Üzemeltetőt keres az élményfürdő

Üzemeltetőt keres az élményfürdő

2010. 06. 24. 21:54

A folyamatos sikerpropaganda ellenére minden nyitott szemmel közlekedő és jobboldali féloldalas vaksággal nem küszködő esztergomi ember láthatta, hogy az esztergomi Aquasziget élményfürdőt sokmindennek lehet nevezni, csak sikeresnek nem.

A társaság vesztesége 2009-ben 113,7 millió forintra rúgott, így a tulajdonos Önkormányzat 143 millió forint befizetésére kényszerült, hogy a Zrt. saját tőkéjét helyreállítsa.

2009-ben a fürdő forgalma 30%-kal esett vissza. Ez arra késztette az Önkormányzatot, hogy a fürdő működését egy külsős céggel világittassa át.

A testület a jelenlegi kedvezményrendszer (úszásoktatás, esztergomi kedvezmény stb.) - értsd: éves szinten több mint 100 millió forintos rejtett támogatás - további vállalása mellett az élményfürdő üzemeltetésére közbeszerzési eljárást indít úgy, hogy az üzemeltetési díj lesz a versenytárgyalás alapja.

Esélylatolgatás és az átvilágítás eredménye bővebben az Esztergom Másképp blogon.

 

2010. 07. 12. 10:18

Most hogy így mondod talán a" csodaszállót" választanám mert hogy ahhoz értek,és amilyen késszenléti fokban van be is tudnám fejezni az épitését .

Gondolom csak gondolatban játszadoztál el az értelmetlen gondolattal, hogy betudnád fejezni az épitést.

Azzal számoltál, hogy az atmoszférikus nyomású árvíz, mégegyszer ne tudjon betőrni a mélygarázsi szinteken, ahhoz szerkezeti visszabontásra van szükség?

Ugyanis a jelenlegi szigetelés: meglehet, hogy még a statikus talajvíz ellen sem nyújtana már védelmet.

2010. 07. 09. 14:12

Ugy őszintén. Melyik csodaprojektet "vennéd szivesen", ha  "rádszálna"?

Most hogy így mondod talán a" csodaszállót" választanám mert hogy ahhoz értek ,és amilyen készenléti fokban van be is tudnám fejezni az építését .

Nagy kérdés hogy mit kezdenék vele ha készen lenne ,mert hogy fizetőképes kereslet az nincs rá .

Szerintem az APEH "szálna rám " nem a tulajdon jog ,így aztán továbbra is külföldön tanulmányozom a világválság kedvezőtlen hatásait .Ez a biztos .Vigyor

üdv :logice

gömbicica

2010. 07. 06. 16:50

Ugy őszintén. Melyik csodaprojektet "vennéd szivesen", ha  "rádszálna"?

Még ha ingyen adnák bármelyiket is, az üzemeltetés költségei messze magasabbak, mint a haszon. Valami furfangnak kell lennie valahol, hogyha mégis csak nyereséget  könyvelhetnek el. (szivesen belelátnék én ebbe a furfangba. tudnám hasznositani)

2010. 07. 05. 17:16

Ez a kis történet lassan 8 milliárdra rúg ,ami a város éves költségvetésének közel a felét teszi ki .Milliárdokért megépíteni valami hitványságot  ami a kutyának sem kell ,aztután évekig ezt osztogatni ajándék ként boldog boldogtalannak hogy újabb miliárdos veszteséget termeljen .Azt gondolnánk hogy ezt már nem lehet űberelni ,de mégis lehet .

Oda kell adni bagóért valami csókosnak ,csak hogy végre kikerüljön valahogy a könyvelésböl és ne a városnak termelje a veszteséget .

Természetesen ez csak tulajdon átruházással vagy rendkívül előnyös szerződési feltételekkel fog menni ,mert épeszű üzemeltető ebbe máshogy bele nem mászik.

 

Az a gyanum hogy a mélygarázsnak , a szálloda projektnek és sok egyébnek is ez lesz a sorsa,mindaddig míg az összes "jól átgondolt" városi beruházás csendesen magánkézbe nem kerül .

Khon bácsi mondaná " jól ki van ez találva uraim "

 

Törölt felhasználó #43

2010. 07. 05. 16:02

Feketelista ? Ez csak nézőpont kérdése. Elképzelhető, hogy nem is tartozása van, hanem túlfizetése.Nevetés

Törölt felhasználó #43

2010. 07. 05. 14:39

Kb. kettő hét távollét után az élményfürdő visszatért az APEH feketelistájára.

2010. 07. 05. 13:00

Szétverte a miskolci szervezetét a Fidesz

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának elnöksége a testület június 22-i ülésén feloszlatta a szövetség csaknem 800 tagot számláló miskolci szervezetét. A háttérben a fürdővel kapcsolatos beruházás állhat.

 

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=696838

 

 

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 30. 18:34

A HVG is megemlékezik a témáról.

2010. 06. 25. 15:49

Mi van akkor, ha a fürdőt lehet haszonnal is üzemeltetni, csak a pazarló gazdálkodást kell abbahagyni? Ezt belülről lehet látni (esetleg...). Akkor nem kell mást tenni, mint hú..ért-sz..ért megvenni és utána haszonnal üzemeltetni. A város meg örömmel széttárja a karjait, és örül, hogy megszabadult az évi 100milla veszteségtől, aki pedig a "veszteséget" csinálta, kapott egy milliárdos értéket. HOPPÁ!!!!!!!!!!

marics

2010. 06. 25. 11:17

 

Gábor!

 

Légy szíves fejtsd ki ezt egy kicsit bővebben!

Mert ha jól értem 0 Ft nyereséggel, veszteség nélkül kívánják kiadni a fürdőt az üzemeltetőnek.

Egyrészt, hol találnak ilyen „hülyét", másrészt akkor miből fogjuk fizetni a hiteltörlesztéseket?

Azt honnan és ki fogja kitermelni?

Adjuk ki M1esnek 0 Ft-ért, üzemeltesse és fizesse a kölcsönöket kamatostul, plusz fizessen a városnak évi 100-150 millió Ft-ot, de közben gondoskodjon a karbantartásról is.

Az összes többi pénz, ami marad, mind az övé lehet.

Végül is ezt ígérte és ő azt mondja, hogy ő nem hazudott és különben is ért hozzá, mert ő a legjobb polgármester és éjjel nappal a városért dolgozik.

Na, ez lett a vesztünk.

Eredeti méret

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 22:40

Volt is egy ilyen érzésem, mert ez így túl szép lett volna a város szempontjából! Persze ahol más szempontok fontosabbak, ott ne csodálkozzunk. Csak azt tudnám, hogy ilyenkor hol van az Esztergomban oly szívesen hangoztatott magánérdek-közérdek rangsorolás elve!

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 22:40

Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a HírTV-s videot: Feszített víztükör - Célpont

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 22:31

Nagyon félreérted.

Eredeti méret

2010. 06. 24. 22:30

A testület a jelenlegi kedvezményrendszer (úszásoktatás, esztergomi kedvezmény stb.) - értsd: éves szinten több mint 100 millió forintos rejtett támogatás - további vállalása mellett az élményfürdő üzemeltetésére közbeszerzési eljárást indít úgy, hogy az üzemeltetési díj lesz a versenytárgyalás alapja.

Ezek szerint ha találunk olyan balek üzemeltetőt, aki vállalja, hogy évente több mint 100 millió forint üzemeltetési díjat fizet a városnak, akkor még akár jól is kijöhetünk ebből a helyzetből.

Vagy valamit nagyon félreértek?