Minden hétvégén bulizunk?

Minden hétvégén bulizunk?

2010. 06. 21. 10:24

Csendháborítás a Széchenyi téren

Esztergomot a helyi nagyravágyó önkormányzat fesztiválvárossá akarja tenni.
Végre rájöttek, hogy a Kis-Duna part és a Mindszenty-tér alkalmatlan kirakodóvásárok, és kulturális műsorok rendezésére, ezért mostanság - immáron két éve - minden rendezvényt, műsort, koncertet, a Széchenyi-térre „irányítottak".
Ez azt eredményezi, hogy szinte minden hétvégén - péntek, szombat, vasárnap - „buli" van a téren. Hangosabbnál hangosabb zenekarok verik fel a környék csendjét, és nem hagyják aludni a polgárokat a magukat „polgárinak" becéző városvezetők, és rendezők.
Már aláírásokat is próbáltak gyűjteni a felháborodott lakosok, de nagyon sokan nem mernek nevüket adva tiltakozni a „Meggyes-diszkók" ellen, mert félnek a polgármester embereinek bosszújától. Vajon ilyen félelemben és rettegésben hogyan lesz ebből „fideszes paradicsom"/Amikor már a cseresznyét is elveri a jeges eső/

D.L.D.

 

2010. 06. 22. 21:37

 

Meg tudom érteni az ott lakókat. Mi valahol a Maláta környékén laktunk, ahol hétköznap hajnali 1-2-kor is úgy szólt a zene mindennap, hogy a szöveget is lehetett érteni. Amíg mi is ketten éltünk, annyira nem számított, de amikor a kislányunk megszületett pokollá tette az életünket.

Azt elfogadom, hogy a zaj vagy a környezetszennyezést egy belvárosi lakosnak jobban kell tűrnie, de azt nem, hogy minden áldott nap csendháborítást kelljen elviselnie.

Eredeti méret

2010. 06. 21. 19:32

(...) ezért mostanság - immáron két éve - minden rendezvényt, műsort, koncertet, a Széchenyi-térre „irányítottak".

Ha jól emlékszem, talán két nyarat leszámítva, néhány kivételével mindig is a Széchenyi téren voltak az ilyen rendezvények, már akkor is, amikor még nem volt mexikói kövileg leburkolva.

2010. 06. 21. 10:39

Minden belvárosban ez van. Ez ezzel jár.

Ha nincs program, akkor az a baj.

Tessék a jó oldalát nézni!! Lehet hallani a szobából is akár, vagy ablakon keresztül, de ha lemegy egy sörre, akkor csak haza kell sétálni pár métert, nem kell autó stb..

 

Kiskoromban mindig irigyeltem az ott lakókat, hogy a május 1-jén a felvonuláson az ablakból a legjobban Ők látnak mindent....Nevetés