Irtják a Kolping pálya fáit

Irtják a Kolping pálya fáit

2010. 06. 21. 19:50

Folytatódik Esztergomban a fairtás programja. A mai napon elkezdték kivágni a szigeten a Kolping pálya szélén álló jegenyefákat.

Újabb fák a nagyformátumú Városépítő útjában

A területet két éve töltette fel a mélygarázs építése során kitermelt földdel az Esztergomi Önkormányzat, a fák törzse körül ekkor emelték meg a talajszintet.

 

 

2010. 07. 17. 0:59

Ha a Prímás szigeten ilyen nagyméretű változás következett be az egykori futballpálya feltöltésével,

akkor előtte nem kellett volna először a tertületet régészeti szempontból alaposan feltárni,

és aztán betemetni?

Hazánk régészeti értékeinek feltárása túlmutat egy helyi önkormányzat hatáskörén, nem?

2010. 06. 28. 10:33

Tipikus esztergomi hír... Kacsintás

Eredeti méret

2010. 06. 28. 8:11

A honlapjukon is a 2010. őszi megnyitást írják, viszont azt is, hogy a project az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.  De ha egyszer megvalósult, akkor miért várnak a megnyitással őszig? Meglepett

2010. 06. 27. 21:44

 A múltkoriban az élményfürdő előteréből elhoztam egy szórólapot, ami az új, az idén ősszel megnyíló Aquaizé szállodát reklámozza. (Csak tudnám, hová tettem!?)

 

Na, megtaláltam a szórólapot! Beszkennelném, de már késő van. Inkább írok.

 

Aqua Palace Hotel - a meglepetések szállodája   Nyitás: 2010. őszén

Az esztergomi AQUA PALACE Hotel az AQASZIGET Élményfürdő, Magyarország egyik legújabb és legmodernebb fürdőkomplexuma közvetlen szomszédságába épület fedet híddal összekötve. A szálloda vendégei számára szabad átjárás kínálkozik a welness világába.

 

A teljes kikapcsolódást az élményfürdő szolgáltatásain túl a Bazilika és az esztergomi vár különleges látványa egészíti ki. A szálloda 255 férőhelyes, 94 szobával rendelkezik, különleges és sokszínű szobákat (standard, superior, de luxe, relax, ying yang), lakosztályokat (királyi, királynői) (a király és a királynő nem alhat együtt???), japán, kínai, romantik, luxus családi, nászutas ) fedezhet fel a látogató.

A gyerekesek meglepetése a mesevilág ismert szereplőivel megálmodott különböző családi apartmanok és a gyermekek szórakozását biztosító játékos programkavalkád. (Felkészítés a meseszigetre!)

satöbbi, satöbbi

nemzetközi konyha, céges rendezvények szervezésére kiválóan alkalmas, exkluzív tárgyalók az I. és a IV. emeleten, ahonnan csodálatos panoráma tárul a városra, (?????Ez nem értem!!!!)

 

A szállodában található szivarszoba kártyaasztallal, játszóház, internet szoba, fittness terem kilátóterasz, tetőterasz - várjuk szeretettel!

 

 

Annyiban kell kiegészítenem a korábbi bejegyzésemet, hogy végül is azt nem írták, hogy a szálloda erkélyeiről nyílik csodálatos kilátás a Bazilikára. A "Bazilika és az esztergomi vár különleges látványa egészíti ki." jelentheti azt is, hogy a kedves vendégek lesétálnak a szigetre, ill. a Kis-Duna partra, és onnan nyílik csodálatos kilátás a Bazilikára. Szóval - a fák maradnak.

 

Maradnak?

2010. 06. 25. 21:01

Elkeserítő ez az egész faügy.Ráadásul jegenyefákat már nem is ültetnek,egyre kevesebb helyen látni.Sajnos nincs senki aki megszervezné a tiltakozó gyűlést vagy a favédő akciót.Svéd barátaink ketten meg tudtak védeni egy hatalmas fát melyen mókusok laktak,ellenállásukra visszakozott a városvezetés.Most már itt az ideje,hogy egy markáns embert keressünk polgármesternek aki mögé felsorakozhat minden normális városlakó.

Eredeti méret

2010. 06. 25. 14:37

Poldi bácsi, végigsétálva a Petőfi utcán: Csak az a szép zöld gyep, az fog hiányozni nagyon!

Poldi bácsi, meglátva a Kolping pályát: Csak azok a szép, hatalmas jegenyefák, azok fognak hiányozni nagyon!

Eredeti méret

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 22:36

Minden tiszteletem a rögbiseké - néha én is teszek fel rögbis infót a szeretgomra -, de megkérdezném: hányan látogatják a meccseiket, hogy lelátót kell építeniük? No meg az is érdekelne, hogy hol árulnak olyan előnevelt fákat, amelyek pótolni tudják a most legyilkolt óriásokat?

