon akarnak tudni Rólad.

Képzettség nélküli 67 évesen, éretten elkezdett nevelői munkásságodat már nem nagyon tudtuk élvezni, miután ténykédésed - és iskolai harcostársaid tevékenysége - gyermekemet az iskola elhagyására kényszeritette. Köszönjük ezúton is áldásos munkádat.

Western akciód megitélését én orvosszakmai kérdésnek tartom,  a Széchényi téren történtekre gondolok. Gyurikám! Tömegbe pisztolyt vinni!?

Jelenleg - hála a Te munkásságodnak is - átadtátok a mélygarázsos szuperszállodát és azt sikeresen üzemeltetitek. Bocsánat! Felébredtem! Csak a tábla jelzi, hogy a szálloda 2010.04.30.-n átadásra kerül. Átadtátok az élményfürdő szálloda részét, remélem a toronyban bérelhetek appartmant. Gyönyörű épület! Remélem Neked is tetszik? Bocsánat! Ez sem készült el. Lezajlott a FÜRDŐ szálló rekonstrukciója. Gyönyörű! Jártál arra mostanában. Nem tudtam közelről megtekinteni, mert a Bástya áruház mozgássérülteknek épült lejáratát elbontottátok - extra hétvégi műszakban - gondolom a FÜRDŐ szálló feszes épitési határideje miatt. Az eredmény önmagáért beszél. Bambergi testvérvárosotok képviselőinek remélem büszkén mutagatjátok a "Gyarapodás programját". Nagyon jól sikerült a KOLPING sportpálya rehabilitációja is. A Széchényi téren lakók vajon hova tüntek? Miközben az egész tér épületei üresen állnak, Ti nem kevés pénzért bódévárost béreltek egész évre. Gyurikám! Normális gazdálkodás ez? 

Az élményfürdőbe virtuális pénzeket pakoltok be, ami még igy is bőven vesztességes marad. Nem hallunk az utóbbi időben a Kástélyprojektről sem. Mi van a kikötői cégetekkel, mennyi nyereséget csináltatok a városnak? Kapott az amerikai OFFSHORE társtulajdonosotok elég osztalékot, vagy annyira OFFSHORE, hogy még Te sem találod őket.

Összefoglalva: Gyurikám! Büszke vagyok Rád! Ráadásul ezt a szép dijat a gazdád javaslatára kapod, ennél magasabb már nincs is e világon. Remélem szobrot is kapsz a Széchenyi téren, ha valaki akkor Te azt megérdemled. Én meg csak remélem , hogy az utókor kellően megemlékezik Rólad, biztosan tovább fennmarad emléked, mint például a több mint 320 éves Szent István Gimnáziumé, mert azt amit az átkos sem tudott elpusztitani, azt Ti tökös gyerekek, mellékállásban megcsináltátok.