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 22:29

Azt az információt kaptam egy önmagát jelenleg megnevezni nem kívánó személytől, hogy a rugby csapat kapta használatba a pályát és a hozzá tartozó épületet, a fákról ágak potyogtak a játéktérre, ami veszélyes volt. A kivágás oka az, hogy itt lelátók fognak épülni, azonban az építkezés végén pótolni fogják ott a fákat.

Eredeti méret

2010. 06. 24. 16:10

Nem értek hozzá, de szerintem ekkora fáknak az a méteres feltöltés meg sem kottyan. Határozatlan

2010. 06. 24. 16:03

amikor a szél kidönti egy ott parkoló autóra.

 

Abban csak reménykedjünk, hogy majd nem ül senki az autóban vagy nem sétál arra senki...

Eredeti méret

2010. 06. 24. 16:02

Sajnos ez egy elég rossz kép. Délelőtt "élőben" is láttam az áldozatokat, és teljesen egészségesnek tűntek, még egy apró luk vagy korhadás sem látszott a tönkökön sem és a kivágott fákon sem.

2010. 06. 24. 15:52

Hmm, hát igen, akad néhány fatönk, ami le lesz (volt, van) fényképezve, és nyilván tök véletlenül majd előkerül ősszel, ha esetleg addig elfelejtené ez a derék lakosság, hogy mi megy itt.

Egyébként tényleg tönkre mentek volna a lerakott földtől, tőlünk nem messze van egy kiszáradt fenyő, ami attól ment tönkre, hogy a kivágott füvet, meg gazt (amikor még a város részéről hajlandóak voltak ilyennel foglalkozni közterületen) egyszerűen méteres magasságba a fa törzse köré helyezték. Ismerősöm jelezte is sokszor, hogy az így nagyon nem lesz jó. Nyilván sok sikerrel tette mindezt (de ezen remélem már senki sem lepődik meg Meggyesgomban). A fa köszöni szépen teljesen kiszáradt, ki nem vágják, gondolom arra várnak, hogy majd (mivel tömbházak között van) a lakók intézik, mert gondolom szerintük ez az ő dolguk.

Érdekes lehet majd, amikor a szél kidönti egy ott parkoló autóra. Vajon tényleg a lakosság hibás egy közterületen (!) lévő, nem általuk ültetett, kiszáradt fa ottléte miatt? Határozatlan

2010. 06. 24. 13:56

A fák sorsa a törzsük körüli méteres földfeltöltéssel megpecsételődött, halálra lettek ítélve. Szerintem az urak remélték, hogy az őszi választásokig még kibírják a fák - én a helyükben biztos nem adnék ekkora lecsapandó labdát az őszre készülő ellenjelöltek kezébe.

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 13:50

Nem vagyok erdész-, csak agrármérnök, de eléggé halottnak, ill. haldoklónak tűnik a fák belseje, de ha nem így van, akkor is ez sima rombolás.

Törölt felhasználó #43

2010. 06. 24. 13:27

Ma sikeresen kidöntöttek több mint 10 újabb fát a pálya mellett. Férfi munka volt!

Eredeti méret

2010. 06. 23. 15:52

Én ma délelőtt a kórházban jártam és megdöbbenve láttam, hogy mennyi rusnya fával, ordenáré virággal, gusztustalanul zöldellő  fűvel,  semmire sem jó bokorral és egyéb hasonlóval van tele!!!!

Szerintem amikor Meggyes megy majd osztályozni a betegeket, ezekről is intézkedni fog!

2010. 06. 23. 10:10

Ahogy a szálloda időre elkészül...

(Amúgy tuti, hogy ott is kivágják majd a fákat, ha valakinek van kapcsolata a Zöldekhez, írjon nekik, ha élőlánc kell, megyek láncszemnek!)

2010. 06. 23. 10:04

A kövekező a Kis-Duna sétány fái lesznek....?????

 

A múltkoriban az élményfürdő előteréből elhoztam egy szórólapot, ami az új, az idén ősszel megnyíló Aquaizé szállodát reklámozza. (Csak tudnám, hová tettem!?) Szóval abban az volt, hogy a szálloda erkélyeiről csodálatos kilátás nyílik a Bazilikára. Talán nem zagyvaság, de szerintem a csodálatos kilátás csak késő ősztől kora tavaszig lehetséges, mert különben az óriási vadgesztenyefák eltakarják a székesegyházat. Szóval nem akarok vészmadárkodni, de szerintetek hogyan lesz csodálatos a kilátás tavasztól őszig????

2010. 06. 23. 8:48

Szerintem már nincs is kerítés...

A kövekező a Kis-Duna sétány fái lesznek....?????